En Sıcak Konular

ABD AFGANİSTAN'DA KALICI GİBİ

22 Eylül 2009 10:00 tsi
ABD AFGANİSTAN'DA KALICI GİBİ ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan’daki Amerikan askerlerinin ne zaman çekileceği konusunda bir tarih veremeyeceğini belirtti...

ABD Afganistan’da kalıcı  

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan’daki Amerikan askerlerinin ne zaman çekileceği konusunda bir tarih veremeyeceğini belirterek, “Ancak tabii ki diğer ülkelerin sonsuza kadar işgal edilebileceğine inanan bir kişi değilim” dedi. 

Amerikan televizyon kanalları CNN, NBC ve ABC’ye gündeme dair konularda soruları cevaplayan ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan’a daha fazla asker gönderilip gönderilmeyeceğine dair bir soru üzerine, bu konuda bir karar almak için daha erken olduğunu ifade ederek, önce bu ülkedeki Amerikan askerlerine yönelik uygun stratejiyi belirlemek gerektiğini söyledi.
Kararlarını ‘anlık politikalara’ göre almayacağını kaydeden Obama, “(Daha fazlasını alırsam, daha çok şey yaparım) şeklinde bir doğal eğilim var. Ama aslında şu anda sorulması gereken ilk soru şu; (Doğru olanı yapıyor muyuz? Doğru stratejiyi izliyor muyuz?)” dedi. Obama, bu stratejik soruya cevabın ise ABD Savunma Bakanı, Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Afganistan’daki komutanlardan geleceğini söyledi. Obama, Afganistan’da “hedefe sıkıca odaklanmış bir savaş stratejisinin” El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in yakalanmasına katkı sağlayacağını da belirtti.

Füze kalkanı projesi
Doğu Avrupa’ya konuşlandırılması planlanan füze kalkanı projesinde yeniden düzenlemeye gitme kararını almasında, Rusya’nın bu sisteme olan muhalefetinin etkili olduğu eleştirilerini de reddeden Obama, bu kararının, Rusya’yı ABD’ye karşı “daha az paranoyak” hale getirmesini umduğunu söyledi. Obama, “Savunma konusundaki duruşumuzu belirlemede kararları Rusya almıyor. Aldığımız karar, Amerikan halkını ve Avrupa ülkeleri ile müttefiklerimizdeki Amerikan askerlerini en iyi nasıl koruyabileceğimizle ilgilidir” dedi.
ABD Başkanı Obama, bir başka soru üzerine, çok hasta olduğu iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Il’in gücünü yeniden toplamış ve sağlıklı göründüğünü belirtti. Obama, bu bilgiyi geçen ay bu ülkeye giden eski ABD Başkanı Bill Clinton’dan aldığını ifade etti.
Barack Obama ayrıca, eski bazı CIA şeflerinin terör zanlılarına kötü muamele iddialarına ilişkin soruşturmanın sona erdirilmesi talebine rağmen, Adalet Bakanlığı’na bu konudaki soruşturmasını sona erdirme yönünde bir talimat vermeyi düşünmediğini kaydetti. Obama, “eski CIA direktörlerinin, inşa ettikleri kurumla ilgilenme isteklerini takdir ettiğini, ancak hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını” belirtti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9007021&tarih=2009-09-22


 



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,466 µs