En Sıcak Konular

ESTETİK YENİDEN TANIMLANIYOR…

29 Ekim 2009 23:04 tsi
ESTETİK YENİDEN TANIMLANIYOR… Özellikle son birkaç yılda yüz anatomisinin daha iyi anlaşılması ve hastalara yapılan cerrahi uygulamalar sonrası elde edilen sonucun zaman içinde değişebildiğinin görülmesi ile plastik cerrahiye yönelik yaklaşımlar ciddi olarak yenilendi.

Özellikle son birkaç yılda yüz anatomisinin daha iyi anlaşılması ve hastalara yapılan cerrahi uygulamalar sonrası elde edilen sonucun zaman içinde değişebildiğinin görülmesi ile plastik cerrahiye yönelik yaklaşımlar ciddi olarak yenilendi. Birkaç yıl öncesine kadar, cerrahi yaklaşım, organın tamamına yakın değiştirilmesi ile estetik bir görünüme ulaşmak iken, artık orijinal anatomik yapının korunarak, daha doğal ve kalıcı sonuçların elde edilmesi için çaba sarf ediliyor. Yıllar içinde yapılan ameliyatların yakın ve uzak sonuçlarının görülmesi ve geliştirilen yeni teknolojiler, artık daha kısa sürede daha az travma ile ve daha kalıcı estetik düzeltmeler yapılmasını sağlıyor. Son gelişmeleri takip etmek amacıyla, estetikte yüz bölgesindeki yeni uygulamaları, Mediest Estetik ve Güzellik Merkezleri kurucusu Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Atilla Alp’a sorduk.

İşte lazerden jinekomastiye kadar estetikte son uygulamalar;
 
Jinekomasti (Erkekte meme büyümesi)

Erkeklerde % 50-60 oranlarında görünen fakat pek bilinmeyip ciddi bir rahatsızlık olan jinekomasti; erkek meme dokusunun aşırı büyümesi olarak tanımlanıyor ve birçok nedene bağlı oluşabiliyor. Fizyopatolojik olarak kanda östrojen artışı veya östrojen benzeri yapıların artışına bağlı oluşabiliyor. En çok rastlanan jinekomasti çeşidi herhangi bir sebebi olamayan jinekomastidir. Alkolik erkeklerde bu problemin %30 oranında görüldüğünü belirten Op. Dr. Atilla Alp jinekomasti tedavisinin “yaklaşık 1 saat süren, hastanın gündelik aktivitelerinde değişiklik yaratmayan ve iz bırakmayan cerrahi bir girişim” olduğunu vurguluyor.

Daha çok yağ aldırma yöntemi olarak bildiğimiz liposuction; jinekomasti içinde tedavi tekniklerinden biri. Meme üzerinde herhangi bir iz yaratmadan, sadece küçük kanüllerin girebildiği deliklerden içerideki yağ ve meme dokusu alınıyor. Bu teknik meme ve yağ dokusunu homojen bir şekilde dışarıya alınabiliyor ve ilk günden itibaren deride küçülme sağlanıyor. En sarkık memelerin bile düzeltilebileceği liposuction ile yaklaşık 1 ay içinde kusursuz bir görünüme sahip olunuyor.

“İdeal” kavramı yeniden tanımlandı, burunlar doğallaştı…

Estetik operasyonlara giderek artan ilgi uzmanların “ideal” tanımını değiştirdi. Türkiye`de ilk sırayı alan burun estetiği ideal sıfatına simetri, doğallık, gölgede bile fark edilebilen dizayn tanımları katıldı. Türk kadınlarının artık simetrik, ucu ve sırtına verilen parlaklık ve gölgelerle kusursuz burun istediğini açıklayan Op. Dr. Atilla Alp “Önceleri ideal burun için altın oranı uygulardık, fakat şimdi bu oranlara uygun yaptığımız burunların her zaman doğal durmadığı görülüyor ve talep edilmiyor. Kadınlar ve erkekler özellikle birbirine benzemeyen doğal görünümlü burunlar tercih ediyorlar” diyor. Mantıklı ölçülerde daralmış bir burun ucuyla birlikte, doğal görünümlü, simetrik bir burun elde etmenin yanı sıra; ışığın burun ucu ve burun sırtı arasında ortaya çıkardığı gölgelenmeler ve parlaklıkların da estetiğe doğal mükemmelliği getiriyor.

Cilt yenilemede son teknikler ile yılları geriye doğru sayacaksınız… Cildinizin lekeler, ince kırışıklıklar, sarkmalar sonucu bozulan formunu toparlamak, yenilemek için botoks uygulamalarından lazere kadar birçok yeni ve gelişmiş teknikler bulunuyor. Özellikle cerrahi müdahale gerektirmeyen yöntemlerin tercih edildiğini belirten Op. Dr. Atilla Alp, son zamanların en popüler cilt yenileme teknolojisi Jetpeel’i “cilt detoxu, peeling, ciltte aşırı kuruluk, doğum çatlakları, kırışıklıklar, iğnesiz mezoterapi, akne ve leke tedavileri” kullanıyor. İnjet tekniği kullanılarak özel tasarlanmış titanyum başlıklardan cilde verilen su ve oksijen,  cildin alt katmanlarına mikro zerrecikler şeklinde aktarılıyor. Bununla birlikte cildin ihtiyacı olan serum ve vitaminlerin cilt altına enjeksiyonsuz olarak uygulanabiliyor.

Mediest Estetik ve Güzellik Merkezleri’nde sadece popüler cihazlar değil, inanılan ve sonuçları bizzat görülen sistemler, kişinin gereksinimlerine göre uygun kombinasyonlar ile programlanarak sağlıklı bir biçimde, tecrübe ile uygulanıyor.

Adres: ABİDE-İ  HÜRRİYET CD. ESER APT. NO:191 K:2 D:5 ŞİŞLİ (Şişli Camisi karşısı, gazete bayisi yanı) (212)  224  61  94 (212)  232 66 02 info@mediest.com

Tuğçe Oral-Turuncu İletişim

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,516 µs