En Sıcak Konular

''İSRAİL İRAN'A SALDIRIRSA FELEKET OLUR''

23 Eylül 2009 13:50 tsi
''İSRAİL İRAN'A SALDIRIRSA FELEKET OLUR'' Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, İsrail'in İran'a saldırması durumunda bölgede büyük bir yıkım yaşanacağı, sonuçta da kimsenin bir şey kazanamayacağını belirtti.

Medvedev İsrail saldırırsa felaket olur

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, İsrail'in İran'a saldırması durumunda bölgede büyük bir yıkım yaşanacağı, sonuçta da kimsenin bir şey kazanamayacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, terörist İsrail'in nükleer programı nedeni ile İran'a saldırmasının bölgeye yıkım getireceği ve beklenmeyen sonuçları olabileceği uyarısında bulundu. İsrailli yetkililerle görüştüğünü ve kendisine saldırı planları olmadığı yönünde garanti verdiklerini ifade eden Rusya lideri, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun gizli protokolle Moskova'ya geldiğini ve kendisinin de Netanyahu ile görüştüğünü söyledi. Irkçı İsrail Başbakanı'nın İran'a sevk edilmesi planlanan S-300 füzeleri ile ilgili olarak kararından vazgeçmesi için Moskova'yı ikna etmeye çalıştığı kaydediliyor.

Rusya lideri, İran'la ilişkileri geliştirmeye devam ettiklerini, Tahran'ın da nükleer programı ile ilgili uluslararası kamuoyunda oluşan endişeleri gidermek için Uluslararası Atom Enerji Kurumu ile işbirliği içinde olması gerektiği söyledi. Yaptırımlardan herhangi bir sonuç alınamadığını ifade eden Medvedev, ek yaptırımlardan önce, mümkün olan tüm alternatiflerin de değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"İran'a savunma silahı vermek tansiyonu düşürür"
Rusya'nın sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydeden Rusya Devlet Başkanı, "İran'la askeri ilişkilerimiz uluslararası anlaşmalara uygun bir şekilde gelişiyor. Biz uluslararası hukukun dışında herhangi bir sistem İran'a vermedik. Vermeyi de düşünmeyiz. İran'a sevk edilecek sistemler de savunma komplekslerinin dışında değil" şeklinde konuştu.

İran'a S-300 savunma sistemlerinin verilmesi durumunda bu ülkeye saldırı imkanının kalmayacağı ile ilgili değerlendirmeye açıklık getiren Medvedev, "Bölgeye herhangi bir savunma silahının verilmesi bölgede tansiyonu artırmaz. Tersine, düşürür. Bazı insanların bu tür planları varsa, onlar böyle düşünebilir. Bizim görevimiz İran'ı güçlendirmek ve İsrail'i zayıflatmak, ya da tam tersi değil. Ben görevimizin Ortadoğu'da normal durumun garanti altına alınması olduğuna inanıyorum." dedi.

Teröristler bir İsrailli  Arabı öldürdü
Öte yandan vahşi İsrail askerleri, Batı Şeria'da bir askeri kontrol noktasında, aracıyla durmayan bir İsrailli Arabı vurarak öldürdü. Olay Kudüs'ün güneyindeki Beitar İllit yerleşimi yakınındaki kontrol noktasında meydana geldi. Radyonun haberine göre, kontrol noktasından geçen sürücü uyarılara rağmen durmayıp aracını sürdü ve bir askere de çarparak hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. Bunun üzerine askerlerin araca ateş açtığı ve aracın içindeki adamı vurarak öldürdüğü bildirildi.

"İsrail saldırısı tam bir felaket olur"
İsrail'in İran'a saldırması durumunda Moskova'nın tutumunun ne olacağı ile ilgili olarak da Medvedev şu şekilde konuştu: "Öncelikle Rusya kimseyi desteklemez. Biz barışçıl bir ülkeyiz. Ancak böyle bir gelişme karşısında vurdumduymaz olacağımız anlamına gelmez. Bu hayal edilebilecek en kötü şey olur. Böyle bir saldırının ardından neler olabilir, birlikte düşünelim. Tam bir insanlık felaketi. Çok sayıda göçmen. Bir de İran öç almak isteyecek. Bunun için sadece İsrail değil, başka ülkelere de düşmanca davranabilir. Bölgede sonucu tahmin edilemeyecek gelişmeler yaşanabilir. Tüm bu yıkımın ardından hiçbir şey elde edilemez. Bundan dolayı herhangi bir saldırıdan önce bu yıkımı düşünmek gerekiyor."

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/medvedev-israil-saldirirsa-felaket-olur-138913.htm



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,828 µs