En Sıcak Konular

BİR SEMİH KLASİĞİ

31 Ağustos 2009 09:55 tsi
BİR SEMİH KLASİĞİ Sarı-lacivertli ekip, Emre’nin kırmızısından sonra uykudan uyandı, Güiza ile ağları sarstı. Manisa, Ergin ile beraberliği yakaladı. 90+4’te Semih, takımını ipten aldı.

YEDEK SUBAY

Sarı-lacivertli ekip, Emre’nin kırmızısından sonra uykudan uyandı, Güiza ile ağları sarstı. Manisa, Ergin ile beraberliği yakaladı. 90+4’te Semih, takımını ipten aldı, Fenerbahçe 15 yıl sonra ligde dörtte dört yaptı

Fenerbahçe, ilk on dakikada öyle bir pas trafiği yaratıyordu ki, bu süratli ve tek pasa dönük oyun, hemen herkesin önyargısını da biçimlendiriyordu: Farklı kazanır. Ancak sonrası, Fenerbahçe için çok zor, bir o kadar emek dolu, bir o kadar da inat ürünü bir galibiyet olacaktı.  Manisaspor’un sakin ve sabırlı savunması ile sarı - lacivertliler atak tıkanıklığı yaşıyordu. Git gide de temposunu düşürüyor. Pozisyona giremiyordu.
Cristian, çok koşmasına karşın, Carlos ve Andre Santos gibi, ilginç bir top ezme, hatalı pas oranı ile oynuyordu. Emre’nin üretken oyunu Fenerbahçe’ye yetmiyor, Alex’in  sakatlıktan çıkmış olsa gerek, pasif katılımı da kolay gibi görünen Manisaspor savunmasını aşmakta yeterli olamıyordu.

Sıkıntılı dakikalar
Fenerbahçe topa sahip olmakta üstün bir istatistik verse de bunu pozisyona tahvil etmekte tarifsiz bir sıkıntı yaşıyordu. Manisaspor’da Simpson’un üç net pozisyonu kullanamaması aslında madalyonun diğer yüzüydü. Volkan’ın 90’dan çıkardığı şutu, belki de maçın kaderini değiştiriyordu.
Emre, Diyarbakır’da hakeme fiili temasta bulunmuş, kırmızı karttan mucizevi biçimde kurtulmuştu. Ancak, bu kez daha çetin bir hakem karşısında oyun dışı kalıyordu.
On bir kişiye direnen Manisaspor, Emre çıkar çıkmaz golü yiyordu. Daum’un iki oyuncu değişikliği etkili bir inanç getiriyor ve Fenerbahçe golü buluyordu.
Tarih tekrarlandı; yine bundan önceki Daum zamanı, sonradan oyuna giren Semih, Manisa’ya karşı durum 1-1 iken galibiyet golünü atmıştı. Dün de yine Semih, sonradan girip attı ve Fenerbahçe on kişi ile maçı kazanmayı başardı.
8. dakikada Alex çift vuruşu direkt kaleye, filelere gönderdi, gole sevindi, ama hakem Özkalfa, kural gereği golü iptal etti.

Son çeyrekte hareketlendi
28. dakikada Andre Santos topu kaptırdı, Mehmet Nas bu topu sağdan ortaladı, ceza sahası içnde bekleyen Simpson  kafa ile boşta iken topu dışarı attı.
79. dakikada Alex savunmanın arkasına topu attı, Güiza yakaladı ve kaleci ile karşı karşıya iken vuruşunu yapıp golü attı: 1-0
86. dakikada Cristian’ın kaptırdığı topu Yiğit ortaya çevirdi, altı pas alanı önüne hamle yapan Ergin dokundu ve durumu 1-1’e getirdi.
90+4’te Güiza, son atakta topu kale alanına doldurdu, kaleci ile birlikte topa yükselen Alex kafa ile golü düşündü ancak üst direk buna engel oldu. Dönen topu Semih boş kaleye yuvarladı: 2-1

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI

ALEX

Fenerbahçe, Alex’in iki etkili hareketi ile maçı kazandı. Maç boyu çok eleştiri alan ve koşmamakla suçlanan Alex, Güiza’ya ilk golü attırdı. İkinci goldeki katkısı tartışılmazdı. Çok düşük tempoda oynadığı zaman bile, bu tarz rakipler karşısında işi çözüyor ya; dün de bu yönü ile öne çıktı ve Fenerbahçe’ye en zor anlarında hayat verdi.

Pas: 48
İsabetli pas: 31
Orta: 4
İsabetli orta: 2
Top çalma: 4
Top kaybetme: 21
Yaptığı faul: 1
Yapılan faul: 1
Topla buluşma: 54

KIRILMA NOKTASI

75. DAKİKA

Maçın rölantide oynandığı bu anlarda Emre kırmızı kartla oyun dışı kalıyor ve ne oluyorsa o dakikadan sonra oluyordu. Golsüz devam eden maçta takımın en iyisi Emre’nin sahadan ayrılması, sanki Fenerbahçe için bir can suyu oluyordu. Yese de Fenerbahçe on kişi kaldığı bu dakikadan sonra resmen coşuyor, maçı kazanıyordu. (YUSUF KOBAL-Milliyet)

Kaynak: Milliyet Gaetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1133828&Date=31.08.2009&b=YEDEK%20SUBAY&ver=46

 

 

 



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,664 µs