En Sıcak Konular

DANIŞTAY SALDIRISINDA 40 AY SONRA AKLA GELEN SORULAR

5 Eylül 2009 11:53 tsi
DANIŞTAY SALDIRISINDA 40 AY SONRA AKLA GELEN SORULAR ''Ergenekon'' davasının son duruşmasında gece yarısı alınan kararlar Danıştay saldırısının seyrini değiştirecek nitelikte...

40 ay sonra 10 kritik soru 
 
Ergenekon hakiminden kritik Danıştay soruları

Vatan Gazetesi'nin haberine göre,Ergenekon davasının son duruşmasında gece yarısı alınan kararlar Danıştay saldırısının seyrini değiştirecek nitelikte. Mahkeme heyeti, Ankara’daki duruşmada gözönüne alınmayan birçok konunun aydınlatılmasını istedi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Birinci Ergenekon davası ile birleştirilen Danıytaş ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik saldırı davasında yeni talepler gündeme getirildi. Ankara’daki yargılamada “soruşturmanın genişletilmesi” istemleri reddedilirken, Ergenekon soruşturması ile süren dava arasında hukuki bir bağ tespit edilemediği gerekçesiyle de soruşturmanın sonucu beklenmeden karar verildi.

Ergenekon davasının 110. duruşmasında gece yarısı alınan ve hakim Köksal Şengün tarafından açıklanan arar karar Danıştay saldırısının seyrini değiştirecek nitelikte. Mahkeme tarafından ilgili makamlardan istenen bilgiler ve VATAN’ın notları şöyle:

Arızalı kameraları gönderin

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak 3-17 Mayıs 2006 tarihleri arasında Danıştay binasının güvenliğiyle ilgili kameraların, arızaları nedeniyle alınan cihazların arızalı olsa bile Oyak Savunma ve Güvenlik A.Ş’den temin edilerek mahkemeye gönderilmesi.

VATAN’IN NOTU: Danıştay saldırısı sırasında güvenlik kameralarının arızalı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu durum resmi yazıyla da hem savcılığa hem de mahkemeye bildirilmişti. Yetkililer, arıza nedeniyle bilgisayarın hard diskindeki önceki kayıtların da silindiğini açıklamıştı. Ancak mahkeme, bozuk hard diske sahip kamera görüntülerini inceleme gereği duymadı.

Çevredeki kameralar da incelensin

Danıştay binasının çevresindeki kurum ve kuruluşların kamere görüntülerinin temin edilip mahkeme hakimi Hüsnü Çalmuk’un incelemesine.

VATAN’IN NOTU: Sanıklardan Süleyman Esen’in avukatı Mehmet Ener de, yargılamada Danıştay’ın girişini gören Sıhhiye Orduevi’nin 26-29 numaralı kamera kayıtları ile iki bankanın kayıtlarının da incelenmediğini belirtmişti. Tanık Aysel Sağlam ise olaydan önce Arslan’ı Danıştay önünde yanında iki kişi ile gördüğünü söylemişti. Ancak Sağlam’a kamera görüntülerinden teşhis yaptırılmadı.

Aracın güzergahı saptansın

Sanık Alparslan Arslan’a ait 34 BE 026 plakalı aracın 4-16 Mayıs 2006 arasındaki köprü ve otoban geçiş zamanının bildirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılması.

Otomobil şeceresi çıkartılsın

34 BE 026 plakalı aracın kimin adına kayıtlı olduğunun ve gördüğü satışların tarihleriyle araştırılması.

VATAN’IN NOTU: Alparslan Arslan’a ait 34 BE 026 plakalı araç Danıştay saldırısının ardından binanın birkaç yüz metre ilerisinde bulunmuştu. Araçtaki parmak izlerinden Osman Yıldırım ile Erhan Timuroğlu’na ulaşılmıştı. Aracın Arslan’a ait olduğu belirlenmiş ancak başka bir incelemeye yer verilmemişti. Davanın açılmasının ardından da Arslan’ın babası İdris Arslan aracı sattıklarını belirtmişti.

Selvi Otel’de kimler kaldı?

Ankara Ulus semtinde faaliyet gösteren Selvi Otel’in 15, 16 ve 17 Mayıs 2006 tarihlerine ait defter ve bilgisayar kayıtlarının incelenmesi.

VATAN’IN NOTU: Danıştay saldırganlarının Ankara’da Ulus’ta Selvi Otel’de kaldıkları belirlenmişti. Ankara’daki davada ifade veren otelin otopark görevlisi Musa Akçay Akçay, Arslan’ın saat 07.30’da otelden ayrılmak için otomobilini istediğini, anahtarı bulamadıklarını, bunun üzerine “Otelde arkadaşlarım var bir de onlara sorayım” diyerek anahtarı arkadaşlarından aldığını ve otelden tek başına ayrıldığını anlatmıştı. Otelin resepsiyon görevlisi Ferit Serkan Erkan da sanıkların otellerinde kaldığını doğrulamıştı. Ancak oteldeki telefon kayıtları yargılamada gündeme gelmemişti.

Sanıklar hangi otelde kaldı

Osman Yıldırım, Alparslan Arslan, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu’nun Selvi Oteli’nde veya Ankara’daki diğer otellerde 15, 16 ve 17 Mayıs 2006 tarihlerinde kalıp kalmadıklarının araştırılmasına.

VATAN’IN NOTU: Alsında bu isteği ilk talep eden tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz oldu. Kerinçsiz, mahkemeye verdiği dilekçede Osman Yıldırm ile Alparslan Arslan’ın, Danıştay’a yapılan saldırı öncesi Ankara’da kaldıklarını söyledikleri Selvi Otel 509 nolu odada hiç kalmadıklarını belirterek, nerede olduklarının ve kimlerle bağlantı kurduklarının meçhul olduğunu öne sürdü. Kerinçsiz, Alparslan Arslan’ın arabasıyla Ankara’ya giden 4 kişiden sadece Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağın’ın otelde kaldığını, olayın gerçekleştiği 17 Mayıs 2006’da ise 4 sanığın birlikte olduğunu iddia etti.

Aksu Otel’i bulun

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne Ankara ve civar ilçelerinde “Aksu” isminde otel olup olmadığını tespitine ve 15, 16 ve 17 Mayıs 2006’ya ait defter ve bilgisayar kayıtlarının incelenmesine.

VATAN’IN NOTU: Bu otelin Ankara’daki davada adı bile geçmemişti. Selvi Otel’in görevlilerinin Ankara’ya geldikleri belirlenen sanıkların otellerinde kaldığını doğrulamaları da bunda etkili olmuştu.

Cep telefonunu araştırın

Danıştay binasının bulunduğu yer ve çevresindeki baz istasyonlarıyla Selvi Otel ve civarında bulunan baz istasyonlarının tespit edilmesinden sonra 536 ile başlayan bir telefonun abone kimlik bilgilerinin, bu telefon hattının kullanıldığı telefonların ayrı ayrı imei numaralarının, bu numaralar ile kullanılan tüm hat numaralarının 1 Haziran 2006’ya kadar arayan, aranan, mesaj alma, gönderme ve arama zamanını sırasıyla ilgili baz istasyonları adreslerini içeren ayrıntılı raporların ilgili kurumdan istenmesine.

Sanıkların cep telefonu incelensin

Danıştay dosyası sanıklarının tespit edilen tüm telefon numaralarının abone kimlik bilgilerinin ve bu telefon hatlarının kullanıldığı telefonların imei numaralarının, bu imei numaralarla kullanılan tüm hat numaralarının, 1 Haziran 2006 tarihine kadar arayan, aranan, mesaj alma, gönderme, arama zamanı ve süresiyle baz istasyonlarının adreslerini içerir ayrıntılı HTS raporlarını ilgili kurumdan istenmesine.

VATAN’IN NOTU: Saldırının ardından başlatılan soruşturmada, zanlıların tamamının telefon kayıtları en ince ayrıntısına kadar incelenmişti. Ergenekon davası sanıklarından Muzaffer Tekin’e de yoğun görüşmelerin tespit edilmesi üzerine ulaşılmıştı. Ancak yapılan soruşturmada, haklarında dava açılan sanıklar ile aralarında Tekin’in de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Ayhan Parlak da yine telefon görüşme kayıtları nedeniyle sanık olmuş ancak daha sonra hakkında beraat kararı verilmişti.

Veli Küçük kiminle görüştü araştırın

Sanıklar Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım, Mehmet Zekeriya Öztürk, Osman Yıldırım, Mehmet Fikri Karadağ, Rasim Görüm, Alparslan Arslan, Fikret Emek, Emin Caner Yiğit ve Veli Küçük’ten ele geçen cep telefonları ile hangi sim kartlarının kullanıldığının ve bunların kulanım numaralarının sorulmasına.

Dengesiz tavırlarıyla dikkat çekti

17 Mayıs 2006’da toplantı halindeki Danıştay İkinci Dairesi’ne tabancayla tarayan avukat Alparslan Arslan hakim Mustafa Yücel Özbilgin’i öldürdü, dört Danıştay üyesini de yaraladı. Suçüstü yakalanan Arslan saldırıyı türban yasağına duyduğu öfke nedeniyle düzenlediğini söyledi. Arslan, Ankara’daki duruşmalarda ise dengesiz tavırlarıyla dikkat çekti. Duruşmalara saç-sakal karışmış ve pejmürde halde gelen Arslan, Ankara’daki yargılamada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak daha sonra bu dava İstanbul’daki Ergenekon davasıyla birleştirildi. Geçen hafta yapılan hakimlere hakaret eden ve hasta olduğunu ileri süren Alparslan Arslan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.(Ömür ÜNVER - Öge DEMİRKAN /VATAN)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/40_ay_sonra_10_kritik_soru/257704/1/Gundem
 



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,940 µs