En Sıcak Konular

MHP KURULTAYI BAŞLADI:KORAY AYDIN ADAYLIKTAN VAZGEÇTİ

8 Kasım 2009 12:22 tsi
MHP KURULTAYI BAŞLADI:KORAY AYDIN ADAYLIKTAN VAZGEÇTİ MHP’nin 9. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yanlış algılama sonucu olaylı başladı.

MHP'nin Kurultay'ı olaylı başladı

MHP’nin 9. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda olaylı başladı. MHP İstanbul İl Örgütü kurultaya kalabalık gelince, Devlet Bahçeli’ye muhalif gruptan sanılarak, şişe yağmuruna tutuldu. Salonu dolduran partililerin bu saldırısı salonda olayların çıkmasına neden oldu. Yanlış anlaşılmaya Divan Kurulu noktayı koydu. Gelen kalabalık grup için “Hoş geldiniz İstanbul İl Örgütü” anonsu yaptırınca gerginlik yaratan MHP’lilerin saldırıları durdu ve İstanbul İl Örgütü uzun süre alkışlandı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce partili salonu hınca hınç doldururken, dışarıda da çok sayıda partili bulunuyor.

Delegeler dahil salona giren herkes polis tarafından aranıyor. Kurultayda 2000 bin polis görev yapıyor.

AKP hükümetinin demokratik açılım politikasına karşı MHP Kurultayı’nda ‘Var l Türkiye, sonsuza kadar var ol Türkiye” sloganı dikkat çekiyor.

PROGRAM VE TÜZÜK DEĞİŞECEK

Büyük Kurultay’da MHP’nin en son 2000 yılında değişen parti programı ve tüzüğü  de değişecek.

Genel Başkan seçiminin de yapılacağı kurultayda Devlet Bahçeli’nin en güçlü rakibi olması beklenen, Koray Aydın beklediği desteği bulamayınca aday olmaktan vazgeçti.

Bunun aksine aday adaylıklarını açıklayan iş adamı Ahmet Reyiz Yılmaz ve Hakkı Şafak Ses’in aday olabilmeleri için 40 delegenin imzalı desteği gerekiyor.

Ancak, 4 büyük il başkanının da aralarında bulunduğu bir grup yaptıkları yazılı açıklamada aday adayı Ses ile Yılmaz kurultay salonuna gelmemelerini, gelirlerse de salona alınmayacaklarını belirttiler.

AKP’YLE GERİLİM

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin partisinin bugünkü kongresinde çıkabilecek olaylardan hükümeti ve emniyeti sorumlu tutmuştu.

Bahçeli’nin yaptığı yazılı açıklamada, “Bundan sonra AKP’nin yurt çapındaki hiçbir toplantısı huzur içinde olmayacaktır” sözleri AKP’den sert bir açıklama geldi.

AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bahçeli’nin sözleri çete ve mafya diline benzetildi. Zorbalık ve anarşiye çağrı olarak nitelendirilen bu konuşmadan dolayı Bahçeli’nin özür dilemesi istendi.

Açıklamada “Ellerindeki bilgileri devletin birimleriyle paylaşmak yerine kongre esnasında kendi iç bünyelerinden kaynaklanan olumsuzlukların sorumluluğunu hükümetimize, partimize ve devletin güvenlik güçlerine yıkma yolunu seçmiştir. Hızını alamayan sayın Bahçeli, Ak Parti’nin yurt çapındaki tüm toplantılarını sabote edeceklerini, artık bu toplantıların huzur ve güven içinde yapılamayacağını söyleme cüretini göstermiştir. Daha önce dağa çıkmaktan söz eden sayın Bahçeli, meskun açıklamasında açık bir biçimde suç işlemektedir” denilmişti. (Aysel ALP-Hürriyet)

Kaynak: Hüriyet Gazetesi-http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12889426.asp?gid=229

 


 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,614 µs