En Sıcak Konular

AVRUPA LİGİ'Nİ GARANTİYE ALAN FENERBAHÇE İDARE ETTİ: 2-2

28 Ağustos 2009 14:33 tsi
AVRUPA LİGİ'Nİ GARANTİYE ALAN FENERBAHÇE İDARE ETTİ: 2-2 Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre'nin Sion takımı ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, gruplarda oynama hakkını elde etti.

Kanarya heyecanı seviyor  

Fenerbahçe, Avrupa Ligi play off turu rövanş maçında Sion'u saf dışı bırakarak gruplara kaldı. Deplasmandaki ilk maçı 2-0 kazanan ve Kadıköy'deki karşılaşmayı formalite olarak gören Kanarya, İsviçreli rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Lacivertliler, 2-1 geriye düştüğü maçta zor anlar yaşamasına rağmen pes etmeyerek turu geçen taraf oldu. 
 
Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre'nin Sion takımı ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, gruplarda oynama hakkını elde etti. Deplasmandaki ilk karşılaşmada rakibini 2-0 yenen Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Dos Santos'un ayağından bulduğu 2 golle sonuca gitti. Teknik Direktör Christoph Daum, Sion önünde ideal 11'le mücadele edeceklerini açıklasa da Emre Belözoğlu, Güiza ve Bilica gibi futbolcularını yedek soyundurdu. Roberto Carlos, 18 kişilik kadroya dahil edilmezken henüz takımla birlikte çalışmalara katılmayan Alex ile Mehmet Topuz da forma giymedi. Sion karşısında Alex'in görevini Dos Santos üstlenirken Selçuk geride, Cristian ise Emre'nin pozisyonunda sahaya çıktı. Sol kanatta da Vederson ile Uğur şans buldu.

İlk maçtaki avantajlı skorun getirdiği rehavetle müsabakaya başlayan Fenerbahçe, 2. dakikada Dos Santos'un kişisel becerisiyle golü attı. Geoffroy'un hatasını affetmeyen Brezilyalı futbolcu, defansın arkasına sarkıp takımını öne geçirdi. Ancak 8'de konuk takım eşitliği sağladı. Serbest vuruştan gelen topa iyi yükselen Vanczak, kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. 29'da kaleci Volkan, ceza alanında Dabo'yu düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Chihab'ın attığı penaltı golüyle de durum 1-2 oldu. Bu gol Sion'un direncini artırırken F.Bahçe adeta şoka girdi. Fakat 40'ta Kazım'ın yerde kaldığı pozisyonda hakem bir kez daha penaltıya hükmetti. Dos Santos, Kazım ile Semih arasında penaltıyı kimin atacağına dair kısa süreli bir tartışma yaşanırken topun başına geçen Santos skoru eşitledi: 2-2. İkinci yarının ilk bölümünde Sion oyunu neredeyse F.Bahçe kalesine yıktı. Fakat İsviçre ekibi son vuruşlarda etkisizdi. Sarı-Lacivertliler, Emre ile Güiza'nın girmesiyle dengeyi kursa da başka gol olmadı ve maç 2-2 eşitlikle bitti.

Christoph Daum, sözünde durmadı!

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, önceki gün yaptığı toplantıda Sion'u küçümsemediklerini söylemesine rağmen rövanş maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Alman hoca, Sion karşısına D.Bakırspor maçına göre 4 değişiklik yaptı. Sion maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında sadece Roberto Carlos'u oynatmayacağını belirten Daum, Emre, Güiza ve Bilica'yı da ilk 11'e almayarak dinlendirdi. Bu oyuncuların yerine Vederson, Önder, Selçuk ve Uğur oynadı.

Lugano, kaleci Volkan'a yaramadı

F.Bahçe, Diego Lugano'nun takıma dönmesiyle kalesinde goller görmeye başladı. Sarı-Lacivertliler, Lugano gelmeden önce oynadığı iki maçta hiç gol yemezken Uruguaylı oyuncunun yer aldığı son iki karşılaşmada ise toplam 3 gol yedi. Bu arada F.Bahçe, ülkesine gitmeden önce yönetimi suçlayan Edu'ya cevap verdi. Yapılan açıklamada, "Edu'ya ocak ayında yeniden görüşülmesi ve bu süreçte sözleşmesinin dondurulması önerilmiş ancak kendisi bunu reddetmiştir." denildi.

Pahalı biletlere Şen'li protesto

Sivasspor maçının ardından, Manisaspor karşılaşmasında da kale arkası tribün biletlerinin yine 55 lira olarak açıklanmasına, Sarı-Lacivertli taraftarlar ilginç bir pankartla tepki gösterdi. "Neşeli Günler'' adlı filmde Ziya rolündeki Şener Şen'in jilet satışını biletler için uyarlayan taraftarlar, ''Nadya Komanaci, taçsız kral Pele, Fenerbahçeli Cemil ile gittik maça, atma Ziya biletler 55 lira" yazılı pankartla, yönetimi protesto etti. (ZAMAN-ERHAN GÜVEN)

Kaynak: Zaman Gazetesi,http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=885559&title=kanarya-heyecani-seviyor 



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,724 µs