En Sıcak Konular

EN BÜYÜK IRKÇI KİM?

26 Eylül 2009 01:09 tsi
EN BÜYÜK IRKÇI KİM? Türk Milliyetçiliği Davası'nın lider şahsiyetlerinden Sadi Somuncuoğlu,Türkiyenin en büyük ırkçısını açıkladı.

Türk Milliyetçiliği Davası'nın lider şahsiyetlerinden Sadi Somuncuoğlu,Türkiyenin en büyük ırkçısını açıkladı.

İşte Yeniçağ Gazetesi'ndeki o yazı:

Bu ülkenin en büyük ırkçısı kim?
 
Merak bu ya, “Bu ülkenin en büyük ırkçısı kim” diye bir anket yapılsa, acaba nasıl bir sonuç çıkar? Düşünüyorum, aklıma Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası gelmiyor. Belki garip karşılanacak, ama konuştuklarına, yaptıklarına bakınca başka büyük yok diyorum. Üstelik  “azınlık ırkçısı” olarak. Bu konuda okuyucularım yardımcı olurlarsa, çok sevinirim.
Sakın ha kimse kolaya kaçıp da, PKK ve yandaşlarını göstermesin. Onlar zaten belli.. Anketin  kapsam alanına giremez. Fanatik ırkçı olduklarını, ülkeyi bölmeye çalıştıklarını, bunun için vahşice teröre başvurduklarını dünya alem biliyor.
Konuya biraz daha yaklaşıp, Erdoğan’ın ezberlerine bakalım. Diline pelesenk ettiği, “etnik milliyetçiliğe, din milliyetçiliğine, bölge milliyetçiliğine karşıyım” tekerlemesi üzerinde duralım.  
Bilindiği gibi “milliyetçilik” kavramı, millet kökünden geldiği için, milleti temel alan  dünya görüşünün adıdır. Kısaca millet yolu demektir. Azerbaycan Türkleri buna “Milletçilik” diyorlar. Onun için bu kavramın, “etnik-din-bölge” kelimeleriyle terkibinin yapılmasını hatalı buluyoruz.
Milletleşemeyen küçük topluluklara, “etnik”  grup denildiği malumdur. Burada hakim duygu “ırk” olduğundan, etnisite/ırk temel alınarak siyaset yapılırsa, bunun adına da “ırkçılık” diyoruz.
Yine “Din milliyetçiliği” çok yanlış bir söylem. Özellikle bizim dinimiz İslamiyet, bütün insanlığa ve milletlere hitap eden, evrensel ve zamanlar üstü, ezeli-ebedi bir din olduğu için, böyle bir terkipte kullanılamaz. Ama dini siyasete alet etmeye veya din üzerinden siyaset yapmaya kalkılırsa, bunun adına da “dincilik” diyoruz. Masum olan  “dindarlık” değil.
“Bölge milliyetçiliği” ifadesi de, açıklanan sebeplerle yanlıştır. Doğrusu “bölgecilik” tir.
Toparlarsak, yukarıdaki cümlenin doğrusu; “Irkçılık, dincilik ve bölgecilik yapılmasına karşıyım” şeklinde olmalıydı. Ama Erdoğan “milliyetçiliği” yıpratacak, “ırkçılığı”  gizleyecek ifadeyi tercih ediyor. Yine buna Erdoğan’ın ezberlerinden olan, “Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Laz’ı ..” şeklinde saydığı etnik/ırklar sloganını  ilave edersek, karşımıza resmin bütünü çıkıyor. Acaba bunun adı ve amacı ne olabilir?  
Literatürde ve evrensel hukukta buna  “ırkçılık” deniliyor ve şiddetle takbih ediliyor. Bu hastalıklı zihniyet, bir olan milleti ayrışmaya, yabancılaşmaya ve çatışmaya sürükleyeceği gibi, insanlık alemi için de büyük bir tehdit olarak görülüyor.
Ülkemizde sömürgecilerin oyununa gelen tarihte Ermeniciler, günümüzde ırkçı- bölücü-terörist Kürtçülerden başka ayrımcılık davası güden yoktur. Türk Milleti, asırlar içinde  kaynaşmış; dili, dini, kültürü, tarihi, vatanı, devleti, hukuku, musikisi, mimarisi, örfü, adeti, oyunu, düğünü, derneği ile neyi varsa bir ve bütün olmuştur. Bunun için herkes kendini Türk Milletinin eşit, şerefli üyeleri sayar. Herkes bu ülkenin gerçek sahibidir.
Erdoğan niçin, asırların bu gerçeğini görüp,  “Hepimiz Türk Milletinin şerefli mensuplarıyız. Ayrılık gayrılık kabul etmeyiz.” demiyor da, ülkemizi 36 parçalı etnik/ırk grubu olarak tanıtmaya ve buna göre yasal düzenlemeler yapmaya çalışıyor?
Daha dün, bayramın birinci günü, “Ben bu ülkede Kürt’üne de aşığım, Laz’ına da aşığım, Çerkez’ine de aşığım, Boşnak’ına da, Arnavut’una da aşığım. Türkiye’deki tüm etnik gruplara aşığım” demiş. Sonra da, onların da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını söylemekten kaçınmamalarını istemiş. Doğrusu lütfetmiş (!)
Sayın Başbakan, bu ülkede herkesin (bölücü-ırkçı-teröristler hariç) Türkiye Cumhuriyeti’nin  vatandaşı olmaktan, Türk milli kimliğini taşımaktan şeref duyduğunu bilmiyor mu?  Biliyor da böyle söylüyorsa, acaba milletimize ve insanlarınıza iftira ettiğinin farkında değil mi? 
Şu hale bakın. Milletin birer parçası olan etnik/ırklara “aşık,” ama Türk Milletine değil.
Erdoğan’ın şu sözlerini, basının duayeni Oktay Ekşi beyden okuyup karar verelim:
“Gazetenin bir tanesi yazmış ‘Türkiye Türklerin’diye. Ahlaksız bu, hayasız... Neden derseniz, Türkiye’yi 30’a bölersiniz. Çünkü Türkiye’de sadece Türkler yaşamıyor... Türkiye’de Kürt’ü de var, Laz’ı, Çerkez’i de var. Türkiye’de yaşayan herkes Türk’tür diyor. Olmaz böyle şey. Biz diyoruz ki Türkiye, Türkiye’de yaşayan herkesindir”
Şimdi söyler misiniz, bu ülkenin en büyük ırkçısı kim?

Sadi Somuncuoğlu - Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10204



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,919 µs