En Sıcak Konular

AHMET TÜRK'TEN TSK'YA AĞIR İTHAM

27 Haziran 2009 18:37 tsi
AHMET TÜRK'TEN TSK'YA AĞIR İTHAM DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Hepimiz Türkiye'yi biliyoruz.siyaset askeri vesayet altındadır" dedi.

Türk: "Siyaset askeri vesayet altında"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Taraf gazetesinde yayımlanan habere konu olan belgeyle ilgili, "Hepimiz Türkiye'yi biliyoruz. Darbe, muhtıra, postmodern darbe, andıç ve belgeler gördük. Belge sahte olsa ne olacak, doğru olsa ne olacak?" dedi.

DTP'nin de içinde yer aldığı "Çatı Partisi Girişimi Koordinasyonu"nun düzenlediği "Demokrasi İçin Birlik Konferansı", Yılmaz Güney Sahnesi'nde başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan DTP Genel Başkanı Türk, demokratik bir Türkiye için statükoculuğun aşılması konusunda mücadele verilmesi gerektiğini savundu.

Taraf gazetesinde yayımlanan habere konu olan belgeyle ilgili askeri savcılık inceleme başlatmadan önce parti grup toplantısında "hiçbir şey çıkmayacağı" yönünde tespit yaptıklarını anlatan Türk, "Ne demişsek, sonuç o şekilde çıkmıştır. Peki bu belgenin gerçek ya da sahte olması bir şeyi değiştiriyor mu? Hayır, değiştirmez. Hepimiz Türkiye'yi biliyoruz. Darbe, muhtıra, postmodern darbe, andıç ve belgeler gördük. Belge sahte olsa ne olacak, doğru olsa ne olacak? Sahte olduğu zaman askerin demokrasi üstünde vesayeti var mıdır, yok mudur, diye kimse tartışacak mı? Hayır tartışmayacak. Çünkü bütün Türkiye biliyor ki, siyaset vesayet altındadır" dedi.

12 Eylül askeri müdahalesiyle ilgili son tartışmalara da değinen Türk, "12 Eylül'de askerler müdahale etmek zorunda kaldı" diye açıklamalar yapıldığına dikkati çekti.

Türk, "Bizim talebimiz sadece Kenan Evren'in ya da 3-5 komutanın yargılanması değil. Eğer şeffaf ve demokratik bir Türkiye istiyorsak, geçmişi yargılamamız lazım. Geçmişte yaşananların ortaya çıkarılması lazım" diye konuştu.

kaynak: Milliyet,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1111387&Date=

 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,712 µs