En Sıcak Konular

DOMUZ GRİBİ ETRAFIMIZI SARDI

10 Ağustos 2009 12:53 tsi
DOMUZ GRİBİ ETRAFIMIZI SARDI Suriye'de H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribi vakası sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.Irak'ta bu rakam 67.Mısır, 5 milyon grip aşısı sipariş edecek.

Domuz gribi aldı başını gidiyor

Suriye'de H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribi vakası sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

SANA'nın haberine göre, en son Lübnan üzerinden Suriye'ye gelen bir Suudi Arabistan vatandaşında H1N1 virüsü saptandı. Suriye Sağlık Bakanı Dr. Rida Said, SANA'ya yaptığı açıklamada, hastanın tedavi altında olduğunu belirterek, hastayla temasta olan sağlık görevlisi ve diğer kişilerin de durumlarının izlendiğini söyledi. Suriye'de ilk domuz gribi vakası ilk olarak 4 Temmuz'da Suriye asıllı bir Avustralya vatandaşında belirlenmişti.

Irak'ta 67 vaka

Irak'ta H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi hastalığıyla bağlantılı ilk ölüm görülürken, ülke genelindeki vaka sayısı da 67'ye yükseldi. Irak Sağlık Bakanlığı Genel Sağlık Dairesi Müdürü İhsan Cafer, Irak'ta domuz gribi hastalığıyla bağlantılı ilk ölümün geçen perşembe günü Necef'te görüldüğünü dile getirdi. H1N1 virüsü nedeniyle yaşamını yitiren hastanın genç bir bayan olduğunu ifade eden Cafer, "Necef'te gerekli tüm önlemler alınmış durumda'' dedi. Cafer, ellerindeki en son verilere göre Irak genelinde 67 kişide domuz gribi belirlendiğini, kendilerinde domuz gribi belirlenenlerden 22'sinin Irak vatandaşı, 39'u ABD askeri olmak üzere 45'inin yabancı uyruklu olduğunu bildirdi. Cafer, kendilerinde domuz gribi belirlenen hastaların çoğunun iyileştiğini de kaydetti.

Irak'ta ilk domuz gribi vakaları, 23 Mayıs'ta ABD'nin Chicago kentindeki musabakalardan dönen Irak Bayan Basketbol Milli Takımı oyuncularının 6'sında belirlenmişti.

Bu arada, Suudi Arabistan'da H1N1 virüsünden engelli bir kızın öldüğü ve ülkede virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiği açıklandı.12 yaşındaki kızın ülkenin doğu bölgesinde yaşadığı ve hastaneye kabul edildikten iki gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı'na göre ülkede virus bulaşan kişi sayısı 600'e yaklaşırken Dünya Sağlık Örgütü tüm Ortadoğu'daki vaka sayısının bin 170 olduğunu açıkladı. İran da virüsün yayılma tehlikesine karşı, vatandaşlarına Ramazan umresini yasaklamıştı.

Mısır, 5 milyon grip aşısı sipariş edecek

Mısır hükümeti domuz gribine karşı 5 milyon doz grip aşısı siparişi verecek. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre aşı piyasaya çıkar çıkmaz Mısır hükümeti beş milyon doz satın alacak ve virüsün kış mevsimindeki etkisine göre sipariş 10 milyon doza çıkarılacak. Resmi kayıtlara göre Mısır'da toplam 329 kişi domuz gribine yakalanırken sadece Suudi Arabistan'dan dönen bir bayan hayatını kaybetti. Mısır hükümeti, önceki ay, ülkede sayısı 250 bini bulan tüm domuzların itlaf edilmesine karar vermiş fakat Dünya Sağlık Örgütü bunun gereksiz olduğunu açıklamıştı.Dünya ilaç devleri aşı üzerinde çalışmalarını sürdürürken gerekli testlerden geçtiği takdirde aşının Eylül sonu ya da Ekim'de piyasaya sürülebileceği bildirildi.

Kaynak:Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/domuz-gribi-aldi-basini-gidiyor-135183.htm



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,706 µs