En Sıcak Konular

SHAKHTAR DONETSK UEFA ŞAMPİYONU

21 Mayıs 2009 13:05 tsi
SHAKHTAR DONETSK UEFA ŞAMPİYONU Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan son UEFA Kupası finalinde Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk zafere ulaştı.

Son şampiyon Shakhtar 2-1

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan son UEFA Kupası finalinde Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk zafere ulaştı. Normal süresi 1-1 biten maçta W.Bremen’i uzatmada yıkan Ukrayna temsilcisi tarihinde ilk kez şampiyonluğa uzandı

38. ve son kez düzenlenen UEFA Kupası’nı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki finalde Almanya’nın Werder Bremen takımını uzatmalar sonunda deviren Shakhtar Donetsk kazandı: 2-1
Bir dönem Beşiktaş ve Galatasaray’ı da çalıştıran Mircea Lucescu’nun takımı tarihinde ilk kez çıktığı finalde mutlu sona ulaşırken Romen hoca da kupayla ilk defa kucaklaştı. Önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa Ligi olarak oynanacak kupanın Kadıköy’deki son buluşmasında geceye Brezilyalı oyuncular damga vurdu. Shakhtar’ın ilk on birinde beş sambacı görev yaparken maçın üç golünü de Brezilyalı futbolcular attı, uzatmadaki sayısıyla zaferi getiren Jadson da maçın adamı seçildi.
25. dakikada Luiz Adriano, rakiplerinden sıyrıldı, kaleci Wiese’nin üzerinden aşırdığı topu filelere gönderdi: 1-0
35. dakikada Naldo’nun sert şutunda, kaleci Pyatov büyük bir hatayla meşin yuvarlağı elinden kaçırınca, skora eşitlik geldi: 1-1
Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti.
97. dakikada sahne alan gecenin yıldızı Brezilyalı Jadson, Werder Bremen filelerini bir kez daha havalandırdı ve takımını 2-1 öne geçirerek kupayı getiren isim oldu.

HAKEMLER: Luis Medina Cantalejo, Jesus Calvo Guadamuro, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)
SHAKHTAR DONETSK: Pyatov (6) - Chygrynskiy (7), Kucher (6), Rat (7), Srna (8) - Fernandinho (7), Lewandovski (7), Jadson (9) (Duljaj Dk.115) - Willian (8), Ilsinho (6) (Gai Dk.113 (6), Luiz Adriano (7) (Gladkiy Dk.90 (6)
WERDER BREMEN: Wiese (8) - Boenisch (6), Naldo (7), Prödl (6), Fritz (7) - Baumann (6), Frings (5) (Pasanen Dk.98 (6), Mesut (6), Niemeyer (5) (Tziolis Dk.106) - Rosenberg (6) (Hunt Dk.78 (5), Pizarro (6)
GOLLER: Luiz Adriano (Dk.25), Naldo (Dk.35), Jadson (Dk.97)

Erdoğan geç geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmanın 20. dakikasından sonra stada geldi. Programının uzaması nedeniyle geç gelen Erdoğan, maçı protokol tribününden izledi. Erdoğan, maçı izleyenler arasında yer alan Ukrayna Cumhurbaşkanı Victor Yushchenko ile de biraraya gelerek görüştü. UEFA Başkanı Michel Platini’nin yanısıra, Devlet Bakanı Faruk Özak ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da maçı izledi.

Final Asya’da!

UEFA Kupası adı altında son kez oynanan finalin yapıldığı Şükrü Saracoğlu Stadı, ilk kez bir Avrupa kupası finaline sahne oldu. Ayrıca, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın Asya Kıtası’nda yer alması nedeniyle, W.Bremen-Shakhtar Donetsk finali Avrupa Kıtası dışında oynanan ilk final olarak da tarihe geçti.

Luce’ye destek

Final için kapasitesi 43 bine indirilen statta tribünlerin büyük bölümü dolmasına rağmen yer yer boşluklar dikkat çekti. Maçı 8 bin Ukraynalı, 5 bin Alman taraftar izledi. Aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla maça gelenlerin olduğu Türk taraftarların büyük çoğunluğu Lucescu’nun takımına destek verdi.

Kupayı Bartu getirdi

Kazanan takıma verilecek UEFA Kupası, maç öncesi düzenlenen bir törenle saha kenarındaki yerine konuldu. Fenerbahçe’nin eski futbolcusu spor yazarı Can Bartu, kupayı teslim alarak hazırlanan masanın üzerine bıraktı. Maç öncesi Bremen ve Shakhtar formaları giymiş iki grup, davul çalarak saha içinde gösteri yaptı.

 Medya ordusu

Shakhtar Donetsk ile Werder Bremen arasındaki final maçına yerli ve yabancı basın mensupları büyük ilgi gösterdi. 540 medya mensubu karşılaşmayı takip ederken, saha dışı ve saha içi televizyon yayınları için de 450 kişi görev yaptı. Final 63 ülkede naklen yayınlandı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1097166&Date=

 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,845 µs