En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU:''MİLLET ESASLI SİVİL ANAYASAYA'YA İHTİYAÇ VAR''

26 Eylül 2009 12:57 tsi
YALÇIN TOPÇU:''MİLLET ESASLI SİVİL ANAYASAYA'YA İHTİYAÇ VAR'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Devlet ebed, millet esas, önce insan anlayışlı bir Anayasaya ihtiyaç var" dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İl kongresi için gittiği Denizli’de İl Kongresinin yapılacağı Esnaf Sarayı'na gelişinde mehteran takımının çaldığı marşlarla karşılandı.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Yalçın Topçu, "Başbakan Türkiye'nin, Türk Milleti'nin meselelerini Atlantik ötesi ülkelerde tartışıyor da, diğerleri bunu yapmamış mı? Bunların hepsi birbirine benziyor. Sadece adları değişik. Ben onların hepsine Muhsin Yazıcıoğlu'nun İngiltere'de Lordlar Kamarası'ndaki duruşu gibi bir duruş tavsiye ediyorum ve hepsini kınıyorum" dedi.


Bir başka ülkenin sınırları içerisinde Türkiye meselelerinin tartışılmasını doğru bulmadığını söyleyen BBP Genel Başkanı, "Başbakanın yaptığı yanlış ama söyleyenlerin yaptığı yanlış da başbakanın ki kadar çok. Milletin siyasi hafızası biziz. Bunları her yerde söyleyeceğiz. Bunların al birini vur ötekine. Dış politikada, dışarıda ne şekilde konuşulduğunu Muhsin Yazıcıoğlu'nun Lordlar Kamarası'ndaki konuşmasına bakıp öğrensinler" diye konuştu.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

Denizli'de BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe'nin çocuklarının sünnet düğününe de katılan Topçu burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırarak “Türkiye'nin acilen sivil anayasaya ihtiyacı var” dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Devlet ebed, millet esas, önce insan anlayışlı bir Anayasaya ihtiyaç var. Niye yapmadılar bunu? İkide bir muhalefetiyle iktidarıyla milletin önüne bu anayasayı 'cunta anayasası' diye koyuyorlar. Millet birinize iktidar, birinize muhalefet görevi verdi. Meclisin duvarında ne yazıyor: 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Siz milletin egemenliğini hâkim kılamıyorsanız, bu acziyetinizle aranızda top çeviriyorsanız kim bunun suçlusu?" dedi.


Hükümetin sivil anayasa yapmaktan aciz olduğunu ileri süren Topçu, "Dil konusunda ileri ülkeler ne yapıyorsa, Türkiye de onu yapsın. O ülkelerde tek dil var. Türkçeyi sulandırma, diğer dillerle ilgili isteklerde bulunma, 72 milyona yapılacak en büyük ihanet olur" dedi.


Bazı girişimlerin bölücülüğe zemin hazırladığını söyleyen Yalçın Topçu "Hangi Kürt'ün ninesi veya onun annesinin ismi Rojda, Rozan? Bunlar maksadı aşan, bölücülüğe zemin hazırlayan işler. Bizim insanımız köyünde, mahallesinde nasıl istiyorsa konuşsun ama devletin resmi dili Türkçe olacak. Bunu sulandırmak, eşkıyanın işine yarar. Eşkıyanın işine yarayan iş, büyük İsrail'in projelerine hizmet eder. Bu konuda herkes duyarlı." ifadelerini kullandı.

“Kündeyi vururuz”

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler olduğuna da dikkat çeken BBP Genel Başkanı, "Aynalar ve lambalar; bunların arkasına baktığınız zaman Kürtlüğü de tartışılır Türklüğü de. Çekiç Güç'ü destekleyerek, yılanın başını bir adada istihdam ederek, idamı kaldıranlardan millet hesap soracak. Bizim ellerimizde hiçbir vebale bulaşma yok. Biz top çevirmeyi bilmeyiz. Biz Türkün ata sporunu iyi biliriz; problemleri yakaladığımız yerde kündeyi vururuz." şeklinde konuştu.

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/news_detail.asp?newID=207&newTitle=“MİLLET%20ESASLI%20SİVİL%20ANAYASAYA%20İHTİYAÇ%20VAR”
 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,025 µs