En Sıcak Konular

SON OSMANLI'YI UĞURLUYORUZ

26 Eylül 2009 10:36 tsi
SON OSMANLI'YI UĞURLUYORUZ Ertuğrul Osman bugün Çemberlitaş’taki Sultan 2. Mahmud Türbesi’nin bahçesine, dedesi Sultan 2. Abdülhamit’in yanına defnedilecek.

Son osmanlıya uğurlama 
 
Taziye için doğduğu Yıldız Sarayı’nda kafe kiraladılar

97 yaşında vefat eden Osmanlı Hanedanı’nın en kıdemli üyesi Ertuğrul Osman’ın taziyesi ve duası ailesi tarafından Beltur’dan kiralanan doğduğu Yıldız Sarayı’na komşu Çadır Köşkü’nde yapılacak. Ertuğrul Osman bugün Çemberlitaş’taki Sultan 2. Mahmud Türbesi’nin bahçesine, dedesi Sultan 2. Abdülhamit’in yanına defnedilecek.

Geçtiğimiz çarşamba gecesi Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’nde böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle 97 yaşında vefat eden Osmanlı Hanedanı’nın en kıdemli üyesi Ertuğrul Osman’ın taziyesi ve duası doğduğu Yıldız Sarayı’nda olacak. Ancak Saray’a komşu Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşkü’nde yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Beltur A.Ş. tarafından kafe olarak işletilen Çadır Köşkü, üç gün boyunca belirli saat dilimleri arasında taziyede kullanılmak üzere Ertuğrul Osman’ın ailesi tarafından kiralandı. Bugün Sultan Ahmet Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çemberlitaş’taki Sultan 2. Mahmud Türbesi’nin bahçesine, dedesi Sultan 2. Abdülhamit’in yanına defnedilecek “Son Osmanlı” nın cenaze ve taziyesine Avrupa ve Amerika’da yaşayan hanedan üyelerinin katılması bekleniyor.

Feshane önerildi ama

Cenaze ve taziyeyle ilgili konuşan Ertuğrul Osman’ın kayınbiraderi Mahmut Tarzi, “Cenazenin ardından taziyeyi belediyenin tahsis ettiği Eyüp’teki Feshane Kültür Merkezi’nde yapacaktık. Ancak Feshane’de hafta sonu lunapark ve çeşitli eğlencelerin olması nedeniyle taziyenin orada yapılmasından vazgeçildi. Şimdi defin işleminin ardından Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşkü’nde taziye ve duayı gerçekleştireceğiz. Cumartesi saat 20:00’dan itibaren Ertuğrul Osman Efendi için hatim ve hatim duası yapacağız. Devlet erkanından cenazeye katılacağını ileten olmadı. Ancak kapımız herkese açık. Ayrıca pazar ve pazartesi günleri 14:00 ve 18:00 arasında yine Çadır Köşkü’nde sadece taziyeleri kabul edeceğiz” dedi.

Mahmut Tarzi, “Hanedan üyeleri dünyanın dört bir tarafında hayat gailesiyle meşgul insanlar. Zannedildiği gibi rahat bir hayat yaşamıyorlar. Onun için hanedandan cenazeye katılımın çok olacağını düşünmüyoruz. Ancak yine de hanedan üyeleri arasında cenaze ve taziyeye gelen olacaktır” diye konuştu.

Yeni reis göz önünde olmaktan hoşlanmıyor

YENİ Hanedan Reisi Sultan Abdülmecid’in torunu Osman Bayezid’le ilgili bilgi veren Mahmut Tarzi, “Osman Bayezid Efendi bir kaç ay önce New York’ta iken amca diye hitap ettiği eniştemi aradı. Sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ancak Türkiye’ye gelip gitmeyen Osman Bayezid Efendi, göz önünde bulunmaktan hoşlanmayan, medyada yeralmayı sevmeyen, son derece sakin ve mütevazi bir kişidir” dedi. Ertuğrul Osman’ın Türkiye’ye gömülmek dışında özel bir vasiyetinin olmadığını belirten Tarzi, “Son Osmanlı” Ertuğrul Osman’ın en büyük mirasının aile yani Hanedan Reisliği olduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğini sık sık dile getirdiğini söyledi. (İlker AKGÜNGÖR / VATAN)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Son_osmanliya_ugurlama/261165/7/Yasam 
 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,169 µs