En Sıcak Konular

BUSH'UN SİYAH DERİLİSİ

17 Mayıs 2009 18:48 tsi
BUSH'UN SİYAH DERİLİSİ ABD Başkanı Obama,Bush döneminde insan hakları kuruluşları tarafından çokça eleştirilen Guantanamo askeri mahkemelerinin devamına karar verdi.

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

Obama, işkence mahkemelerini kaldırmayacak:Al birini vur ötekine!

 ABD Devlet Başkanı Barack Obama, selefi George W. Bush döneminde insan hakları kuruluşları tarafından çokça eleştirilen Guantanamo askeri mahkemelerinin devamına karar verdi. Obama, askeri mahkemelerin devam edeceğini açıkladı fakat bazı yeni kurallar getireceklerini ifade etti.

Obama, göreve gelir gelmez Guantanamo'yla ilgili askeri yargılamaları durdurmuştu. ABD lideri, Guantanamo'daki hapishaneyi de bir sene içinde kapatacağı taahhüdünde bulunmuştu.

Dün bir açıklama yapan Obama, mahkeme sürecinde bazı reformlara gidileceğini, mahkemelerin güya hukuk kurallarına uygun hale getirileceğini bildirdi.

İnsan hakları kuruluları, Guantanamo tutuklularının federal mahkemelerde yargılanmalarını talep ediyor ve Bush dönemi politikalarından vazgeçilmesi çağrısında bulunuyordu. İnsan Hakları İzleme Komitesi'nden Stacy Sullivan, Obama'nın kararından büyük hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Sullivan, "Uzun süredir, tutukluların ABD federal mahkemelerinde yargılanmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Amerikan ve İngiliz medyasında, Obama'nın seçim kampanyası sırasında karşı çıktığı tutukluların yargı sistemini muhafaza edeceğini açıklaması, Başkan'ın bu hafta içindeki ikinci görüş değişikliği şeklinde değerlendirildi. Eleştirilerde, Obama'nın daha önce de vahşi Amerikan askerlerinin mahkumlara kötü muamelesini gösteren fotoğrafların mahkeme emriyle yayınlanmasını engellediği anımsatıldı.

Biri daha işkence evinden kurtuldu

Öte yandan, ABD Küba'daki Guantanamo işkence evinde 7 yıldır mahkum tuttuğu Cezayirli Lahdar Bumedyen'i serbest bıraktı. ABD'nin dünyaya terör yayan politikasının ve Guantanamo işkencesi mağdurlarından Lahdar Bumedyen, yaşamını sürdüreceği Fransa'ya ulaştı. 2001 yılında Bosna'da tutuklanan 42 yaşındaki Bumedyen 20 Kasım 2008 tarihinde federal mahkemede hakkındaki tüm davalarından suçsuz bulunmuştu. Ama 2008 Kasım'dan beri tutukluluğu devam ediyordu! Aralık 2006'ten bu yana açlık grevinde bulunan Cezayirli mahkum, burun deliğinden sokulan bir hortumla günde iki kez sıvı protein verilerek zorla besleniyordu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/al-birini-vur-otekine-126316.htm



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,566 µs