En Sıcak Konular

ARINÇ,ZAHİT AKMAN'I İSTİFAYA DAVET ETTİ

6 Haziran 2009 22:09 tsi
ARINÇ,ZAHİT AKMAN'I İSTİFAYA DAVET ETTİ Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Feneri soruşturması kapsamında malvarlığına tedbir konulan RTÜK Başkanı Zahid Akman için, "Akman'ı ben görevden alamam. Kendisi yakışanı yapmalı" dedi.

Arınç: Akman yakışanı yapmalı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Feneri soruşturması kapsamında malvarlığına tedbir konulan RTÜK Başkanı Zahid Akman için, "Akman'ı ben görevden alamam. Kendisi yakışanı yapmalı" dedi.
Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Arınç, "Almanya'daki davayla AKP bağlantısı kurulamaz" dedi.
"AK Parti'nin alnı açıktır" diyen Arınç, "AK Parti, Türkiye dışında hiçbir kurum ve kuruluştan bir kuruş para temin etmez ve etmemiştir. Dışarıdan ne paraya ihtiyacımız var ne de böyle bir saçmalığı yapacak akılsızlığımız var" dedi.
Israrlı sorular üzerine, "Zahid Akman ile söylediklerim açık ve net. Ne benim ne de Sayın Başbakan'ın Akman'ı görevden almamız mümkün değil" dedi.

'AK PARTİ'NİN ALNI AÇIKTIR'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "AK Parti’nin alnı açıktır. AK Parti, Türkiye dışında hiçbir kurum ve kuruluştan bir kuruş para temin etmez ve etmemiştir. Dışarıdan ne paraya ihtiyacımız var ne de böyle bir saçmalığı yapacak akılsızlığımız var" dedi.
Arınç, Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ege İlleri 2. Tanıtım Fuarı’nın açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bülent Arınç, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı doğrudan görevden alamayacakları ortadayken, hala bu konunun istismar edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Hala bunun istismarını yaparak ’hala bir bürokratı bile görevden almayan Başbakan Yardımcısının kendisi istifa etsin’ diyorlar. Bu kadar sulu, bu kadar temelsiz, bu kadar yanlış, saçma sapan bir şey de olamaz. Bana o yetkiyi verin, ne yapacağımı size göstereyim. Öyle bir yetkim yok. Ben sadece yargı sürecinde etik olarak Sayın Akman’a ne yapması gerektiğini söyledim. Bunu tekrarladım. Bunu yapmadığı takdirde, yerine getirmediği takdirde elimde bir müeyyide yok mu? Yok ki, onu yerine getirmiş olabileyim. Benim şu anda bütün
beklediğim şey, Türk milleti adına, kamuoyu adına titiz bir yargı sürecinden sonra Almanya’daki Deniz Feneri davasının Türkiye ile bağlantısını çok açık biçimde görebilmektir. Burada da yanlış yapanlar varsa, suç işleyenler varsa, şüphesiz onların cezalandırılması kamuoyunu tatmin edecektir. Ancak böyle bir bağlantı bulunmuyorsa veya bulunamıyorsa, yeterli deliller de yoksa o zaman yapacağımız şey, bu ismi geçen, üzerlerinde spekülasyon yapılan, itham edilen insanların tekrar saygın birer kişi olarak kamuoyunda selamlamaktır.
Deniz Feneri ile bağlantılı olarak dünkü olay, yargı sürecinin bir parçasıdır. Bu isimler kimdir, Sayın Akman dışındakileri tanımıyorum. Elbette
avukatları vardır, kendilerini savunabilirler, savunacaklardır. Hukuk devletinde tüm imkanları herkes rahatlıkla kullanabilir."

-"HİÇ KİMSE BAĞLANTI KURAMAZ"-

"Almanya’daki Deniz Feneri e.V soruşturmasıyla AK Parti arasında bağlantı kurulmasını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine Arınç, "Hiç kimse bağlantı kuramaz, bağlandırılamaz" dedi.

Türkiye’de AK Parti dışında gelir ve giderini, harcamalarını, hazine yardımını günü gününe internet sitesinden yayımlayan parti olmadığını ifade eden Arınç, şunları söyledi:
"AK Parti’nin alnı açıktır. AK Parti Türkiye dışında hiç bir kurum ve kuruluştan bir kuruş para temin etmez ve etmemiştir. Birileri AK Parti’yi ’şu
kadar hazine yardımı alıyorsunuz’ diye eleştiriyor. Bu kadar hazine yardımıyla biz, seçim çalışmalarımızı ve teşkilatlanmamızı yapıyoruz. Dışarıdan ne paraya ihtiyacımız var, ne de böyle bir saçmalığı yapacak akılsızlığımız var. Biz hiç bir kurum ve kuruluştan Anayasa’nın temel ilkesine aykırı olarak bir kuruş temin etmiş değiliz. Hiç kimsenin elinde de böyle bir belge ve bilgi olamaz. Buna yürekten inanıyorum. Ama ne yazık ki Türkiye’de hala korkular, vehimler, acabalar, ortalığı bulandırmak için yazılar yazılıyor, dedikodu, fısıltı gazetesi devam ediyor. Bunların hiç birisine değer vermeyiz. Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu tür dedikodularla meşgul olacak idiyse daha önce CHP hakkında bir
vakıftan alındığı iddia edilen parayla ilgili olarak şimdiye kadar 20 defa kapatma davası açmış olurdu. Bir kişinin sözüyle, bir kişinin bir yerde dedikodu etmesiyle yüksek yargı hiç bir zaman meşgul olmaz. Ancak biliyoruz ki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm siyasi partiler hakkında bilgi ve belge toplar. Partilerin dosyası vardır ve o parti hakkında sicil her zaman tutulur. Bunlardan birisi de Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Dedikodularla uğraşacak vaktimiz yok. Bütün bunlara toplumda da hiç kimse inanmıyor."

-YALÇINKAYA’NIN KONUŞMASI-

Arınç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Onur Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "AK Parti" yerine "AKP" ifadesini kullandığı anımsatılarak, bu konudaki görüşünün sorulması üzerine, "Kendisini dinlemedim ama sanıyorum 7-8 sayfalık bir internet çıktısı aldım. Çok ilginç bir konuşma yapmış. AK Parti hakkında, AK Parti mi demiş, AKP mi demiş, A’yı, K’yı, P’yi nasıl söylemiş onun farkında değilim" yanıtını verdi.
Arınç, bir soru üzerine RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın durumunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini belirterek, "Ben kendi işime bakarım" dedi.
Bülent Arınç, Akman ile ilgili diğer sorular üzerine, "Ben Deniz Feneri ve Akman konusunda herkesin anlayabileceği şeyler söylüyorum. Dürüst biçimde bu olayı ortaya koydum ve net anlattım" diye konuştu. "Ergenekon" davasının sanıklarının sağlık nedenleriyle tahliyesine ilişkin bir soru üzerine de Arınç, "Hepsine geçmiş olsun efendim. Biz herkesin sağlıklı olmasını diliyoruz" dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1103541&Date=



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,138 µs