En Sıcak Konular

İRAN'DA ''EMPERYALİST TUZAK'' SON ANDA ÖNLENMİŞ

20 Haziran 2009 12:54 tsi
İRAN'DA ''EMPERYALİST TUZAK'' SON ANDA ÖNLENMİŞ Emperyalistlerin "iç işlerine karışmıyoruz" demesine rağmen, İran'daki karışıklığı kışkırtması büyük tepki topluyor.

İran, katliamdan kılpayı kurtulmuş

Emperyalistlerin "iç işlerine karışmıyoruz" demesine rağmen, İran'daki karışıklığı kışkırtması büyük tepki topluyor.

İran İstihbarat Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, seçim günü, Tahran'da camiler ve diğer kimi kalabalık yerlere bomba yerleştirmeyi amaçlayan dış bağlantılı bir terör eyleminin ortaya çıkarıldığı bildirildi.

İran İstihbarat Bakanlığı, 12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yapılması düşünülen bombalı eylem planlarının ortaya çıkarıldığını açıkladı. İran Devlet Televizyonu'nda (IRIB) yayımlananan açıklamada, ''Seçim günü, Tahran'da camiler ve diğer kimi kalabalık yerlere bomba yerleştmeyi amaçlayan dış bağlantılı bir terör eyleminin ortaya çıkarıldığı'' bildirildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan bir zanlının, ''komşu Irak'ta bulunan Amerikalılar'ın kendilerine bomba yapmayı öğrettiğini'' söylediği kaydedildi. IRIB'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, ''İsrail gibi İran'ın yabancı düşmanlarıyla bağlantılı çok sayıda terörist grubun ele geçirildiği'' ifadesi yer aldı. Ele geçirilen terör ağı mensuplarının, Erşad ve El Nabi camileri başta olmak üzere Tahran'ın 20 bölgesinde camiler ve seçim sandıklarını hedef aldıkları ve planın seçim günü ortaya çıkarıldığı belirtildi.

İran İstihbarat Bakanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, bakanlık olarak İran'da istikrarsızlık oluşturmaya çalışan iki kategorideki kişinin peşinde olduklarını, bunlardan birinin dış destekli kişiler olduğunu söyledi.

Stockholm'de gösteri

İran'daki rejim karşıtı yaklaşık 2 bin kişi, İsveç'in başkenti Stockholm'de İran'daki seçimleri protesto etti. Başkent Stockholm'deki Sergel meydanında toplanan İran'daki rejim karşıtı ve Musavi taraftarı yaklaşık 2 bin kişi, İran'daki seçimleri protesto etti. Göstericiler "Oylarımız nerede?", "Demokrasi istiyoruz", "İran'daki yasal olmayan hükümeti tanımayın"(!), "İran'daki son demokrasi parçasını koruyun" şeklinde dövizler taşıdı. Göstericilerin İran Şah'ı zamanında kullanılan aslanlı İran bayrakları taşıdıkları görüldü. İsveç'te yüz bine yakın İranlı yaşamasına rağmen gösteriye sadece 2 bin kişinin katılması ise dikkat çekti.

İran'daki gösteriler Avrupa'ya taştı

İran'da seçimleri Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın kazanmasının ardından başlayan protesto gösterileri Avrupa'ya da sıçradı. Muhalefet lideri Mir Hüseyin Musavi taraftarları, seçimlere hile karıştırıldığı iddiasını seslendirmek ve İran'da gösteriler sırasında ölen vatandaşlarını anmak için önceki akşam saatlerinde İran'ın Londra büyükelçiliği önünde toplanarak, hükümet ve dini liderler aleyhinde slogan attılar. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteriler sırasında olay çıkmazken, elçilik civarında bulunan İngilizlerin de Musavi taraftarlarına destek vermesi dikkat çekti. Polis yetkilileri, protestocuların hiçbir sivil toplum örgütü ya da grup tarafından organize edilmeksizin tamamen spontane olarak İran büyükelçiliği önünde toplandığını iddia etti.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/iran-katliamdan-kilpayi-kurtulmus-129959.htm



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,068 µs