En Sıcak Konular

KADİR GECESİ'NDE CAMİLER SABAHA KADAR AÇIK OLACAK

12 Eylül 2009 13:46 tsi
KADİR GECESİ'NDE CAMİLER SABAHA KADAR AÇIK OLACAK Diyanet İşleri Başkanlığı, Kadir Gecesi'nde vatandaşların kolay ulaşabileceği ve halkın yoğunlukla ziyaret ettiği camileri sabaha kadar açık tutacak.

Kadir Gecesi, sabaha kadar ibadet imkanı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kadir Gecesi'nde vatandaşların kolay ulaşabileceği ve halkın yoğunlukla ziyaret ettiği camileri sabaha kadar açık tutacak. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde vatandaşların rahatlıkla ibadet edebilmesi için yurt genelindeki 2 bin 194 cami sabaha kadar açık olacak.

İstanbul'da İstanbul'da Sultan Ahmet, Eyüp Sultan, Fatih, Hırka-i Şerif, Süleymaniye, Beyazıt, Yıldız Hamidiye, Büyük Mecidiye, Sinan Paşa, Yuşa, Yakuplu Merkez, Bezm-i Alem Valide Sultan, Sümbül Efendi, Ayazma, Hoca Ali Rıza camilerinin aralarında bulunduğu 72 camide vatandaşlar sabaha kadar ibadet edebilecek. Kadir Gecesi'nde sabaha kadar açık olacak camilerden bazıları şunlar: Ankara'da Kocatepe ve Hacıbayram, İzmir'de Şadırvanaltı, Beşikçioğlu, Osmanpaşa, Edirne'de Selimiye, Bursa'da Ulu, Merkez, Tekke, Antalya'da Kuba, Molla Yusuf, Doyran, Hurma, Adana'da Sabancı Merkez, Kiremithane Merkezi, Zincirli, Halilurrahman, Konya'da Hacıveyiszade, Ravzatunnur, Huzeyfe, Karaaliler, Kapu, Kayseri'de Abdülkadir Geylani, Akşemseddin, Ertuğrul Gazi, Cami Kebir, Karamustafa Paşa, Diyarbakır'da Hacı Ömer, Hz. Süleyman, Nebi, Samsun'da Akşemsettin, Mimar Sinan, Trabzon'da Çarşı, Pazarkapı, Fatmahatun, Yavuz Sultan Selim, Rize'de Yeni Orta, Elazığ'da İzzetpaşa, Nailbey, Hacı Osmaniye, Kırklar, Kurşunlu, Şanlıurfa'da Mevlid-i Halil, Eyüp Peygamber, Van'da Ulu camiler. Ramazan'ın son 10 günü itikafa (camiye kapanarak ibadet etmek) girmek isteyenler, yurt genelindeki 758 camiden yararlanabilecek. İstanbul'da Hz. Hamza, Çilehane, Merkez Kethüda, Pendik Sahil Cami, Ebubekir, Fatih Sultan Mehmet, Ankara'da Kocatepe, Etlik Hicret, Güzelevler, İzmir'de Kemal Paşa, Yağhaneler Süleymaniye'nin aralarında yer aldığı camilerde itikafa izin verilecek.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kadir-gecesi-sabaha-kadar-ibadet-imkani-138333.htm



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,380 µs