En Sıcak Konular

AZERBAYCAN'LA ARAMIZ AÇILIYOR

17 Ekim 2009 11:22 tsi
AZERBAYCAN'LA ARAMIZ AÇILIYOR Önce Bursa'da Azerbaycan Bayrağı'nın çöpe atıldığı ortaya çıktı,ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki bir anıtta Türkiye bayrakları indirildi.

PKK bayrağı muamelesi yapmak utanç verici bir tutumdur!

Ermenistan-Türkiye maçı öncesi ve sonrasında kendisine yöneltilen eleştirileri cevaplayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, kendini savundu.

 “Azerbaycan bayrağına karşı özel bir yasak getirmediğimizi açıkladık” iddiasında bulunan Harput  “İstismar edilmesine izin verilmeyecek” cümlesini de kullandığını ifade etti.

‘Katiyyen sözkonusu değil’

Harput, “Ancak maç saatinden bir kaç saat önce FİFA kararı geldi. Futbol Federasyonu da ısrarla bu kararın uygulanmasını istedi. Aksi halde maçın iptal olabileceğini söylediler. Biz de gerekli önlemleri aldık. Zaten fazla bayrak gelmemiş. 250 civarında bayrak giriş kapısının yanına konulan kutuda toplanmış” açıklamasında bulundu.  Maç öncesinde Azerbaycan bayraklarına saygısızlık yapıldığını, bayrakların üzerinde bay-bayan WC yazılı kutulara toplandığını söylememiz üzerine Harput, “Bana da öyle bir bilgi geldi. Arkadaşlara sordum, ’böyle bir şey yok’dediler. Böyle bir şeye müsaade de, müsamaha da edilemez. Bana gelen yazılı raporda katiyyen böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.( Yeniçağ Gazetesi'nin manşete çektiği bu haberle ilgili resimde,bayrakların üzerinde bay-bayan WC yazılı kutulara toplandığı açıkça görülüyor-Mir Haber)

Bize yapılan PKK’ya yapılmadı

Türkiye’nin Bursa’da Ermenistan arasında oynanan milli maçta stada Azeri bayraklarının alınmamasına Azerbaycanlı siyasilerden büyük tepki geldi. Azerbaycan Demokratik Partisi Genel Başkanı Serdar Celaloğlu, “Azerbaycan Birleşmiş Milletler üyesi bir ülkedir. Herkes bayrağına saygı göstermelidir. Kimse bu bayrağı yasaklayamaz. Türkiye Azerbaycan bayrağına PKK bayrağı gibi muamele ederek utanç verici bir tutum sergilemiştir” dedi.

Avrupa’nın talebi

Azerbaycan Sosyal Demokrat Partisi genel başkanı Araz Alizade de, Türkiye’nin bu tür adımları AB üyeliği için yaptığını söyledi. Alizade, “Avrupa ülkeleri talep ediyor ve Ankara da yerine getiriyor” diye konuştu. Azeri APA ajansının haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Araz Azimov da, Bursa’da yapılan maç sırasında Azerbaycan bayrağına yapılan “saygısızlıktan” rahatsızlık duyduklarını dile getirmişti. [1]

Türk bayrakları indirildi 
 
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki bir anıtta Türkiye bayrakları indirildi. İktidarı suçlayan Azeri muhalefeti ise olaya tepki gösterdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü 1918 yılında Ermeni-Bolşevik işkalinden kurtarırken şehit düşen Türk İslam ordusu askerlerinin anısına dikilen anıttaki bayrakların inmesi muhalefet partilerinin tepkisine yol açtı.

NTV'nin haberine göre, Azerbaycan parlamentosu yakınlarında bulunan mozolenin bayraksız görüntülerini yayımlayan yerel ‘ANS’ televizyonu yönetimden bu konuda hiçbir açıklama gelmediğine dikkat çekerek, kararın anıtın hemen yanıbaşındaki meydanda süren tamirat çalışmaları nedeniyle verilmiş olabileceğini kaydetti.

Muhalif Müsavat partisi ise Türk bayraklarının çıkarılması olayını kınayarak, “Bakü yönetiminin bu adımı sadece Ankara hükumetine karşı değil, tüm Türkiye’ye yönelik bir faaliyetdir. İkili ilişkilerdeki gerginlik bile bu denli ciddi siyasi hataların yapılması için neden olamaz” açıklamasında bulundu.[2]

Azerbaycan dün  “bayrak notası” vermişti...

Bayrak yasağı Bakü’yü kızdırdı

Bursa Atatürk Stadı’nda geçen çarşamba günü oynanan Türkiye-Ermenistan maçında Azerbaycan bayrağına getirilen yasak, Bakü’yü kızdırdı. Bakü Türk maslahatgüzarını dışişlerine çağırarak “bayrak notası” verdi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nihat Civaner dün Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Türkiye’ye nota verildi. Azeri APA ajansının haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Araz Azimov, maçta yaşananlarla ilgili olarak Maslahatgüzar Nihat Civaner’i bakanlığa çağırdı. Azimov, Bursa’da yapılan maç sırasında Azerbaycan bayrağına yapılan “saygısızlıktan” rahatsızlık duyduklarını dile getirerek Türkiye’yi uyardı.[3] 

 

Kaynaklar:

[1].Yeniçağ gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=24772

[2].Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/Turk_bayraklari_indirildi_/265313/1/Gundem 

[3] Vatan gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Bir_nota_da_Azerilerden/265277/1/Gundem



 



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,367 µs