En Sıcak Konular

DAUM YIKILDIĞI YERDEN YENİDEN BAŞLADI: 0-2

10 Ağustos 2009 12:26 tsi
DAUM YIKILDIĞI YERDEN YENİDEN BAŞLADI: 0-2 14 Mayıs 2006’da Denizli’de hem şampiyonluğu hem de işini kaybeden Daum, bu kez kazaya uğramadı

Fener’in gecesi aydınlık 
 
14 Mayıs 2006’da Denizli’de hem şampiyonluğu hem de işini kaybeden Daum, bu kez kazaya uğramadı

2005-06’in son haftasında yaşananlar unutulmuştu. En azından Denizli ile F.Bahçe o günden bu yana ligde 6 maç oynamışlardı. Evet, geçen sezon sarı-lacivertliler, kendileri için çok anlamlı olmayan Denizli maçında tribünleri doldurmuş takımlarını galibiyete taşımışlardı. Ama dedik ya 3 yıl önceki tazelikte değildi hisler. Fakaaaat.. Daum, Denizli faciasından sonra yeniden F.Bahçe’nin başındaydı. Takım içinde o günü hatırlayan oyuncular hâlâ vardı. Belki de maçın başında Denizli Başkanı Ali İpek’in Alex’e verdiği bir demet çiçek, havayı yumuşatmak içindi.

AMA F.Bahçe için asıl havayı yumuşatan gol oldu. 54. saniyede Alex’in akrobatik pası Güiza’yı buldu. Geçen sezonun sonunda açılan İspanyol önüne aldığı topu net bir vuruşla kaleye gönderdi: 0-1.

GOLÜN gelmesi F.Bahçe’yi rahatlatırken Denizli’yi etkisizliğe itti. Denizli top çevirerek oyunu Brezilya Ligi kıvamına getirdi.  17’de Denizli savunması uyurken Alex, Santos’u topla buluşturdu, Özden başarılıydı. 29’da bu kez Santos, Alex’i soldan kaçırdı. Alex’in şutunda Özden’in bacak arasından geçen top koluna takıldı.

ELEKTRİK GİDİVERDİ

51’DE Alex’in kornerinde Kazım geriden uçarak geldi. O hızla kafayı çok yükseğe yolladı. Güray’ın girişiyle hareketlenen Denizli’de 52’de Angelov müsait durumda topu dışarı gönderdi.  56’da Alex, Andre Santos’a yine şiir gibi bir pas attı. Ama karşı karşıya bu kez de auta yolladı topu.

59’DA elektrik gidiverdi. Bekle, bekle, bekle yok gelmedi. Tobol’un sahasında olanlara gülmüştük. Buna ne yapalım? 40 dakika sürdü bekleyiş. F.Bahçe, Denizli’de beklemeye alıştı herhalde.69’da Adem’in vuruşu az farkla dışarı gitti. 87’de Gökhan sağdan ortaladı. Güiza sol ayağıyla köşeyi buldu: 0-2.

F.BAHÇE yavaş tempoda oynayarak maçı hep elinde götürdü. Tabii ki gelen fırsatları kullanamaması oyunu erken kopartamamasına neden oldu. Denizlispor da hep bir umut bekledi bu sayede. İnsanın aklına ilk önce şu geliyor. Oyun 40 dakika uzadıktan sonra F.Bahçe puan kaybetseydi neler olacaktı? Herhalde ortalık toz duman olurdu! Ligimiz süper ya!

Daum, 1183 gün sonra

F.BAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, Denizli Atatürk Stadı’na ayak bastığında oldukça duygusal anlar yaşadı. Kanarya ile şampiyonluğa koşarken ligin son maçında konuk olduğu Denizli’de puan kaybı yaşayarak, şampiyonluğu G.Saray’a kaptıran Alman hoca bin 183 gün sonra yine şehirde yeni lige başladı.

DENİZLİ taraftarlarının göndermelerde bulunduğu Daum, tepkilere gülerek cevap verdi. Alman hoca, F.Bahçe’nin başında ilk kez bir sezon başlangıcını galibiyetle yaparken 2005-06 sezonunun kötü anılarını da üzerinden atmış oldu.

SARI-LACİVERTLİLER Denizli’de aldığı galibiyetin ardından 38 hafta sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturmuş oldu. Geçtiğimiz sezon F.Bahçe hiç liderlik yaşayamamıştı.

Daum: Maçımız 2 gün sürdü!

F.BAHÇE Teknik Direktörü Daum, golü bulmalarının şans olduğunu söyledi. Beşiktaş’ı yenip kaldırdıkları Süper Kupa’dan sonra da şansın yanlarına olduğunu söyleyen Alman hocanın düşünceleri şöyle:

“DENİZLİ beklediğimiz zor bir rakipti. Maçın başında golü bulmamız çok iyi oldu. Golü çabuk bulduğumuz için şanslıydık. Ancak 2 ve 3’ü atamadık. Takımımı tebrik ediyorum. Son haftalarda yoğun bir tempo yaşamamıza rağmen bu kadar enerjik olmalarından dolayı onları kutluyorum.

POZİSYON yakalamak her zaman sevindirici. Bugün çok pozisyon yakaladık ama atamadık. Diğer maçlarda umarım bunları değerlendiririz. Buradaki son maçımız zaten uzamıştı. Bugün de 2 gün süren bir maç oynadık. Yani dün başladı bugün bitti.” (MERT AYDIN / VATAN)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Fenerin_gecesi_aydinlik&tarih=10.08.2009&Newsid=253101&Categoryid=5



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,095 µs