En Sıcak Konular

DTP'DEN ''MUHATAP'' OLUR MU?

8 Haziran 2009 19:33 tsi
DTP'DEN ''MUHATAP'' OLUR MU? Tarihi fırsat”ın ne olduğuna dair hâlâ bir ipucu yok. Bu laf ortaya atıldığı günden beri herkes sevinç çığlıkları atıyor ama nasıl bir fırsat yakalandığını kimse bilmiyor.

Bu kafayla DTP’den “muhatap” olur mu?

Tarihi fırsat”ın ne olduğuna dair hâlâ bir ipucu yok. Bu laf ortaya atıldığı günden beri herkes sevinç çığlıkları atıyor ama nasıl bir fırsat yakalandığını kimse bilmiyor. Bir kesim hariç.

Belki PKK ve DTP de kastedilen tarihi fırsatın ne olduğunu bilmiyor ama, ortaya atılan bu lafla tarihi bir fırsat yakaladıklarını düşünüyorlar anlaşılan. Düşünüyorlar ki, kendi adlarına başarılı bir karşı-propaganda yürütüyorlar. PKK mayınlarıyla beşer-onar şehit olan askerlerin cenazeleri kaldırılırken bile, “Tam da tarihi fırsat yakalanmışken Türk Silahlı Kuvvetleri neden silah bırakmıyor?” diye zeytinyağı gibi üste çıkmasını da biliyorlar.

Ne olduğu bilinmeyen, bilinse de açıklanmayan bir “tarihi fırsat” sözünü, karşı-propaganda zemini olarak kullanmakta üstlerine yok. Kendilerini bir “taraf” olarak kabul ettirmek bir yana, haklı taraf, güçlü taraf imajını yaratmak için de ellerine büyük bir koz geçtiğine inanıyorlar. Üstelik, çizgilerinden, tutumlarından zerrece ödün vermemekte de kararlılar. Neden versinler ki? Nasıl olsa, PKK’nın şehit ettiği askerlerin yakınları için DTP’lilerin başsağlığı dilemesiyle akan sular duruyor...

Ancak PKK’yı silah bırakmaya çağırmaya gelince sus-pus olmakla kalmıyorlar, “Önce TSK bıraksın” a getiriyorlar lafı.

***

“Tarihi fırsat” tartışması başladığından beri “psikolojik üstünlük sağladık; bari şimdi bir süre düşük profil verelim, ortalığı biraz yatıştıralım” gibi bir düşünce ve niyetleri de yok. Tam aksine, bir yandan mayınlar patlarken, bir yandan söylemde de tırmandırmayı tercih ediyorlar. Örneğin bir DTP’li, çıkıp, şehit annelerine seslenerek, “Evladım vatana feda olsun demeyin” diye çağrı yapabiliyor. “Evinize gelen tabuta bakıp bir oğlum daha var onu da gönderirim derseniz, bu savaş bitmez” diyebiliyor.

Ama o DTP’linin konuştuğu toplantıda güvenlik güçleriyle çatışmada ölen teröristler için saygı duruşu yapılabiliyor. Ve o DTP’li, çocuklarını dağlara, çatışmalara, ölümlere gönderen anne-babalar için aynı çağrıyı yapma ihtiyacını nedense hissetmiyor. “Siz çocuklarınızı dağlarda gönderin, onlar ölsünler, biz saygı duruşunu yaparız” anlamına gelmiyor mu bu tutumlar?

Bir DTP’li “29 Mart seçimlerinde Kürdistan’ın haritasını çizdik” derken, DTP’nin Genel Başkanı, bin parçaya bölünen Yugoslavya örneği kaygısını dile getiren Genelkurmay Başkanı’na laf yetiştirme telaşı içinde, ülkenin bölünmesini istemediklerini söyleyebiliyor.

Mayınları laflar, lafları mayınlar izliyor.

Meydanı boş bulmanın rahatlığı içinde, istedikleri biçimde ve genişlikte propaganda yapabiliyorlar, “barış”, “kardeşlik” nutukları atabiliyorlar. O kadar ki, mayınların patladığı, askerlerin havaya uçtuğu gün bile “PKK ateşkes süresini uzatıyor” diye demeçler verebiliyorlar.


***

Aslında bilinen bu gerçekleri bir kez daha neden sıraladım? DTP’ye şu sıralarda “tarihi fırsat” için, “çözüm” için bir misyon ve sorumluluk yükleyenlerin belki bir kez daha oturup düşünmeleri gerektiğini söylemek için.

PKK’nın sözcüsü gibi davranan ve konuşan DTP’lilerin PKK’ya silah bıraktıracağına inananlar yoksa kendilerini mi kandırıyorlar? “Yok canım” diyen varsa, “tarihi fırsat” tartışmalarının başladığı günden beri, PKK ve DTP’nin eylem ve söylemlerini şöyle bir hatırlasın, yeter.

“Çözüm” için DTP’nin tek ve vazgeçilmez “aracı” ya da “arabulucu” olduğunu düşünenler, “barış” için DTP’nin muhatap alınması gerektiğini savunanlar yanılıyor olamazlar mı? Ünlü bir atasözüdür: “Bazen merdivenin tepesine kadar tırmandığınızda, onun yanlış duvara dayanmış olduğunu görürsünüz.” Böyle olmasın sakın?..

HİKMET BİLÂ -VATAN

Kaynak: Gazetevatan,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Bu_kafayla_DTPden_muhatap_olur_mu&tarih=08.06.2009&Newsid=242359

 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,903 µs