En Sıcak Konular

''SON YILLARIN EN BÜYÜK AFETİ''

9 Eylül 2009 14:35 tsi
''SON YILLARIN EN BÜYÜK AFETİ'' İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da son yıllarda hiç yaşanmayan bir doğal afet yaşandığını belirtti.

Vali Güler: "Son yılların en büyük afeti..."

İstanbul büyük bir felaket yaşarken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş uzun süre ortalarda görünmedi ve bir açıklama yapmadı.

Nerede olduğuyla ilgili söylentilerin artması üzerine AKOM merkezinde bir açıklama yapan Topbaş, Bosna'ya gittiği yönündeki iddiaları 'acımasızlık' olarak nitelendirdi.Topbaş, 'dumanlı havayı sevenler var. Bunları kınıyorum ve milletime havale ediyorum' dedi.

Topbaş dün Ankara'ya uçtuğunu ve tekrar İstanbul'a geri geldiğini söyledi.

Topbaş, yaşanan felaketle ilgili olarak "Gezegenimizi kötü kullanıyoruz, yaşanan teknolojik gelişmenin karşılığı olarak doğayı tahrip ediyoruz" yorumunda bulundu.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da son yıllarda hiç yaşanmayan bir doğal afet yaşandığını belirterek, etkili yağışın yarın da sürmesinin beklendiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan son durum ile yapılan arama ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Güler, yağışın can ve mal kaybına neden olduğunu söyleyerek, "İstanbul'da son yıllarda hiç yaşamadığımız bir doğal afet yaşandı. Geçen yıl Eylül ayının tamamında 44 kilogram yağmur yağmışken, uzun yılların Eylül ayının ortalaması 35 kilogram iken, sadece dün ve bugün 220 kilogram yağmur yağdı" dedi.

Cuma gününde itibaren tekrar yağış geliyor

Vali Güler, etkili yağışın yarın da özellikle İstanbul'da süreceğini beklediklerini belirterek, "Yağış perşembe ve cuma günü de aralıklarla devam edecek. Ancak cuma gününden itibaren tekrar etkili bir yağış İstanbul'da beklenmekte. Bu nedenle vatandaşlarımıza gerekli uyarıyı yeniden yapmak istiyorum. Yağışın yoğun olduğu alanlarda mümkünse araçlarıyla yola çıkmasınlar" dedi.

Güler, "Yola çıkanların da TEM otoyolunu kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü E-5'te zaman zaman su baskınları yaşanabiliyor. Bir diğer uyarım da; özellikle E-5 ve TEM dışındaki köy ve belde yolları da taşkın ve sele maruz kalan yollar. Bu yollarda yolun yumuşaması neticesinde zaman zaman kopmalar, çökmeler yaşanabilmektedir. Bizzat yaptığımız tetkikte yolların bir kısmının asfaltlarının kalktığını, yolların çökmekte olduğunu gördük. Vatandaşların ısrarla bu yollardan geçmekte olduğuna şahit olduk. Vatandaşların can emniyetlerinde bu tür olaylar sıkıntı yaşatıyor. Güvenlik güçlerimiz bu yollarda seyrüseferi engellemek için gerekli çalışmaları yapıyor" dedi.

Erdoğan Atalay'dan bilgi aldı

Bu arada, Başbakan Erdoğan, Subayevlerinde bulunan ikametgahındaki ofisinde İçişleri Bakanı Atalay'ı kabul etti.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Bakan Atalay'dan, İstanbul'daki sel felaketinde gelinen son durum ile yapılan arama ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Helikopterle inceleme İstanbul Valisi Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk ve İstanbul 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bülent Dağsalı'yı taşıyan 1. Ordu Komutanlığı'na ait helikopter AKOM'dan havalandı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1137313&Date=09.09.2009&b=Vali Guler: "Son yillarin en buyuk afeti..."



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,643 µs