En Sıcak Konular

MI5, İNGİLİZ MÜSLÜMANLARA ŞANTAJ YAPMIŞ

21 Mayıs 2009 17:38 tsi
MI5, İNGİLİZ MÜSLÜMANLARA ŞANTAJ YAPMIŞ İngiltere İç İstihbarat Servisi'nin (MI5),İngiltere'de yaşayan bazı İngiliz Müslümanlara şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Bu nasıl gizli servis ?

İngiliz basınında İngiltere İç İstihbarat Servisi (MI5) ile ilgili şok bir polis raporu yer aldı. Independent gazetesinin manşetten verdiği raporda MI5'ın , İngiltere'de yaşayan bazı İngiliz Müslümanlara şantaj yaptığı ortaya çıktı.

İngiltere'de yaşayan Müslümanların çeşitli aktivitelerini İç İstihbarat Servisi'ne(MI5) bildirmesi için iş teklifi aldıklarını belirten 5 İngiliz Müslüman, MI5'ın, teklifi kabul etmemeleri halinde kendilerini terörist olarak ilan etmekle tehdit ettiğini söyledi. İlk olarak yurtdışında bir Cibuti Havaalanı'nda MI5 tarafından yakalanıp 16 saat gözaltında tutulduklarını anlatan Somali asıllı 25 yaşındaki Muhammed Aden, daha sonra İngiltere'ye döndüklerinde farklı yaşlarda postacı kılığına girmiş MI5 ajanlarının evine geldiklerini anlatıyor. Ajanlardan sürekli tehdit aldıklarını belirten Muhammet Aden, postacı kılığına girmiş ajanlardan birinin, "Eğer sana ve ailene herhangi bir zarar gelmesini istemiyorsan bizimle işbirliği yaparsın." dediğini belirtti.

Tehdit edildiklerini anlatan Muhammed Aden, MI5'ı İngiliz polisine şikayet ettiğini ve bazı lord ile Milletvekillerine de konuyla ilgili mektuplar yazdığını söyledi.

Aden ayrıca, MI5 ajanlarının kendileriyle işbirliği yapmamaları halinde kendilerine yurtdışına çıkma yasağı getirileceği ve bütün dünyaya terörist olarak ilan edilecekleri sözleriyle tehdit edildiklerini aktardı.

Aden, kendisini Katherine olarak adlandıran bayan bir MI5 ajanının sabahın erken saatlerinde kendi evini aradığını ve doğacak yeni çocuğu için kendilerini tebrik ettiğini söyledi. Ancak MI5 ajanı, tebrikten sonra Aden'i yine şu sözlerle tehdit etmiş: "Ailene herhangi bir zarar gelmemesini istiyorsan bizimle çalışırsın."

Muhammed Aden ile birlikte yakalanan diğer İngiliz Müslümanlar 19 yaşındaki Madhi Hashi ve 25 yaşındaki Muhammed Nur'da aynı şekilde tehdit edildiklerini söyledi.

Independent gazetesine göre, MI5 tarafından yakalanan ve tehdit edilen 6 kişinin de daha önce hiçbir şekilde terör şüphesiyle gözaltına alınmadığına dikkat çekiliyor.

Konuyla ilgili Lord Justice Mummery'ye bir mektup yazan Muhammed Aden'in ikamet ettiği bölgede yer alan derneklerden biri olan Kentish Town Toplum Merkezi üyelerinden Sharhabeel Lone, mektubunda şu ifadelere yer vermiş: "Bütün bunların ortak yaptıkları tek şey yurtdışında Arapça öğrenmeleri ve Somalili olmaları. Bü tür ırkçılık ve İslamafobia türünden olaylar toplumda birliği ve dayanışmayı bozuyor. Farklı renkleri olduğu için tehdit edilen, topluma yabancılaştırılan bu hareketler bir felaket örneğidir."

İngiliz Milletvekili Frank Dobson ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "MI5 toplumda gerçek şüphelileri tespit etmek için bazı kişileri 'bilgi toplayıcı' olarak kullanması normal. Ama bu olayda da görülüyorki MI5'ın bazı metotları ters tepiyor."dedi.

Bu arada MI5, Independent gazetesinde yer alan haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Bunun yerine MI5 web sitesine koydukları yazılı bir açıklamada hiç kimseyi inancından dolayı sorgulamadıklarını söyledi. Ancak bütün dünyada bazı kişilerin İslam dinini kullanarak, İslam adı altında terör eylemleri gerçekleştirdiklerini belirten MI5, yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu şekilde İslam adı altında dini kullanarak gerçekleştirilen terörist eylemleri önlemek bizim önceliklerimizden biridir. Biz biliyoruz ki bu tür saldırılar El-Kaide ve onun bağlantıları tarafından hala planlanıyordur. Bu ülkede olsun ya da yabancı ülkelerde olsun uluslararası teröristler bizi daha önceki eylemlerinden de tehdit ettiler. Müslümanlar çoğu zaman bu tür saldırıların kurbanı oluyorlar. 2003 yılında Kasablanka ve Riyad'daki terörist saldırılar bunun bir göstergesidir. MI5 Müslümanlarda dahil olmak üzere bütün din ve ırklardan eleman alımı yapıyor. Farklı geçmişi olan kişileri alıp onların tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-nasil-gizli-servis--126828.htm



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,677 µs