En Sıcak Konular

İŞGALCI ABD BAŞKANI OBAMA'YA ''NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'' VERİLDİ

10 Ekim 2009 09:58 tsi
İŞGALCI ABD BAŞKANI OBAMA'YA ''NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ''  VERİLDİ IRAK ve Afganistan’da kan döken ABD’nin başkanı Obama’ya barış ödülü verilmesi şaşkınlık uyandırdı.

Şaka gibi

IRAK ve Afganistan’da kan döken ABD’nin başkanı Obama’ya barış ödülü verilmesi şaşkınlık uyandırdı. Çekilme sözü verip yeni asker yollayan Obama, 1.4 milyon dolar alacak.

Pamuk da küfürle ödül almıştı
TÜRK milletine hakaret ederek Nobel Ödülü’ne kavuşan Orhan Pamuk, “Ödül beni değiştirdi. Banka hesabım kabardı” demişti.

Nobel katliam ödülü!
Irak ve Afganistan’da 3.5 milyon sivilin kanına giren ABD’nin Başkanı Obama barış ödülüne layık görüldü. ’Demokrasi ve Özgürlük’le makyajlanan işgaller ise es geçildi

Dünyanın prestiji en yüksek ödülü olarak kabul edilen Nobel ödüllerinden 2009 barış ödülü, Afganistan ve Irak’ta süren işgal ve akıtılan kan unutularak ABD’nin Başkanı Barack Obama’ya verildi. ABD’nin ilk Afrika kökenli siyahi başkanı olan Obama’nın, dünyada nükleer silah stokunun azaltılması çağrıları ve dünya barışı için çalışması nedeniyle 10 milyon İsveç Kronu değerindeki bu ödüle layık görüldüğü belirtildi. Obama’ya ödülü 10 Aralık’ta İsveç’in başkenti Oslo’da yapılacak törenle takdim edilecek. Nobel Komitesi, uluslararası diplomasiyi ve insanlar arasında işbirliğini güçlendirme yönündeki olağanüstü çabalarından dolayı Obama’yı ödüllendirdi.

1.4 milyon dolar
Beş üyeli komite tarafından belirlenen Nobel Barış Ödülü için 205 aday vardı. Obama, bir altın madalya, bir sertifika ve 10 milyon İsveç Kronu yani 1.4 milyon dolar kazandı. ABD Başkanı Barack Obama’nın ise  ödülü kazanmasını alçak gönüllükle karşıladığı kaydedildi. Beyaz Saray basın sekreteri Robert Gibbs, Başkan’ın gün doğmadan uyandırılarak ödülü kazandığı haberinin verildiğini belirtti.

Şaka gibi...
Bu karara tepki gösteren uluslararası insan hakları kuruluşları, “şaka gibi” değerlendirmesinde bulundu. Barış ödülünü alan ABD’nin Başkanı Obama, George Bush’tan bir farkının olmadığını ortaya koymuştu. Başkanlık seçimleri sürecinde, ’Özgürlük ve Demokrasi’ sloganını kullanan Obama, göreve gelir gelmez Irak’taki işgal gücünü ziyaret ederek, işgal sürecini övmüştü. 2011’e dek Irak’tan asker çekme sözünün aksine bölgedeki askeri varlığını kalıcılaştırma kararı alan Obama, Afganistan’a da  40 bin ek asker gönderme kararı almıştı.

İşkenceleri örttü
ABD Başkanı Obama, işkence konusunda da Bush ile paralel bir politika yürüterek, Guantanamo, Afganistan ve Irak’ta yapılan insanlık dışı görüntülerinin kamuoyuna açıklanmasını yasaklamıştı. İşkence üsleri Ebu Garip ve Guantanamo’yu kapatma sözü ise unutuldu gitti.

6 milyon çocuk öksüz kaldı
George Bush’un izlediği işgal politikasını devam ettiren Obama’nın döneminde Afganistan’da öldürülen sivillerin sayısı ikiye katlandı. Ülkede en kanlı saldırılar ise son iki ayda oldu. Son 60 günde 600’den fazla Afgan öldürüldü. Irak’taki vahşet ise tüm hızıyla sürüyor. İşgalin başından bugüne kadar Afganistan’da 1.5 milyon kişi katledildi. Irak’ta ise 2 milyona yakın sivil öldürüldü. Afganistan’da yerel operasyonlarda evler, hastaneler bombalanırken, Irak’ta 6 milyon çocuk öksüz ve yetim bırakıldı, 600 bin kadına tecavüz edildi. Obama’nın demokrasi ve özgürlük sloganı ise havada kaldı.

Pamuk da hakaret ederek almıştı...
Irak ve Afganistan’daki katliamlar sürerken ABD’nin Başkanı Obama’nın barış ödülünü alması akıllara Orhan Pamuk’u getirdi. Orhan Pamuk da İsviçre’de yayımlanan bir dergiye verdiği röportajda, “Türkler, 30 bin Kürdü ve 1 milyon Ermeni’yi öldürdü” dedikten sonra Nobel Edebiyat ödülünü almıştı. Geçtiğimiz günlerde İspanyol La Vanguardia gazetesine bir demeç veren Pamuk, “Nobel ödülü için yaptığım konuşmada, ödülün beni değiştirmeyeceğini söylemiştim ama değiştirdi. Daha fazla okuyucum var. Banka hesaplarım ve maillerim kabardı” demişti.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=24384

 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,439 µs