En Sıcak Konular

DAVUTOĞLU'NA CHP'DEN KABUL,MHP'DEN RED CEVABI

12 Eylül 2009 12:40 tsi
DAVUTOĞLU'NA CHP'DEN KABUL,MHP'DEN RED CEVABI Davutoğlu’nun geçen hafta yaptığı görüşme talebine CHP’den olumlu yanıt geldi. MHP ise aynı talebe olumsuz cevap verdi.

CHP’den ‘Evet’, MHP’den ‘Hayır’ 
 
“Türk milleti ile paylaşsın ve Meclis’e anlatsın”

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti. Kabulde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da hazır bulundu. Bir saat süren görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Şahin’e başta Kafkasya ve Ermenistan normalleşme süreci olmak üzere Karabağ sorunundaki gelişmeler, Irak-Suriye arasında yürütülen çalışmalar ve dış politikadaki diğer gelişmeleri aktardığını ifade etti. Davutoğlu, “Dış politikada hangi adımı atarsak atalım, hangi girişimlerde bulunursak bulunalım, bütün bu politikaların nihai meşruiyet kaynağı yüce Meclisimizdir. Sayın Meclis Başkanımıza bu konuları arz ettim” dedi.

‘Süreç fiilen başladı’

TBMM’de grubu bulunan ve seçimde yüzde 1’in üzerinde oy alan partilerin liderlerinden de randevu talebinde bulunduğunu anlatan Davutoğlu, “TBMM, yeni yasama yılına başlamadan önce bu bilgilendirmeleri yapmak istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda olur” diye konuştu.

Davutoğlu, “Olumlu yanıt veren oldu mu?” sorusuna, “Olumlu ya da olumsuz diye değerlendirmeyelim. Zaten dün (perşembe) müracaatta bulunduk. Zira siyasi partilerimizin değerli başkanlarının kendi programları da var. Bir kaç gün içinde bunlar netleşecek” karşılığını verdi.

“Ermenistan ile 6 haftalık protokol süreci başladı mı?” sorusuna karşılık da Davutoğlu, “İstişare süreci açıklamayla birlikte başlamıştı. Ben de şimdi fiilen sayın Meclis Başkanımızla görüşerek bunu başlatmış oluyorum. İnşallah kamuoyumuzda tartışılacak. Zaten protokol metinleri kamuoyu tarafından bilindiği için o konuda görüşü olan bütün siyasi partilerimize, kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza gerekli her türlü bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki bu sınırlı bir süredir. Biz elimizden geleni yapacağız” dedi.

CHP ve MHP’nin tavrı

Bu arada Davutoğlu’nun geçen hafta yaptığı görüşme talebine CHP’den olumlu yanıt geldi. Davutoğlu 15 Eylül salı günü CHP Genel Merkez’inde Baykal’la bir araya gelecek. MHP ise aynı talebe olumsuz yanıt verdi. Bahçeli “Hükümetin bu konudaki görüşlerini Türk milleti ile paylaşması ve Meclis’te ortaya koyması daha yararlı olacaktır” dedi.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=CHPden_Evet_MHPden_Hayir&tarih=12.09.2009&Newsid=258864&Categoryid=9
 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,762 µs