En Sıcak Konular

ÇÖZÜMCÜLER NEYİ ÇÖZÜYOR?

25 Ağustos 2009 10:15 tsi
ÇÖZÜMCÜLER NEYİ ÇÖZÜYOR? "Türkiye’de medya, iktidar ve bölücü mihraklar el ele vermiş amansız bir psikolojik savaş sürdürmektedir..." Yeniçağ Yazarı,Prof.Dr. Özcan Yeniçeri'nin yorumu...

Çözümcüler neyi çözüyorlar?
 
Türkiye’de medya, iktidar ve bölücü mihraklar el ele vermiş amansız bir psikolojik savaş sürdürmektedir. Bu üçlü bu bağlamda Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ile milli devletin varlığını savunanları entelektüel linçe tabi tutmaktadır. Onlara göre iktidarın Kıbrıs politikasını, AB ile ilişkileri yürütme biçimini, Barzani yönetimiyle ilişkilerini eleştirenler demokrat değildir.  “Kürt açılımını”  desteklemeyenler ise  “kan ve gözyaşının dinmesini istemeyenler” dir.

Türkiye’nin aleyhine olanı destekleyenler!

Çözümcü ekip bu yolla hepsi de Türkiye aleyhine gelişen süreçlerde önemli yol kat etmişlerdir. Bunlar, Kıbrıs’ta “çözümsüzlük çözüm değildir” söylemiyle günah keçisi ilan edilen Denktaş’ı iktidardan indirmişler. “Yes Be Annem”cileri Kıbrıs’ta iktidara getirmişlerdir. Türkiye’de de “Ya AB ya Ölüm” zihniyetiyle hareket ederek tek yanlı olarak AB’ye tam bağımlı bir Türkiye meydana getirmişlerdir. Ermenistan ile ilişkileri “Ermenilerden özür dileme” kampanyasıyla sözde düzeltmişlerdir. Kuzey Irak’ta Barzani’den ihale koparan ekiplerle birlikte Kuzey Irak politikasını belirlemişlerdir. Gelinen aşamada ise “Kürt Açılımı”nı  “demokratik açılım” olarak niteleyip demokrasiyi kurtarma işine giriştiler!
Bütün bu olan biten orta yerde dururken Cengiz Çandar, toptancı bir yaklaşımla bütün olumlu sıfatları iktidardan ve Barzani’den nemalanan kesime mal eden bir yazı kaleme almıştır. O, ilişkiler arasındaki akrabalığa dikkat çekerek şöyle yazmıştır: “Annan Planı’nı kabul, Kıbrıs’ta çözüm için çaba harcamak, Avrupa Birliği üyeliği, demokrasi... Bütün bunlar nasıl ve ne kadar “akraba” ise, Annan Planı’na karşı çıkmak, Kıbrıs’ta “çözümsüzlük en iyi çözümdür” çizgisine sarılmak, Türkiye’nin AB yolunu kesmek, bunlardan yana olanları   “vatan haini” diye damgalamak, siyasi suikastlar, karışıklık çıkartmak, demokrasiye değil darbeye öncelik vermek... Bunlar da birbirleriyle yakından akrabadırlar”.
Bu paragraf psikolojik harekâtın boyutlarını ve niteliğini göstermesi bakımından önemlidir. Annan Planı’nı kabul etmek ile demokrasi arasında ilişki kuran bu zihniyet sorunludur. Bu hastalıklı zihniyete göre Türkiye’nin çıkarlarını Annan Planında görmeyen bir kişi aynı zamanda demokrat da değildir. 

Çözüm/yıkım ekibine sorular

Çözüm/yıkım ekibi dürüst ise şu soruları cevaplandırmak zorundadır. Bu ülkede çözümsüzlük yanlısı dedikleri taraflar yedi yıldır iktidarda değildir. Çözüm taraftarları bu süreçte hangi sorunları çözmüştür? AB’ye tam üyeliği ileri bir aşamaya mı taşıdılar? Kıbrıs’ta onca tavize ve alttan almaya karşın çözüme mi ulaştılar? Ermenistan ile hangi sorunu hal yoluna koydular? Demokrasi konusunda hangi ilerlemeyi kaydettiler? Bu bağlamda Polis Akademisi’ndeki Çalıştay’da neden karşıt görüşlü kimse yoktu? Yoksa demokrasi yandaşlara söz hakkı tanımaktan ibaret bir süreç midir? Siyasi suikastı, karışıklık çıkaranları ve hatta darbeyi insan olan savunabilir mi? Birkaç psikopatın ya da ihtiraslı kimsenin tavrıyla samimi olarak Türkiye’nin çıkarlarını savunmak nasıl akraba ilan edilebilir? İmralı’daki terör organizatörü ve onun uzantılarıyla görüşmeye karşı çıkanlar ahmakça “kanın akmasından medet umanlar” olarak nasıl nitelendirilebilir? Demokrat olmanın yolu Filistin kamplarında eğitilmekten, Kandil’i ve İmralı’yı su yolu yapmaktan mı geçmektedir?

Özcan Yeniçeri

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9786


 



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,712 µs