En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'IN 10.5 NUMARASI GAZİANTEPSPORLU TABATA OLDU

28 Ağustos 2009 12:24 tsi
BEŞİKTAŞ'IN 10.5 NUMARASI GAZİANTEPSPORLU TABATA OLDU Beşiktaş yönetimi Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin bir süredir dile getirdiği 10.5 numara eksikliğini giderdi.

Kartal, Tabata'yı aldı Delgado dondu kaldı  

Beşiktaş yönetimi Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin bir süredir dile getirdiği 10.5 numara eksikliğini giderdi.  

Uzun süre yurtdışında bu bölgeye oyuncu arayan siyah beyazlı yönetim, transferin son günleri yaklaşırken aradığı özelliklerde bir futbolcuyu içerde buldu. Gaziantepsporla Tabata için el sıkışan yönetim 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Matias Delgado'nun sözleşmesini ocak ayına kadar askıya alan Beşiktaş, yeni oyunkurucusuna kavuştu. Gaziantepspor'un Brezilyalı yıldızı Tabata ile anlaşan Siyah-Beyazlılar, bu transfer için 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Beşiktaş yönetimi, iki aydır sözleşmesini askıya almaya çalıştığı Matias Delgado'yu ikna etmeyi başardı. Yıldız futbolcunun sözleşmesi ocaka dek dondurulurken Siyah-Beyazlılar, Gaziantepspor'dan Tabata'yı renklerine bağladı. Kartal'ın Brezilyalı futbolcu için Gaziantepspor'a 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceği iddia edildi.

Delgado'nun menajerliğini yürüten baba Eduardo Delgado ile dün sabah bir araya gelen Siyah-Beyazlı yöneticiler, ilk etapta başarılı oyuncunun sözleşmesini 6 aylığına dondurma konusunda anlaşmaya vardı. Maddi konularda yaşanan sıkıntılar ise Beşiktaş yönetiminin geri adım atmasıyla çözüldü. Şampiyonluk primini ödemek istemeyen Kartal, görüşmeler tıkanınca geri adım attı. Siyah-Beyazlılar, Arjantinlinin 6 aylık alacaklarıyla birlikte şampiyonluk primini de ödemeyi kabul etti ve taraflar uzlaştı. Yabancı kontenjanını boşaltan Beşiktaş, Mustafa Denizli'nin tabiri ile '10.5' numarasını buldu. Kartal, bir süredir transferi için uğraştığı Gaziantepspor'un Brezilyalısı Tabata'yı kadrosuna kattı. Siyah-Beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ve G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, dün akşam yaptığı görüşme sonrasında Tabata'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Beşiktaş'ın, Tabata'nın bonservisi için Gaziantespor'a 8 milyon Euro ödeyeceği belirtilirken, futbolcunun da yıllığı 1,3 milyon Euro'dan 3 yıllığına sözleşme imzalaması bekleniyor.

TABATA, JAPON KÖKENLİ BİR SAMBACI

19 Kasım 1980'da dünyaya gelen Japon asıllı Brezilyalı Rodrigo Barbosa Tabata, futbol hayatına 1999 yılında Paulista'da başladı. 2000 yılında Sao Bento'ya transfer olan Tabata, burada geçirdiği 1 yıldan sonra Santo Andre'ye imza attı. 2002 yılında Treze'ye geçen yıldız futbolcu daha sonra America-RN takımında boy gösterdi. Bu kulüpte oynadığı 5 maçta 2 gol atan Tabata aynı yıl içinde Campinense-PB takımına gelerek 18 maçta 5 kez fileleri havalandırarak göz doldurdu. Birçok takımda forma giyen Tabata 2004-2005 sezonunda Goias'a transfer olarak 75 maçta 18 gol attı. 2006 yılında Brezilya'nın köklü kulüplerinden Santos'a gelen Tabata oynadığı 137 maçta 23 gol kaydederek taraftarların sevgisini kazandı. 2008-09 sezonu başında Gaziantepspor'a 1,5 milyon dolar bonservis bedeliyle geldi. Tabata'yı Beşiktaş'a 8 milyon Euro'ya satan Güney temsilcisi, genç yetenek İsmail Köybaşı için de Siyah-Beyazlı ekipten 6,5 milyon Euro almıştı. Öte yandan Beşiktaş'ın uzun süreli sakatlığı sebebiyle sözleşmesini ocak ayına kadar dondurduğu Arjantinli oyuncu Matias Delgado, İstanbul'a geldi. İspanya'nın Barcelona kentinde ameliyat olan ve tedavisini de uzun süredir burada sürdüren Arjantinli oyuncu, sözleşmesinin dondurulmasından dolayı üzgün olduğunu söyledi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Delgado, "Kulüp için de benim için de en iyisinin bu olacağına karar vermiştik. Daha dramatize etmenin anlamı yok." dedi. İstanbul'a döndüğü için mutlu olduğunu kaydeden Arjantinli, "Bu sakatlık, nadir görülen bir sakatlık. Sporcunun vücuduna göre tepki veriyor. Elimden geleni yapıyorum." şeklinde konuştu. (ZAMAN -TEMEL YİRMİBEŞOĞLU )

Kaynak: Zaman Gazetesi,http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=885575&title=kartal-tabatayi-aldi-delgado-dondu-kaldi



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,249 µs