En Sıcak Konular

FENERBAHÇE STEAUA BÜKREŞ'I YENİP LİDERLİĞE YÜKSELDİ

23 Ekim 2009 09:41 tsi
FENERBAHÇE  STEAUA BÜKREŞ'I YENİP LİDERLİĞE YÜKSELDİ Sarı-lacivertli ekip, Rumen rakibini Kazım'ın golü ile 1-0 yendi.

KOLTUK DÜŞKÜNÜ 

Sarı-lacivertli ekip, Rumen rakibi karşısında etkili başladı, ancak ilk yarıda 3-4 pozisyonda kaleci Zapata’ya takıldı. Kazım enfes organizasyonu golle tamamladı, Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı

Derbinin gölgesinde kalmış olsa da, Fenerbahçe’nin Bükreş’de, Avrupa Ligi’ndeki grubunun bir bakıma tozunu alacak galibiyet arayışı, beklentilerin tersine güçlü bir yoğunlukla maça asılan takımın çabasında beliriyordu.  Bilica ve Lugano ikilisinin kabul günü olmasına karşın hem de.
Rakip, bile tribünlerinden ateş fışkıran bir caminanın şimdiki sorunlu takımıydı. Belki bozuk ritmleri, Fenerbahçe için bir avantaj olabilirdi. Nitekim ilk yarıda Fenerbahçe yenilir yutulur türden olmayacak kadar gol durumunu baba parası gibi; su gibi harcayacaktı.
Orta alanda Özer, Mehmet Topuz, Emre topu çabuk ve ayağa kullanmada ustalıkla sahne alıyorlardı. Bu başdöndürücü pas trafiği, hem Steaua’nın paniğe sürüklenmesine neden oluyor, hem de Fenerbahçe’nin topu kaptırdığında ani atak yemesine dönüşebiliyordu.
İkinci yarısı biraz farklı da olsa maçın seyri, Fenerbahçe’nin hem niteliği hem şansı hem de kararlılığı ile puana gitti. Becerisini rakibe kabul ettiren Fenerbahçe, çok organize atakla golü buldu. Kazım’ın uçtaki baskısı takıma can verirken, Gökhan’ın bugüne kadarki başarısını aşan fizik ve teknik sunusu çok işe yarıyordu.
26. dakikada Kazım sağ çaprazdan kaleye şutladı, Zapata karşıladı, dönen topu Mehmet Topuz kaleye gönderdi, ancak yine Zapata önledi. Top Santos’un önüne düştü, bu oyuncu plasesinde boş kaleyi tutturamadı.
30. dakikada Fenerbahçe baskı yapıp topu kaptı, Mehmet Topuz kale önünde sert şut attı, Zapata kornere çeldi.
33. dakikada  Kazım şutunu attı, Zapata engel oldu, ondan dönen topu yine Santos boş kale yerine dışarı attı, golü kaçırdı.
51. dakikada Bilica’nın kararsızlığı Fenerbahçe kalesinde pozisyona neden oldu. Kapetanos önüne aldığı boştaki topla Volkan’ın karşısına dikildi, ama Gökhan son anda ayak koyup, golü önledi.
57. dakikada Kapetanos yine Volkan ile karşı karşıya kaldı, şutunu da çekti. Ama Volkan kapattığı köşeden iyi bir blokla golü önledi.
59. dakikada Emre, Özer’e, o da zekice bir ters pasla Carlos’a aktardı. Carlos soldan ortaladı, Kazım dokundu: 0-1
65. dakikada Kapetanos gelen topu kafası ile kaleye yolladı, ancak top çataldan geri geldi.
78. dakikada Mehmet Topuz, Santos ile verkaça girip kaleye şutunu attı, Zapata yatıp karşıladı.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı - GÖKHAN GÖNÜL

Fenerbahçe’nin genç savunmacısı her rakibi ciddiye alan, maç seçmeyen ve özverili üslubu ile dikkat çekiyor. Dün de savunmada, orta alanda organizasyonda, kanatta beklentinin üzerinde verimliydi. Özellikle savunmada yanındaki Lugano ile Bilica’nın yapması gerekeni de tamamlıyordu. Ciddi bir pozisyonu tek başına önleyip, maçı çeviren adam oldu.
Pas: 58
İsabetli pas: 50
Top çalma: 25
Top kaybetme: 8
Orta: -
İsabetli orta: -
Yaptığı faul: 2
Yapılan faul: 2
Topla buluşma: 66

Kırılma Noktası-51. DAKİKA

Steaua, Fenerbahçe’nin ayarında bir takım olmasa da, kendi sahasında elbette tehlikeli bir rakipti. Dün de, karşısındaki yıldızlar topluluğuna kafa tutan pozisyonlar ürettiler. Ama bir tanesini öylesine kaçırdılar ki, bu maçın kendi lehlerine dönmesine engel olan en önemli andı. 51’de Bilica’nın ikramı pozisyonda Kapetanos’un ayağındaki topu Gökhan son anda çalmasaydı, maç Fenerbahçe aleyhine dönebilecekti.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılıklı atıştılar
Fenerbahçeli taraftarların “Becali” diye bağırmaları üzerine Steaua Bükreş taraftarları “Yuh” diye karşılık verdi. Sarı-lacivertli taraftarların Dinamo Bükreş lehine tazahürat yapmaları üzerine Steaua Bükreş taraftarları da “Galatasaray” diye bağırdı.

Alex’in forması 15 bin euro
Romanya Fenerbahçeliler Derneği’nin maçtan bir gün önce düzenlediği baloya Asbaşkan Ali Koç da katıldı. Koç tüm Fenerbahçeliler ile gece boyu sohbet ederken, baloda Alex de Souza’nın açık artırmayla satışa çıkarılan formasını 15 bin euroya bir iş adamı aldı.

Ceza geliyor!
Sarı-lacivertli taraftarların 12. dakikada tribünlerde meşale yakması UEFA gözlemcileri tarafından not edildi. Tüm aramalara rağmen stada meşaleleri nasıl soktukları anlaşılamayan taraftarların bu hareketi yüzünden Fenerbahçe’ye para cezası geleceği bildirildi.

Krampon aradılar
Sarı-lacivertli ekibin sakatlığı nedeniyle dünkü maçta oynayamayan golcü ismi Semih dün Romanya’da eski tip krampon arandı. Adidas ve Nike’ın eski model ayakkabısını gün boyu tanıdıklarına aratan milli oyuncu, arzuladığı modeli Bükreş’te bir mağazada buldu ve satın aldırdı.

YUSUF KOBAL-Milliyet

Kaynak. Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1153560&Date=23.10.2009&b=KOLTUK%20DUSKUNU

 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    37,398 µs