En Sıcak Konular

BİR AÇILIM DA BARZANİ'YE

17 Ekim 2009 16:27 tsi
BİR AÇILIM DA BARZANİ'YE AB ve ABD baskısıyla imzalanan protokol tavizinden sonra hızlanan Ermenistan açılımından sonra, şimdi de Barzani’nin bölgesine resmi bir açılım yapılıyor.

Şimdi de Barzani açılımı! 
 
AB ve ABD baskısıyla imzalanan protokol tavizinden sonra hızlanan Ermenistan açılımından sonra, şimdi de Barzani’nin bölgesine resmi bir açılım yapılıyor.
 
Kürt açılımı sürecinde CHP lideri Baykal’la görüşmek isteyen Başbakan Erdoğan, Baykal’ın basın mensupları önünde görüşme yapalım teklifini kameralar önünde asla görüşmeyeceğini açıklayarak geri çevirdi.

Başbakan Erdoğan, Irak’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye’ye dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demokratik açılım sürecini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinin ardından TBMM’ye getireceklerini kaydeden Erdoğan, ‘’Sayın Baykal ile telefon görüşmesi olacak mı yoksa o olmadan gidecek misiniz’’ sorusu üzerine şunları söyledi:
‘’Ben tabii Sayın Baykal’a gideceğim de yani böyle elimde veya elinde kameralarla birilerinin oraya gelmesi diye bir düşüncem yok. Böyle bir şey beklemiyorum. Böyle bir şeye de bizim kalkıp da müsaade etmemiz mümkün değil. Yani ben kendilerine arzu ettiği şekilde özel kalemimle gerekli cevabı bugün (dün) verdiririm. Kendileri eğer bu şekilde kabul ederlerse, eyvallah. Kamerasız. Kendilerinin medya üzerinden maalesef yapılan açıklamaları var. Ben bunları yapmak istemiyorum.
Ben medya üzerinden Sayın Baykal’a cevap vermem, vermeyeceğim. Onun için kendim görüşmeyi arzu ettim, ama kendileri böyle bir görüşmeyi arzu etmediklerini bir yazılı açıklamayla bildirmişler. Dolayısıyla özel kalemim özel kalemlerini arar, durumu kendilerine bugün (dün) vereceğim talimat istikametinde bildirir, onlar da o şekilde kabul ederlerse biz de görüşmeyi gerçekleştiririz. İşin usulünü kabul ederse görüşeceğim. Sadece kamerasız değil, bir şeyler daha var...’’

Obama’dan davet var
Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın 29 Ekim tarihi için kendisini ABD’ye çalışma ziyaretine davet ettiğini bildirdi. Erdoğan, ‘’davet bugün geldi. ‘Alternatif tarihler incelensin’ dedim. ‘Çalışılsın, ondan sonra kesinleştirelim’ dedik. Ona göre karar vereceğiz. 29 Ekim’de karar kılarsak İran’dan ABD’ye gideceğiz’’ diye konuştu.

Erbil’e konsolosluk açacağız
Irak ziyaretini de değerlendiren Erdoğan, ‘’doğrusu bizim için dolu dolu bir ziyaret oldu. Gezinin en önemli yanı, şu ana kadar aynı anda 48 maddeyi içeren bir anlaşma olmamıştı. Birçok alanda anlaşma imzaladık’’ dedi. Erbil’e konsolosluk açmayı planladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, önümüzdeki günlerde bakanlardan ve iş adamlarından oluşan heyetin kuzey Irak’a gedeceğini bildirdi. Erdoğan, bu adımın terörle mücadelede yeni bir sürecin başlamasına vesile olacağını da dile getirdi. 

14 teröristin 12’si serbest kaldı
Erdoğan, Irak’ın kuzeyindeki kamplar konusunda da bazı açıklamalarda bulundu. ‘’Sayın Talabani’nin Mahmur kampı ile ilgili yaptığı açıklama çok olumlu bir açıklama” diyen Erdoğan, “Teröristler teslim olmaları halinde müracaat ederler ve savcılar, orada (TCK) 221. madde açıktır. Dolayısıyla 14 kişi müracaat etti, 12’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yani bu noktada orada nasıl böyle bir şey olduysa gelecek olanlarla ilgili olarak da her zaman için bu tür uygulamalar olabilir. Bunlar sürpriz olmasın ki, Mahmur Kampı’nda istisnaları şöyle bir tarafa bırakacak olursanız zaten suça falan karışmış olan insanlar değil, suça teşvik edilen insanlar. Yani bize şu ana kadar gelen bilgiler böyle. Yani oradan dağa çıkarma gayretleri, hamleleri var. Burada da yapılması gereken tabii  birinci olarak dağa çıkmayı engellemek. İkincisi, dağdan inmeyi teşvik etmek’’ diye konuştu.

Başbakan ilerleme raporundan çok memnun
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği İlerleme Raporu ile ilgili olarak da “İlerleme Raporu, bizim iktidara geldiğimizden bu yana bence en ideal olan ilerleme raporu. Bana göre çok iyi düşünülmüş; çok iyi, yerinde incelenmiş bir ilerleme raporu olarak görüyorum” dedi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9007507&tarih=2009-10-17



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,298 µs