En Sıcak Konular

ÇOCUĞUNUZUN SANAL DÜNYASINI TAKİP EDİN

29 Ekim 2009 11:45 tsi
ÇOCUĞUNUZUN SANAL DÜNYASINI TAKİP EDİN İnternetteki sosyal paylaşım ve arkadaşlık siteleri, özellikle gençler için son derece tehlikeli.Türkiye'de çok sayıda kişi “Facebook” mağduru oldu.

Liseli kıza Facebook tecavüzü! 
 
İstanbul’da annesiyle tartışan liseli genç kız, Facebook’tan tanıştığı kendisinden 13 yaş büyük arkadaşının evine kaçınca tecavüze uğradı.

İnternetteki sosyal paylaşım ve arkadaşlık siteleri, özellikle gençler için son derece tehlikeli tuzaklarla dolu. İngiltere’de sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanıştığı kişinin kurbanı olan genç kızın ardından İstanbul’da da liseli bir genç kız, yine Facebook’ta tanıştığı arkadaşının tecavüzüne uğradı.

ANNESİYLE TARTIŞTI

Habertürk'ün haberine göre, lise öğrencisi Ç.D. 4 ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, bir fabrikada
işçi olarak çalışan Doğan Atlı (27) ile tanıştı. İkilinin arkadaşlığı ilerlerken genç kız, bir hafta önce annesi ile tartıştı ve bunu Doğan Atlı’ya anlattı. Doğan Atlı genç kızı, evden kaçmasını ve kendisine gelmesi yönünde ikna etti. Ç.D. “Okula gidiyorum” diyerek Bayrampaşa’daki evinden ayrıldı ve Doğan Atlı’nın Eyüp’teki evine gitti. Ancak burada Doğan Atlı’nın tecavüzüne uğradı.

ARKADAŞI DA TACİZ ETTİ

Ailesi, kızlarının akşam eve gelmemesi üzerine polise başvurdu. Çocuk Şubesi
ekipleri, liseli kızın bilgisayarını incelemeye aldı ve Facebook’ta Doğan Atlı ile yaptığı yazışmaları buldu. Doğan Atlı’nın bilgiyarının IP numarasından adresi tespit edildi. Polis, Doğan Atlı’nın evine operasyon düzenleyerek genç kızı kurtardı. Ç.D. gözyaşları içinde polise Doğan Atlı’nın tecavüzüne uğradığını, Doğan Atlı’nın arkadaşı A.B.’nin de kendisine cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Ç.D. psikolojik tedavi altına alınırken Doğan Atlı “çocuğun cinsel istismarı” suçundan cezaevine gönderildi.

Facebook sayfaları taciz tuzağı ile dolu

Türkiye’de kullanıcı sayısı 3 milyonu geçen “Facebook”ta çok sayıda kişi mağdur edildi:

Ekim 2009: İstanbul’da oturan Sinem Yazgan, Facebook üzerinden yıllar sonra karşılaştığı ilkokul arkadaşları tarafından dolandırıldığını öne sürerek mahkemeye başvurdu.
Eylül 2009: Kırşehir’de yaşayan liseli B.K. Facebook aracılığıyla tanıştığı 26 yaşındaki Ö.Y.’nin tecavüzüne uğradı. Evlenme vaadinde bulunan erkek arkadaşı ile İstanbul’a gelen ve tecavüze uğrayan B.K. polise sığındı.
Eylül 2009: İstanbul’da F.E. kendisine kadın süsü verip Facebook’ta “Deniz Olpak” adıyla açtığı sayfayla yaşı küçük kızları “Sizi manken yapacağım” vaadiyle kandırdı. F.E. gözaltına alındı.
Ağustos 2009: Kendisini işten çıkaran eski patronuna Facebook’tan küfürlü mesaj atan S.T. hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.
Mayıs 2009: Facebook’ta profiline yakışıklı bir kişiye ait resim koyarak arkadaşlık kurduğu kızların, çıplak görüntülerini kaydedip şantaj yapan Cemil E. (23) gözaltına alındı.
Nisan 2009: Malatya’da eski nişanlısı adına Facebook’ta sayfa açarak hakaret eden 30 yaşındaki M.H.V. gözaltına alındı.
Eylül 2009: İngiliz Daily Mail Gazetesi, Facebook’ta tanıştığı 32 yaşındaki bir
erkekle buluşmaya giden 17 yaşındaki bir genç kızın cesedinin bulunduğunu yazdı. Kimliği açıklanmayan genç kızın geçen pazar günü, bir arkadaşında yatıya kalacağını söyleyerek evden ayrıldığı belirtildi.

‘Çocuğunuzun sanal dünyasını takip edin’

Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri, ailelere “Çocuklarınızın sanal dünyalarını takip edin” uyarısında bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü dedektifleri, son 3 ayda çocukların mağdur olduğu ve suça karıştığı 60 ayrı cinsel taciz, 13 evden hırsızlık, 4 cinayet, 2 gasp ve 9 uyuşturucu vakasını aydınlattı. 391 internet kafede inceleme yaptı.[1]

Facebook arkadaşlığına dikkat! 
 
17 yaşındaki kız Facebook'ta tanıştığı kişiyle buluştu ve...

Facebook üzerinden arkadaş olduğu cinsel suçlardan sabıkalı bir kişiyle buluşan Ashleigh Hall isimli İngiliz kız, hunharca öldürüldü.

17 yaşındaki Ashleigh Hall, arkadaşlarına Facebook'ta tanıştığı 16 yaşındaki bir gençle tanışmak üzere pazar günü evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı.

Ashleigh'e cep telefonuyla ulaşamayan annesi polisi haberdar etti. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatan İngiliz polisi, kızın cesedini Darlington dışında, otoyol kenarında bir çukurda buldu.

Öldürüp yol kenarına attı

Daha önce cinsel suçlardan dolayı cezaevinde yattığı belirlenen 32 yaşındaki zanlı ise Durham kenti yakınlarında, 177 no'lu otoyolda yapılan rutin kontroller sırasında yakalandı.

Kullandığı Ford Mondeo marka aracın evrakı eksik olduğu için karakola götürülen zanlı, kendiliğinden “Evet, o kızı ben öldürdüm” dedi.

Zanlı, Ashleigh ile buluştuktan sonra bileklerinden bağlayıp aracın bagajına kapattığını, daha sonra da çukura attığını itiraf etti.

Yetkililer, Ashleigh'in öldürülmeden önce tecavüze uğrayıp uğramadığının otopsiden sonra belli olacağını açıkladılar.

İntihar edenler de oldu

İngiltere’de geçen ay da 15 yaşında bir kız öğrenci, Facebook sayfasında uğradığı hakaretlere dayanamayarak intihar etmiş, Ağustos ayında 18 yaşında bir genç, aynı okuldan tanıdığı bir kişiyi Facebook'ta ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İnternet kullanıcılarının arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını hedefleyen Facebook, 4 Şubat 2004 tarihinde Mark Zuckerberg tarafından kuruldu. Kullanıcı sayısı 300 milyonu aşan Facebook sitesinin 900 çalışanı bulunuyor.[2]

 

Kaynak: Vatan Gazetesi

[1].http://www9.gazetevatan.com/Liseli_kiza_Facebook_tecavuzu/267607/1/

[2].http://haber.gazetevatan.com/Facebook__arkadasligina_dikkat/267818/7/Yasam
 



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,000 µs