En Sıcak Konular

DTP'DEN İSYAN PROVASI

23 Eylül 2009 01:46 tsi
DTP'DEN İSYAN PROVASI HAKKÂRİ’deki çatışmalarda ölü ele geçirilen kadın teröristin Van’daki cenaze töreni, PKK’nın provokasyonu ve DTP’li vekillerin katılımıyla bir isyan provasına dönüştü.

Kalkışma provası!

HAKKÂRİ’deki çatışmalarda ölü ele geçirilen kadın teröristin Van’daki cenaze töreni, PKK’nın provokasyonu ve DTP’li vekillerin katılımıyla bir isyan provasına dönüştü. ‘İntikam’ diye bağıran grubu polis zor dağıttı. 

Bayramda bile tahrik etmeye ara vermediler
Ramazan Bayramı dolayısıyla bölgelerini ziyaret eden DTP’li vekiller, öldürülen PKK’lı teröristleri ’şehit’, Öcalan’ı ’Kürt halk önderi’ ilan etti ve ’Kürt açılımı’na karşı çıkan CHP ve MHP’ye saldırdı

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, AKP iktidarının ’Kürt açılımı’nın başlangıçta doğru çerçevede başladığını belirterek, “Ama ırkçı cephenin baskısı sonucu AKP boyun eğdi. Mesele sadece Baykal ile Bahçeli’yi ikna etme meselesine dönüştü” dedi. Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Demirtaş, “Baykal ya da Bahçeli ile anlaşsanız ne olur anlaşmasanız ne olur? Önemli olan Kürtlerle anlaşmanızdır” ifadesini kullandı. Bayram gününde bile cenazelerin defnedildiğini ifade eden Demirtaş, Kürtlerin, bayramı, bayram havasında kutlamaması için devletin elinden gelen her şeyi yaptığını dile getirdi. DTP Milletvekilli Aysel Tuğluk ise Diyarbakır Silvan’da sahnedeydi.

Sesimizi yükseltmeliyiz
DTP ilçe binasında yandaşlarıyla bir araya gelen Tuğluk, “Öcalan’ın hazırladığı ’yol haritası’ halkın çözüm iradesini ifade ediyor” dedi. ’Yol haritası’nın sıradan bir yazı olarak ele alınamayacağını ileri süren Tuğluk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yol haritasının bir an önce teslim edilmesi, devletin dikkate alması için sesimiz ve eylemliklerimizi yükseltmeliyiz. Bu onurlu yolda sizlere başarılar diliyorum. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Çok güzel şeyleri hak ettiğinize inanıyorum. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar, bunun çabası içinde olacağız. Şehitlerimize, mücadelemize, layık olmaya çalışacağız.”

Oyuna gelinmesin
“Bu günlerde çok dikkatli olmalıyız. Bir takım kaygı ve kuşkularımız var” ifadesini kullanan DTP’li Tuğluk, bebek katili Öcalan’dan ’Kürt halk önderi’ olarak söz etti. Tuğluk, “Hiçbir zaman bu süreci engelleyen taraf biz olmayacağız. İşin içinde bir oyun var ise de. Ben, zaman, zaman bunu düşünüyorum. Savaşla yapılmayanı siyaset yolu ile mi yapmak istiyorlar diye soruyorum. Böyle bir oyuna karşı da dikkatli olmak zorundayız” diye konuştu. DTP’li Sevahir Bayındır da, Şırnak Cizre’de küstahlaştı. Kürtçenin konuşulamadığı günlerden bu günlere gelindiğini ifade eden Bayındır, “Önceden evlerimizde hapiste gibiydik. Şuan baktığımızda şehitlerimizin emekleri sonucu bunlarla beraber çok sayıda kazanım elde ettiğimizi görmekteyiz. Bu nedenle diplomatik, siyasi ve toplumsal alanlarda var gücümüzle çalışıp bu kazanımları korumalı ve daha da arttırmalıyız” diye konuştu. “Hala gençlerimizin kanı akıyor, analarımızın gözyaşları dinmiyor” diyen Bayındır, söylemlerle yapılanların birbirini tutmadığını ifade ederek, “AKP açılım diyor. Bir yandan da operasyonlar sürüyor. Kürtler bir daha oyuna gelmeyecek” dedi.

Miting gibi terörist cenazesi
Hakkâri Çukurca ilçesi Kazan Vadisi’nde 6-13 Eylül’de düzenlenen operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen kadın teröristin Van’daki cenaze töreni terör örgütü PKK’nın mitingine döndü. Cenaze törenine yüzlerce PKK yandaşı katıldı. Terör yandaşları, sürekli PKK ve elebaşışı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Terör örgütünün sözde bayrağı ile Öcalan’ın posterleri açıldı. Grup, ’intikam, intikam’ sloganları atarken cami minaresine asılan DTP bayrağı dikkat çekti.

Polise saldırdılar
Cenazeye DTP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İl Başkanı Selim Ertaş, çevre ilçelerin belediye başkanları ve parti yönetimi katıldı. Bu arada Kazan’daki çatışmada ölü ele geçirilen ve Hakkari Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cesetlerinin ailelerine verilmediğini iddia eden bir grup bölücü olay çıkardı. Kentin Biçer Mahallesi’nde yola barikat kuran bölücüler, polislere taşlarla saldırdı. Polisin gaz bombası kullanarak müdahale ettiği olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçtı.

KAYNAK: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=23439

 

 



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,754 µs