En Sıcak Konular

AB AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE ÇIRPINIYOR

23 Eylül 2009 13:43 tsi
AB AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE ÇIRPINIYOR AB üyesi Romanya'da cumhurbaşkanlığı danışma kurulunun 'fuhuş ve hafif uyuşturucu kullanımının yasal sayılması' teklifi tartışmalara sebep oldu.

AB’de rezilliğin sonu yok

Romanya'da cumhurbaşkanlığı danışma kurulunun 'fuhuş ve hafif uyuşturucu kullanımının yasal sayılması' teklifi tartışmalara neden oldu. Kimileri daha iyi kontrol edileceği ve kamu sağlığını tehdit eden bazı risklerin ortadan kalkacağı gerekçesiyle teklife destek verirken, bazı kesimler girişimi yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle 'stratejik bir hamle' olarak değerlendirerek mesafeli duruyor.

Sosyal problemlerin çözümüne yardımcı olacakmış
Çoğunluğu sosyolog ve bilim insanlarından oluşan kurul üyeleri, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi fuhuş ve hafif etkili uyuşturucu kullanımının yasal hale getirilmesinin, ülkedeki bazı sosyal problemlerin çözümüne yardımcı olacağı görüşünü dile getirdi.

Gündemi sarsan bu girişim halkın tepkisiyle karşılaşıyor. Basına yansıyan yorumlarda, halkın büyük çoğunlukla böyle bir girişimi onaylamayacağı görüşü dile getirilirken, bazı kesimler 22 Kasım'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik stratejik bir hamle olarak değerlendirdiği girişimi kınıyor.

Din adamlarına kulak asan yok
Halkın çoğunluğu gibi Patrikhane de girişime şiddetle karşı çıkıyor. Projenin yürürlüğe girmesine 'kesinlikle geçit verilmeyeceğini' özellikle vurgulayan Romanya Patrikhane sözcüsü Constantin Stoica, Realitatea TV'ye yaptığı açıklamada "Bahsedilen problemlerin sebebi fakirlik ve ahlaki çöküntüdür. Hep beraber buna çözüm bulalım. Temsil ettiğim kurum böyle bir ahlaksızlığı legalize edecek yasanın çıkmaması için elinden geleni yapacaktır. Umarım parlamento üyeleri de çoğunluğun talebine kulak verir." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu kullanımı artıyor
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kokain kullanımı ve uyuşturucuya bağlı ölümlerde artış olduğu biliniyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi yayınladığı raporda uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çekmişti.

EMCDDA'nın yıllık raporuna göre, AB ülkelerinde 3 milyon kişi hemen her gün esrar içiyor. AB'de kokain kullananların sayısı ise 2006 yılında 4,5 milyon kişiyi buldu. Merkez, AB'de 2005 yılında ele geçirilen kokain miktarının 107 ton olduğunu belirterek, bunun 2004 yılına göre yüzde 45'lik bir artış anlamına geldiğini bildiriyor.

Aşırı dozdan ölümler
Merkez, 2005 yılında uyuşturucu kullanımı sırasında 3500 kişinin AIDS'e yakalandığını belirterek, 200 bin kişinin HIV ile yaşadığını kaydetti.AB ülkelerinde uyuşturucu kullanımıyla ilgili ölümlerin arttığını bildiren EMCDDA, yılda 7 ila 8 bin kişinin aşırı doz nedeniyle hayatını kaybettiği, AB ülkelerinde uyuşturucuya bağlı ölümleri azaltma hedeflerine ulaşamama riski bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/abde-rezilligin-sonu-yok-138956.htm

 



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,953 µs