En Sıcak Konular

DTP'DEN BAŞBAKAN'A TEHDİT:''BU HALK SENİN KAFANI KESER!''

27 Temmuz 2009 11:53 tsi
DTP'DEN BAŞBAKAN'A TEHDİT:''BU HALK SENİN KAFANI KESER!'' CUMHURBAŞKANI Gül’ün “İyi şeyler olacak”, “Tarihi fırsat” söylemlerinin ardından çok daha cüretkar çıkışlar yapmaya başlayan DTP, sonunda işi Başbakan’a tehditler savurmaya kadar vardırdı. DTP’nin tehdidini Şırnak

“Söz ola kestire başı!”
KATO Dağı’nda düzenlenen Koyun Kırkma Festivali’nde konuşan Bayındır, Başbakan Erdoğan’ın “Söz ola kestire başı” deyişiyle yaptığı uyarıyı hatırlatarak,  “Bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser!” ifadesini kullandı.

Terör panayırı gibi...
İMRALI canisine övgüler düzen Bayındır, “Öcalan’ın 15 Ağustos’ta açıklayacağı ’yol haritası’nı herkesin beklemesi gerekir” dedi. Laleşin Yaylası’na yapılan yürüyüşle başlayan festival, açılan paçavralarla terör örgütünün gövde gösterisine dönüştü. 

DTP’den küstah tehdit
Kato Dağı’ndaki ’Koyun Kırkma Festivali’ne katılan Şırnak Milletvekili Bayındır, Erdoğan’a pervasızca saldırdı:  Verdiğin sözü tutmazsan, bu halk senin kafanı keser

Cumhurbaşkanı Gül’ün “İyi şeyler olacak”, “Tarihi fırsat” söylemlerinin ardından çok daha cüretkar çıkışlar yapmaya başlayan DTP, sonunda işi Başbakan’a tehditler savurmaya kadar götürdü. DTP’nin tehdidini Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır dillendirdi. Kato Dağı’nda düzenlenen Koyun Kırkma Festivali’nde konuşan Bayındır, Başbakan Erdoğan’ın “Söz ola kestire başı” deyişiyle yaptığı uyarıyı hatırlatarak, “Bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser!” ifadesini kullandı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Koyun Kırkma Festivali, binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle başladı. Milliyet’te yer alan habere göre, sıkça operasyon ve çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı’nda gerçekleştirilen festivalde konuşan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Abdullah Öcalan’ın Ağustos ayında açıklayacağı Kürt sorununa ilişkin yol haritasını herkesin beklemesi gerektiğini belirterek Kürt sorununun, muhatapları ile çözüleceğini iddia etti.

PKK paçavraları açıldı
Laleşin Yaylası’na yapılan yürüyüşle başlayan festival, açılan paçavralarla terör örgütünün gövde gösterisine dönüştü. Yürüyüş sırasında yasa dışı sloganlar atılırken, yaylaya çıkan vatandaşlar, “Dilenmenin değil, direnmenin adresiyiz”, “Ne imha, ne inkar, Demokratik Özerklik”, “Direndik, direneceğiz, örgütlenerek özgürleşeceğiz” ve “Demokratik Özerklikle Demokratik Cumhuriyete” yazılı afişler taşıdı. Kato Dağı eteklerindeki yüksek bir tepeye büyük harflerle “Hun Bi XÛr Hatin” (Hoşgeldiniz) yazısı yazılırken, trafik kazasında yaşamını yitiren Kürt siyasetçiler Hüsnü Ablay ve Cihan Deniz’in dev posteri ve DTP ile PKK örgütünün silahlı kanadı olan HPG’nin bayrakları da asıldı. Beytüşşebap Belediyesi Foklor ekibinin gösterisi ile başlayan festivalde  Bayındır bir konuşma yaptı. Bayındır, Kürt halkının binlerce yıllık geneleneklerini ve kültürlerini bugüne taşıdığını, buna sahip çıkan halkı kutladığını ifade ederek, “Öcalan, 15 Ağustos’ta barışın sağlanması için bir adım atacak, herkesin bunu beklemesi gerekir” dedi.

Hesap soracağız
Partilerine yönelik yıldırma ve baskı politikalarının devam ettiğini ileri süren Bayındır, şunları söyledi: “Partimizin 300 çalışanını tutukladılar. Bunların hesabını soracağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kürt sorunun çözümü için Beyaz Saray’a gidiyor. Gelsin bizim yanımıza, hemen sorunu çözelim. Barış için halkın iradesini tanımak zorundalar. Erdoğan sürekli olarak, ’Söz ola kese başı’diyor. Eğer sen de bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser.”

Başbakan’a düello teklifi
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partisinin Edirne Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “ABD Başkanı Ankara’da Meclis’te Ahmet Türk’le görüşüyor. Ama iktidar ve ana muhalefet görüşmüyor” dedi. Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan’dan “Sayın” diye söz eden Kaplan, 15 Ağustos’ta sözde yol haritasının açıklanacağını söyledi. Kaplan ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da Ahmet Türk’le canlı yayına davet etti. Hasip Kaplan şunlanrı söyledi: “AKP’de üç dört tane Kürt milletvekili konuşmaya başladı. Başbakan susturdu. Peki, Başbakan’a medyanın önünde bir çağrıda bulunacağım.  Kimin projesi varsa, kim bu ülke için ne istiyorsa söylesin. Sayın Başbakan kendinize çok güveniyorsanız, kürt sorununun çözümü konusunda Ahmet Türk’le beraber karşılıklı bir televizyon açık oturumuna davet ediyorum.”

Yeniçağ Gazetesi



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,124 µs