En Sıcak Konular

GİZLİ TANIK SU KOYVERDİ

13 Eylül 2009 13:01 tsi
GİZLİ TANIK SU KOYVERDİ Albay Temizöz davasında gizli tanık olan ve sonra ifadelerini geri alan PKK itirafçısı davanın savcısının çeşitli vaatlerle kendisini kandırdığını söyledi.

Gizli tanıktan şok ifade 
 
‘Yüzümü değiştirme sözü verildi, kandırıldım’

Albay Temizöz davasında ’Tükenmez Kalem’ kod adıyla gizli tanık olan ve sonra ifadelerini geri alan PKK itirafçısı davanın savcısının çeşitli vaatlerle kendisini kandırdığını söyledi.

Şırnak ve çevresinde işlenen faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz davasının hem tutuklu sanığı hem de ‘Tükenmez Kalem’ rumuzlu gizli tanığı olan PKK itirafçısı Abdülhakim Güven, mahkemeye verdiği yazılı ifadesinde soruşturmayı yürüten savcı tarafından kandırıldığını ileri sürdü. Şırnak’ta 1993-1995 yılları arasında işlenen 23 faili meçhul cinayetten sorumlu olarak yargılanan ve aralarında Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Temizöz’ün de bulunduğu 6’sı tutuklu 1’i tutuksuz 7 sanık içinde yer alan Abdülhakim Güven, davada ayrıca Fırat Altın adı ve ’Tükenmez Kalem’ rumuzuyla gizli tanık. Abdulhakim Güven önceki Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada yazılı ifadesini verdi. Mahkemenin 18 Eylül günkü duruşma okunmasına karar verdiği yazılı ifadede Güven, PKK ile bağı koptuktan sonra hedef durumuna getirildiğini iddia etti.

5 yıl kaldığı örgütten ayrıldıktan sonra hep devletle çalıştığını söyleyen Güven, yargılandıkları davaya ilişkin canını kurtarmak için terör örgütüne sığındığını iddia ettiği eski PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan’ın ifadelerinin dikkate alındığını savundu.

Kendisine yüzünün değiştirileceği sözü verildiğini ileri süren Güven, “Sonuç itibariyle düzmece, gerçeklerden hakikatlardan yoksun maddi temeli olmayan açıklamalara imza atmam ve gizli tanık olmam gerektiğinden başka yol bırakmadılar” dedi. Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaten öteden beri korkunç baskı ve kötü ruh hali içindeydim. Ben de bunun üzerine dediklerine boyun eğdim. Bu aşamadan sonra tavırları değişti. Savcı bana bazı gerçeklerden uzak bazı vaatlerde bulundu. Bu vaatlerin içinde yurtdışına gönderme ve çektiğim bütün acıları sona erdirme gibi kimlik bilgilerimin ve yüzümün değiştirilmesi, yüzde yüz koruma, bütün aile fertlerimle ilgilide aynı olanakları sağlayacağını defalarca söz verdi. Ve bu konuda teredütümün olmaması gerektiğini belirtti. İşin doğrusu bu gelişmeler böyle yaşandıktan sonra durup düşündüm. Hangi devlete hizmet ettiklerini bir türlü çözemedim.”

‘Savcı kelle istiyorum diyordu’

’Tükenmez Kalem’ Abdülhakim Güven, Albay Temizöz davasında gizli tanık olması için tehdit edildiğini de ileri sürdü: “Gizli tanık olmam halinde beni bütün bu konulardan uzak tutacaklarını ne işimden ne ailemden ne de özgürce yaşamamdan geri kalmayacağımı bu korunda her türlü sözü vererek, defalarca üzerine basa basa söyleyip durdular. Bana gereken her türlü kolaylığı sağlayacaklarını, buna güçlerinin yettiğini aksi takdirde beni cezaevinde çürüteceklerini belirttiler. Açıkça kelle istiyorum diyordu. Önemli kişilerle ilgili açıklama yapmam için dayatılıyordu. Açıkçası tehditlerle şantajlarla beni korkunç bir kumpasa attılar.”

Temizöz’ü suçlamıştı

Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, itirafçı Abdülhakim Güven’le aynı davada tutuklu olarak yargılanıyor. Davada ‘Tükenmez kalem’ kod adlı ‘gizli tanık’ verdiği ilk ifadede Albay Temizöz hakkında ağır suçlamalarda bulunmuş, ancak bir süre sonra ifadesini geri almıştı. Gizli tanığın aynı davadaki Abdülhakim Güven olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Gizli_taniktan_sok_ifade/258945/1/Gundem
 

 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,378 µs