En Sıcak Konular

TÜRKİYE'DEN BEKLENTİSİ OLANLAR SIRASINA YORGO DA GİRDİ

22 Eylül 2009 09:54 tsi
TÜRKİYE'DEN BEKLENTİSİ OLANLAR SIRASINA YORGO DA GİRDİ Yorgo Papendrau,seçimlerde iktidara gelmeleri halinde Türkiye ile ilişkileri iyileştirmeye çalışacaklarını ancak Ankara’dan da beklentileri olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın beklentileri var! 
 
Yunanistan’daki ana muhalefet partisi PASOK’un lideri Yorgo Papendrau, 4 Ekimde yapılacak genel seçimlerde iktidara gelmeleri halinde Türkiye ile ilişkileri iyileştirmeye çalışacaklarını ancak Ankara’dan da beklentileri olduğunu söyledi.
 
Yunanistan’daki ana muhalefet partisi PASOK’un lideri Yorgo Papendrau, Yunanistan’da Ekim ayında yapılacak seçimlerde Başbakanlığın en şanslı adaylarından biri... Papandreu, Türkiye’nin AB süreci konusunda önemli mesajlar verdi. 
Papandreu, Reuters’a verdiği özel demeçte, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde son yıllarda sorunlar ortaya çıktığını, bu zorlukların Türkiye’nin AB’ye üyelik şansını etkileyebileceğini savundu. Ana muhalefet lideri, “İlişkilerde kaybedilen ivmeyi yeniden canlandırmak istiyoruz, ama aynı zamanda ikili ilişkilerde ortaya çıkan sorunları ve zorlukları değerlendirmek istiyoruz” dedi. Yunanistan’ın “sınırlara saygı, egemenlik ve Adalar konularının yanı sıra AB kuralları” konusunda da “Türkiye’nin gerçek adımlar attığını” görmek istediğini belirten Papandreu, AB’nin Türkiye hakkında Aralıkta yayımlaması beklenen ilerleme raporuna atıfta bulunarak, “Öbür türlü, (rapor) sallantıda kalır” dedi.

Anketlerde ilk sırada
Kamuoyu anketlerinde ilk sırada olan Papandreu, geçen hafta sonunda yaptığı basın toplantısında, Ankara’nın yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, “Türkiye’nin AB üyeliğini veto etmenin” de seçenekleri arasında bulunduğunu söylemiş, tartışmalara neden olmuştu. 1999-2004 yılları arasında dışişleri bakanlığı döneminde Türkiye-Yunanistan arasındaki yakınlaşmanın mimarlarından olan Papandreu, Reuters’e demecinde ise, “Benim dost olduğumu, ilişkiler konusunda çok çalıştığımı biliyorlar, ama aynı zamanda haklarımızı korumak için burada olduğumu da biliyorlar” ifadelerini kullandı. Ana muhalefet lideri, iki NATO müttefiki ülke arasında ilişkilerin gelişmesinin, savunma harcamalarının azalmasını, daha güçlü bölgesel işbirliğini beraberinde getireceğini de vurguladı.
Bütçe açıkları ve yüksek borçlanma nedeniyle sıkıntı yaşayan Yunanistan hükümeti, Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası’nın yüzde 3’ünü savunmaya harcıyor.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9007022&tarih=2009-09-22

 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,238 µs