En Sıcak Konular

PKK EYLEMİ SERBEST ,BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİ YASAK

23 Ekim 2009 20:45 tsi
PKK EYLEMİ SERBEST ,BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİ YASAK Türkiye'nin birçok kentinde yıllardır devam eden başörtüsü eylemlerine Kütahya'da da yapmaya karar veren Mazlumder Kütahya Şubesi'ne ilk eylemleri sonrası polis engeli geldi.

Kütahya’da başörtüsü eylemlerine polis engeli…

Başörtüsüne polis engeli

Türkiye'nin birçok kentinde yıllardır devam eden başörtüsü eylemlerine Kütahya'da da yapmaya karar veren Mazlumder Kütahya Şubesi'ne ilk eylemleri sonrası polis engeli geldi. 10 Ekim Cumartesi Kütahya Belediyesi önündeki alanda eylem yapan başörtüsü mağdurları 15 Ekim Perşembe günü polis ekipleri tarafından emniyete götürülerek uyarıldı.

Kütahya'da başörtüsü eylemleri düzenlemek isteyen başörtüsü mağdurlarına engel polisten geldi. Kütahya Mazlumder Şubesi öncülüğünde 10 Ekim tarihinde ilki yapılan başörtüsü eylemleri devam edecekken, polis engel olmaya kalkıştı. Kütahya Belediyesi önünde gerçekleştirilen ilk eylem sonrası Mazlumder Şube Başkanı Lütfiye Özkul ile bir akrabası yolda yürürken polis ekipleri tarafından adeta gözaltına alınırcasına İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İşgüzar polis
Emniyet Müdürlüğüne götürülen iki kadına saatlerce uyarılar yapan Güvenlik Şube Amirleri ve polisleri tarafından 'Kütahya ne Ankara'ya benzer ne de Kocaeli'ne' diyerek gözdağı verdi. Kendisi ile görüştüğümüz Mazlumder Şube Başkanı Lütfiye Özkul, olayı bize şöyle aktardı. Özkul, "Teyzemin kızı ile sokakta yürürken bizi Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürdüler. Eylemleri yapmayın diye bizi uyardılar. Kütahya bunu kaldırmaz, burası diğer illere benzemez insanları bıktırırsınız' uyarıda bulunduklarını söylediler."

Gözünüzün yaşına bakmayız
Kendilerinin de yasadışı bir şey yapmadıklarını kaydeden Özkul, "Bizde yaşa dışı bir şey yapmıyoruz. İstanbul'dakiler gibi kaldırımları sökmüyoruz. Sadece kanunların verdiği hakla haklarımızı arıyoruz dediklerini ancak Güvenlik Şubedekilerin 'Kütahya başka yerlere benzemez, herhangi bir provokasyon olursa gözünüzün yaşına bakmayız' dediklerini kaydetti.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/basortusune-polis-engeli-141388.htm



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,951 µs