En Sıcak Konular

GALATASARAY 3 - 0 BEŞİKTAŞ

13 Eylül 2009 12:27 tsi
GALATASARAY 3 - 0 BEŞİKTAŞ Sarı-kırmızılı takım hızlı başladı, Mustafa Sarp, Kartal’ı sarstı. İkinci yarıda kontrolü eline alan ve sayısız fırsat yakalayan siyah-beyazlı ekip beraberliği yakalayamadı, Baros’un iki golü Aslan’ı sezonun ilk derbi zaferine taşıdı.

TARTISMASIZ 1 NUMARA!

Sarı-kırmızılı takım hızlı başladı, Mustafa Sarp, Kartal’ı sarstı. İkinci yarıda kontrolü eline alan ve sayısız fırsat yakalayan siyah-beyazlı ekip beraberliği yakalayamadı, Baros’un iki golü Aslan’ı sezonun ilk derbi zaferine taşıdı

Maç öncesi yorumlar, tahminler, iddaa oranları (çünkü bu maçta bahis şirketleri açık ara Aslan’ı galip ilan etmişti), takımın puan tablosundaki yeri, özetle herşey hakemin düdüğüyle birlikte yerini gerçeklere bırakır. Hele de 90 dakikanın adı derbiyse, o zaman daha çok istemek ve inanmak gerekiyor sonucu kendi lehine çevirebilmek için.
Aslan favori gibi gözükse de, milli maçlar için lige verilen arayla birlikte şartlar Kartal’ın lehine gelişti. Yorgunluk, moralsizlik ve bir de Gökhan Zan’ın sakatlığı Florya’da planları alt üst ederken, Ümraniye’de tersi bir tablo söz konusuydu. Ama Mustafa Denizli’nin sahaya çıkardığı sürpriz kadroyu gören her Beşiktaşlı’nın ‘eyvah...’ çığ-lığı Mecidiyeköy’den yankılandı.
Sürprizi seven Denizli’nin Kara-Kartal’ında (4-2-3-1 sistemiyle dizildiler) Yusuf ve İsmail’in bulunduğu sol kanat otobana dönerken, Keita canı istediği gibi oynadı, şovunu yaptı. Sabri’nin desteğini de unutmamak gerek. Mustafa Sarp’ın erken golü, gol sağanağı beklentisi yarattı.
Özellikle Kewell, son vuruşlarda gününde olsa, ilk yarıda Aslan maçı koparabilirdi. Oyunun bu bölümünde bir iki cılız deneme dışında hiçbir varlık gösteremeyen siyah-beyazlılarda, Bobo ve Fink’in oyuna girmesiyle Ekrem öne kaydı, ilk bölümde sırıtan Yusuf ise daha fazla sorumluluk aldı. Siyah-beyazlılar artık gol için yükleniyordu. Üstelik beklendiği gibi sarı-kırmızılılar fizik olarak yerlerdeydi. Serdar Özkan, sağdan çok etkili ataklar geliştirdi, ama finalde hep etkisiz kaldı. Tam da Kartal’ın golü beklenirken, şok baskında Cim-Bom farkı ikiye çıkardı. Sonra da üçüncü golü attı ve ligin en en iyi savunmasının fişini çekti.
4’te Arda’nın kornerinde arka direkte boş kolan Mustafa Sarp, kafasıyla sadece dokundu: 1-0.

Serdar kaçırdı, Baros attı

12’de Yusuf’un pasında Serdar, kaleyi önüne aldı, ancak çerçeveyi tutturamadı.
22’de Keita sağdan elini kolunu sallayarak gelirken Kewell’a güzel bir orta çıkardı. Avustralyalı’nın volesi direğinyanından dışarı gitti.
53’te Yusuf’un arkaya kaçırdığı Serdar, Franco’yla karşı karşıya kalacaktı  ki, Hakan Balta kritik bir müdahalede bulundu. 3 dakika sonra da Franco, defansın arkasına sızan Serdar’dan önce davranıp topu uzaklaştırdı. 56’da Serdar sol ayağıyla direği yalayan bir şut çıkardı.
61’de Yusuf’un ceza sahası dışından şık vuruşunda Franco, resim çektirdi.
65’te önce Kewell’ın plasesini Ferrari çizgiden çıkardı. Pozisyonun devamında Avustralyalı, Mehmet Topal’ı gördü. O da kaleye şansını denedi, Rüştü’nün kontrol edemediği topu Baros ağlarla buluşturdu: 2-0.
82’de Harry Kewell, Milan Baros’a enfes indirdi, Çek golcü de affetmedi: 3-0


MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI

‘Çek’ iki gol
Çek Cumhuriyeti formasıyla iki maçta 5 gol atarak İstanbul’a formda bir dönüş yapan Milan Baros, derbide kalitesini konuşturan isim oldu. İstekli görüntüsüyle takdir toplayan yıldız futbolcu, dün gece iki gol atarak Beşiktaş filelerini yine pas geçmedi.

Pas: 13
İsabetli pas: 10
Top çalma: 2
Top kaybetme: 9
Orta: -
İsabetli orta: -
Yaptığı faul: 2
Yapılan faul: -
Topla buluşma: 19


KIRILMA NOKTASI

KARTAL’IN BİTTİĞİ AN

Beşiktaş, kötü başladığı derbi maçta ikinci yarıda yapılan değişikliklerle toparlanmıştı. Kara-Kartal üst üste pozisyonlara giriyor, artık gol anı bekleniyordu. Ne var ki, tam da Aslan’ın kötü gittiği bir anda Baros’un golü geldi. 65. dakikada Çek yıldız Rüştü’nün hatasını affetmedi ve fırsatçılığını konuşturdu. (NEVZAT DİNDAR-Milliyet) [1]

Futbol çok enteresan

Skora bakıyorsunuz, zaten Galatasaray favoriydi, normal diyorsunuz. Pozisyonlara bakıyorsunuz, çıkarın golleri Beşiktaş herhalde kazanmıştır zannediyorsunuz

Futbol gerçekten enteresan bir oyun. Skora bakıyorsunuz, zaten Galatasaray favoriydi, normal diyorsunuz. Pozisyonlara bakıyorsunuz, çıkarın golleri Beşiktaş herhalde kazanmıştır zannediyorsunuz.
Galatasaray beklenen kadrosuyla çıktış sahaya. Dörtlü savunmanın önünde Mehmet Topal, Mustafa Sarp ikilisi, önlerinde serbest dört adam Arda, Keita, Kewell ve Baros. Arda dün gece yorgundu, ama Kewell ve Keita diriydi.
Beşiktaş derbide sürprize hazırlanıyordu. Hakikaten de Mustafa Denizli sürpriz yaptı. Dörtlü savunmanında önünde Ekrem Dağ, önlerinde Tabata ve Ernst, önlerinde Yusuf, Serdar Özkan, Nihat. Yani 4-1-2-3. Beşiktaş kısalmıştı, duran toplar tehlike olur diyorduk. Nitekim Galatasaray ilk golü duran toptan buldu.
Galatasaray baskılı başlamıştı maça. Beşiktaş 4. dakikada dengeyi kurdu. Galatasaray kontratağı iyi oynayan bir ekip, dün gece bunu az yapmasına rağmen maçı farka taşımasını bildiler. İkinci yarıdaki değişikliklerden sonra Beşiktaş dönen tüm topları aldı. 3-4 pozisyon da yakaladı. Birinde savunma arkasına atılan topta kaleci Leo Franco dışarıda elle müdahale yaptı. Bu maçın kader anlarından biriydi. Beşiktaş beraberliği yakalamak üzereyken yenen ikinci golden sonra direncini ve umutlarını yitirdi.
2-0’dan sonra tamamen oyun disiplininden koptular. Savunma 3’e 2, 4’e 2 yakalanmaya başladı. Ve maça ortak oldular derken, 3-0 geriye düştüler. Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın oyuncu değişiklikleri dengeli, akıllı ve tam zamanındaydı. Maçta bende kalan en önemli izlenim iki takım adına da orta saha diye bir şeyin olmayışıydı. Hem Beşiktaş, hem de Galatasaray elini kolunu sallaya sallaya rakip yarı sahaya geçti.
Sabri müthiş bir maç çıkardı. Son zamanlardaki en iyi oyunlarından birini sergiledi. Favori, favori gibi oynamadı ama favori gibi farklı kazandı.
Beşiktaş geniş bir kadroya sahip. Dokuz puan geriye düşmelerine rağmen ben tekrar toparlanacaklarını düşünüyorum. Ama moral takviyesinin dışında oyuncuların mutlaka çarşamba gününden itibaren oynayıp oynamayacaklarını, sistemlerini bilmeleri gerekir. Sürprizler onların da dengesini alt üst ediyor.(Ridvan Dilmen-Milliyet) [2]

Kaynak:Milliyet Gazetesi

[1].http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1138723&Date=13.09.2009&b=TARTISMASIZ%201%20NUMARA&KategoriID=6

[2].http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetayArsiv&ArticleID=1138731&AuthorID=72&b=Futbol cok enteresan &a=NaN&ver=82 

 


 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,069 µs