En Sıcak Konular

''PKK ŞOVU'' SESSİZ ÖFKE'YE SEBEP OLDU

22 Ekim 2009 09:52 tsi
''PKK ŞOVU'' SESSİZ ÖFKE'YE SEBEP OLDU Habur ve Kandil’den gelen PKK’lılar için önceki gün ve dün Habur’da yapılan gösterilerin ardından dün de Diyarbakır’a girişleri sırasında havai fişek patlatıldı. 3 gündür süren bu görüntüler, toplumun birçok kesiminde sessiz öfkeye

Sessiz öfke 
 
Bu kareler açılıma destek verenleri bile kızdırdı

Habur ve Kandil’den gelen PKK’lılar için önceki gün ve dün Habur’da yapılan gösterilerin ardından dün de Diyarbakır’a girişleri sırasında havai fişek patlatıldı. Dağdan da Kaleşnikoflarla ’kutlama amaçlı’ ateş atıldı. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 34 kişilik grubun, Habur Sınır Kapısı’nda serbest bırakılmasından sonra Diyarbakır’a gidişleri de ’gövde gösterisine’ dönüştü.  Binlerce kişinin ilçe girişlerinde karşıladığı konvoy aşırı izdiham nedeniyle güçlükle ilerleyebildi. Yaklaşık 5 bin kişi, otobüsün önüne geçip ilçe merkezine kadar 1 kilometre yürüdü. DTP otobüsünün içinde bulunan PKK’lıları ilçe merkezine girerken, karşılayan grup, sık sık ‘Kürdistan sizinle gurur duyuyor’ sloganları attı. Ancak 3 gündür süren bu görüntüler, toplumun birçok kesiminde sessiz bir öfke yarattı. Sadece şehit aileleri değil, hükümetin demokratik sürecine destek verenler bile PKK’lıların bu şekilde karşılanmasına tepki gösterdi.

Başbakan: Şov yapmayın!

Öyle ki Başbakan Erdoğan da dün Ağrı’da DTP’yi eleştirdi. “Habur’daki o anlamlı manzarayı sorumsuzca, kaygısızca, düşüncesizce kışkırtanları da gördünüz. Allah aşkına bu mu samimiyet?  Sorumluluk sahibi insanlarla çıkan bir manzara mıdır o tavırlar? Ülkenin gerçekten huzura kavuşmasını arzulayanlar böyle bir şovun peşine nasıl düşeir? Milli birlik sürecini bu tür provokatif eylemlerle, şovlarla engelleyeceklerini zannediyorlarsa büyük yanılgı içindedirler. Habur’da sergilenen o tavır ülkenin yararına mıdır? Yoksa baltalayan bir tavır mıdır? Böyle sorumsuzluk, düşüncesizlik olur mu? Hangi yüzle milletin karşısına çıkıp ’Huzur istiyoruz, kardeşlik, birlik istiyoruz’ diyeceksiniz? Milletin bir kesimini rencide ederek, kışkırtarak birliği savunduğunuzu hangi yüzle ifade edeceksiniz?”

Habur’dan girince rozetleri çıkardılar

’Eve dönen’ PKK’lılar, pazartesi günü Türkiye’ye girmek üzere Kuzey Irak tarafında beklerken yakalarına PKK rozetleri ve bayrakları takmışlardı. Ancak grup Habur sınırını geçtikten sonra, rozetlerini çıkardı. Diyarbakır’a kadar örgüt üniformalarıyla gelen PKK’lılar, burada da üniformaları çıkarıp takım elbise giydi.

Avrupa’dan da 16 PKK’lı geliyor

Önceki gün İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 100-150 kişinin daha teslim olmasını beklediklerini açıklamıştı. PKK’nın Avrupa kanadından 16 kişinin önümüzdeki günlerde teslim olacağı ortaya çıktı. Bu kişilerin 3 gün içinde Türkiye’ye giriş yapacağı öne sürülüyor. DTP İstanbul Eş Başkanları Mustafa Avcı ve Hevali Mengi, Avrupa’dan gelecek PKK’lı grubu karşılamak için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Barzani’den açılıma destek

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Türkiye’de başlatılan Kürt sorununun çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, PKK’nın Türkiye’ye “barış grupları”nı göndermesi, “Barış süreci için önemli bir adım olduğunu” söyledi. Mesut Barzani, Kürt bölgesini ziyaret eden Diyarbakır eski Milletvekili Haşim Haşimi ile Selahaddin kentinde yaptığı görüşmede Türkiye’nin yeni “Kürt sorununun çözümü” ve “demokratik açılım” politikasını her yönüyle desteklediğini söyledi.

Karşılamalara soruşturma

DİYARBAKIR, Silopi, Cizre ve Nusaybin Başsavcılıkları, Irak’tan gelen ve serbest bırakılan 34 kişi için sınırda ve yerleşim birimlerinde yapılan miting gibi karşılamalarla ilgili inceleme başlattı. İncelemenin ardından suç unsuru tespit edilirse dava açılacağı bildirildi. Serbest bırakılan kişilerle ilgili soruşturmanın özel yetkili savcılarca sürdürüldüğü öğrenildi. (Hale Gönültaş / VATAN)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Sessiz_ofke/266347/1/Gundem 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,060 µs