En Sıcak Konular

PKK KATLİAMININ DİKKAT ÇEKEN KRONOLOJİSİ

31 Ağustos 2009 15:23 tsi
PKK KATLİAMININ DİKKAT ÇEKEN KRONOLOJİSİ PKK'nın saldırdığı köylerin, 1915'te Ermeni baskınlarına direnen köyler olduğunu biliyor muydunuz?

PKK katliamının kronolojisi

PKK'nın saldırdığı köylerin, 1915'te Ermeni baskınlarına direnen köyler olduğunu biliyor muydunuz?

Ben yeni öğrendim. Bayramda konuşulacak şeyler değil belki ama ne yapalım, hep bunu konuşuyoruz. 30 Ağustos gecesi televizyona baktım, nerdeyse bütün kanallarda bu konuşuluyor.

1915'te Ermenilere direnen, özellikle Van civarındaki köylerin PKK'nın ilk baskın yaptığı köyler olduğu bilgisinin kaynağı nedir diyecek olursanız, Bilgi Üniversitesi'ndeki Ermeni konferansında tebliğ sunan bir İngiliz bilimadamı. Prof. Ümit Özdağ'ın PKK katliamının kronolojisini ve dökümünü anlattığı son kitabında bunlar ve daha birçok bilinmedik bilgiler var. Özellikle "katliamlar" dememeye çalışıyorum. Çünkü "katliam", zaten çoğul anlamlı bir kelimedir ama bilerek veya bilmeyerek öyle kullanıyoruz.

Özellikle silâhsızların, kadın ve çocukların öldürüldüğü cinayetler tüyler ürpertici. Meselâ annesinin karnında öldürülmüş bir altı aylık bebeğin kafasında, otopsi neticesi iki tane kurşun bulunuyor.

PKK'nın terör stratejisi... Bu örgütün kendisine "devrimci terör örgütü" dediğini biliyor muydunuz? Zaman zaman bitirilen, sonra yeniden başlıyan PKK terörünü büyüten şeyin de ABD'nin Irak'a müdahalesi olduğunu hatırlıyor musunuz?Hatta Öcalan'ın, ilk çıktıklarında, halkın kendilerine rağbet etmediğini söylemesi ve bunun da ilk defa bir terör örgütünün başına geldiğini itirafı ve bu açmazı aşabilmek için, başvurulan yolun, ailelerden alınan gençlerin dağa çıkarılması olduğunu biliyor muydunuz?

***

Tavizlerle yola getirilmeye çalışılan terör örgütlerinin, bu yolla daha da büyük tehlike arz ettiğini, bunun en tipik örneklerinden birinin Throudo zamanında Kanada'da yaşandığını da bu vesileyle öğrendim.

Bir de şu haklı soru soruluyor tabii: Barış istiyen bir topluluğun veya siyasi partinin, ilk cinayetin işlendiği yerde toplanıp şenlik yapmasının, barışla ne alâkası var? Bunlar  Türkiye'yle alay mı ediyorlar?

Öldürülen doktorlar, hemşireler, öğretmenler, mühendisler ayrı. Bunlar silâhsız insanlardı ve o bölgede halka hizmet ediyorlardı. Barış anlayışları gibi, savaş anlayışları da sakat.

30 Ağustos bayramımız kutlu olsun. Çünkü bu bayram, Türkiye'nin, topyekûn, zalim emperyalizme ve siyonizme karşı yaptığı savaş ve kazandığı zaferdir. O bölgeyi niye istiyorlar zannediyorsunuz? 1800'lerden beri, Osmanlı'dan beri, hedef, o bölgeyi İsrail'e yamama mücadelesidir.

Afet Ilgaz-Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/pkk-katliaminin-kronolojisi-137349.htm

 

 



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,204 µs