En Sıcak Konular

G.SARAY UEFA AVRUPA LİGİ MAÇINDA DİNAMO BÜKREŞ’İ 4-1 YENDİ

23 Ekim 2009 10:25 tsi
G.SARAY UEFA AVRUPA LİGİ MAÇINDA DİNAMO BÜKREŞ’İ 4-1 YENDİ Sarı-kırmızılı takım Kewell, Nonda (2) ve Elano (penaltı) imzalı gollerle grup liderliğini sürdürdü

CİMBOM DÖRT NALA 4-1

G.SARAY UEFA AVRUPA LİGİ F GRUBU MAÇINDA DİNAMO BÜKREŞ’İ İSTANBUL’A GELDİĞİNE PİŞMAN ETTİ
Sarı-kırmızılı takım Kewell, Nonda (2) ve Elano (penaltı) imzalı gollerle grup liderliğini sürdürdü

GÜLE OYNAYA FARK
UEFA Avrupa Ligi’nde G.Saray rüzgârı esmeye devam ediyor. F Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz, üçüncü maçında misafir ettiği Dinamo Bükreş’i 4-1‘lik skorla bozguna uğratarak liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılıların golleri Kewell ve Nonda (2) ve Elano’dan gelirken, D.Bükreş’in tek sayısında N’Doye imzası vardı. 32’de Keweel sol taç çizgisi üzerinde baskıya rağmen, topu yerden ceza sahasına gönderdi; Servet son dokunuş için ayağını uzattıysa da top kimseye değmeden filelerle buluştu: 1-0. 42’de son çizgiye kadar inen Keita’nın ortasında Nonda’nın sert şutu ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

DİNAMO DAĞILDI
46’da Keita’nın yerden ortasında kaleciyi de geçen top arka direkteki Nonda’nın önünde kaldı. Kongolu oyuncu topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 3-0. 57’de Aydın, Diabete’nin müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Penaltı atışı için topun başına geçen Elano farkı açtı: 4-0. 63’te Boştina’nın sert şutunda kaleye giden topa ayak koyan N’Doye takımının şeref sayısını kaydetti: 4-1. 69’da Adrian Cristea’nın şutunda top direkten döndü. 76’da Aydın’ın ortasında savunma tehlikeyi erken savuşturdu. 79’da Cristea’nın ara pasında Servet’in müdahelesi yerindeydi. Uzatma dakikalarında her iki takımın da çabası skoru değiştirmedi. (Ercan YILDIZ-Türkiye)


Ali Sami Yen Stadı

*G.SARAY 4
Leo Franco 6.5
Sabri 6.5
(Uğur dk.66) 6
Mehmet Topal 7
Servet 7
Caner 6.5
Mustafa Sarp 6
Ayhan 6.5
(Barış DK.75) 6
Keita 8
(Aydın dk.54) 6
Elano 5.5
Kewell 8
Nonda 8

YEDEKLER:
Aykut
Emre Güngör
Arda
Baros

T.D.: Frank Rijkaard

*D.BÜKREŞ 1
Dolha 5
Scarlatache 4
Tamas 4
Goian 4.5
Diabate 5.5
Rus 4
(Bostina dk.46) 6.5
N’Doye 6.5
Torje 6
(Niculescu dk.75) 5
Adrian Cristea 6.5
Alexe 5.5
(Zicu dk.59) 5
Andrei Cristiea 6

YEDEKLER:
Curca
Pulhac
Moti
Kone

T.D.: Marin Ion

GOLLER: Kewell (dk.32), Nonda (dk.42 ve 46), Elano (dk.58-pen.), N’Doye (dk.63)
SARI KARTLAR: Ayhan, Kewell (G.Saray) N’Doye (D.Bükreş) HAKEMLER: Martin Ingvarsson, Magnus Sjöblom, Peter Martinsson (İsveç)

FRANK RİJKAARD: Çok şanslıyım

Hollandalı teknik adam, F.Bahçe derbisini düşünerek değişiklikler yaptığını ifade ederken, takımını övgüler yağdırdı

BUNU HAKETTİK
G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 4-1’lik Dinoma Bükreş galibiyetini hakettiklerini söyledi. Rijkaard, iyi ve güzel bir zafer elde ettiklerini belirterek, “Galip geldik ve bunu hakettiğimizi düşünüyorum. Takımımı kutluyorum. Dinamo Bükreş kolay gol yemiyor. Bunun için attığımız 4 golün önemi büyük. Bu kadar genç ve iyi bir ekibe sahip olduğum için çok şanslıyım” dedi. Ayhan, Keita ve Sabri değişikliklerini F.Bahçe maçını düşünerek yaptıklarını kaydeden Hollandalı çalıştırıcı, “Bunu yapmak için skorun da iyi olması gerekirdi. Skor da iyi olduğu için böyle değişiklikler yapabildik” şeklinde konuştu.

İSTATİSTİK MORAL OLACAK
Derbi hazırlıklarına yarınki (bugün) antrenmanla başlayacaklarını dile getiren Rijkaard, 9 maçlık kötü istatistiğin futbolcuları için ekstra bir motivasyon olacağını söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, normalde maçlardan önce kampa girmediklerini hatırlatarak, “Buna henüz karar vermedim ama düzeni bozmayacağım. Bu maçta çok büyük baskı var. Hocanın yapması gereken de futbolcularını doğru biçimde motive etmektir” diye konuştu. Her maçta olduğu gibi galibiyet için Kadıköy’e gideceklerini belirten Rijkaard, “Önemli bir maç yapacağız. Kimi önlemler alınacaktır, ama yine ofansif oynayıp kazanmak istiyoruz’’ dedi. (Turgay SAKARYA-Türkiye)

Maçtan Notlar
Hedefte Fener var
Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren G.Saraylı taraftarların hedefinde F.Bahçe vardı. Futbolcuların ısındığı sırada oyuncuları tek tek tribünlere çağıran sarı-kırmızılı taraftarlar, hafta sonu oynanacak derbiyle ilgili olarak oyuncularına tezahüratlarda bulundular. Maç sırasında da bu tezahüratlar sürdü.

Eski dostlar buluştu
Leo Franco, Atletico Madrid’de 2 yıl birlikte oynadığı Dinamo Bükreş’in kadroda yer almayan defans oyuncusu Francisco Molinero ile karşılaşma öncesi, saha içinde yaklaşık 30 dakika sohbet etti. Öte yandan 2003-04 sezonunda G.Saray forması giyen Tamas da, takım arkadaşlarına stadın atmosferini anlattı.

Pana penaltıyla
G.Saray’ın liderlik koltuğunda oturduğu F Grubu’nda 3 puanla 3. sırada yer alan Panathinaikos, son sıradaki Sturm Graz’ı 1-0 yendi. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede Yunan ekibine galibiyeti getiren golü, 60. dakikada penaltıdan Salpingidis kaydetti.

Kaleyi kapatamadılar
Beşiktaş’la oynadığı ve 3-0 kazandığı derbi sonrasında oynadığı 6 resmi maçta da kalesini gole kapatamayan G.Saray, Dinamo Bükreş karşısında da bu alışkanlığını sürdürdü. Karşılaşmanın 58. dakikasında 4-0’ı yakalayan ve maçı rölanti bir tempoda götüren sarı-kırmızılılar, 7. maçta da kalesindeki gole engel olamadı.

Kupayı kaldırabiliriz
Serkan Çalık, Avrupa Ligi’ni kazanabilecek güçte olduklarını söyledi. GSTV’ye konuşan genç oyuncu, “Artık zamanı geldi. Avrupa Ligi’nde kupayı kazanıp taraftarımıza hediye etmeliyiz” dedi. Derbiyi takım olarak iple çektiklerini söyleyen Serkan, “Pazartesi gününden beri aramızda konuştuğumuz tek konu derbi” dedi.

Alex beni aramadı

G.Saray’ın Brezilyalı yıldızı Elano, “F.Bahçe derbisi tüyleri diken diken eden bir maç. Türkiye’ye geldiğimden beri Alex’le hiç konuşmadım” dedi

ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM
G.Saray’ın sezon başında renklerine kattığı Brezilyalı yıldız Elano, 4-1’lik Dinamo Bükreş galibiyetinin ardından, çok iyi performan sergilediklerini söyledi. “Hocamızın verdiği kararlara saygı duyuyorum” diyen Elano, “Her oyuncuyu oynatmak istiyor. Kenarda otursam da oyuna girdikten sonra elimden geleni yapıyorum. Buraya geleli 3 ay oldu. Belli bir adaptasoyın süreci var. Alex’le hiç konuşmadım. Geldiğimden beri de beni hiç aramadı zaten” şeklinde konuştu. Elano, derbi hakkında ise, “F.Bahçe derbisi inanılmaz bir maç. Bütün oyuncular böyle maçlarda oynamak ister, tüyleri diken diken eden bir maç olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

KEİTA&NONDA GÖREVDE
Bu arada oyunda kaldığı 55 dakikada Nonda’nın iki golünün asistini yapan Keita, Kongolu futbolcuyla müthiş bir ikili olduğunu bir kez daha gösterdi. Daha önce Kasımpaşa maçında Nonda’yla birlikte oyuna sonradan giren Fildişi Sahilli yıldız, Nonda‘ya 3 asist yapmıştı. Bu arada Arda’nın yokluğunda sahaya kaptan olarak çıkan Ayhan, 75’te yerini Barış’a bırakırken, kaptanlık pazubandını Uğur’a verdi. Bandı kime vereceğini kenara soran Uğur, “Sen tak” talimatıyla 25 dakika kaptanlık yaptı. Attığı gollerle sahanın yıldızlarından olan Nonda, derbi hakkında, “3 puanı alıp öne geçme şansımız maçın önemini artırıyor. Hedefimiz 3 puanı almak olacak” yorumunda bulundu. (Ercan YILDIZ-Türkiye)

 

KAYNAK:Türkiye Gazetesi,http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=422609

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,156 µs