En Sıcak Konular

DTP'LİLERDEN NE FARKI VAR?

17 Mayıs 2009 14:29 tsi
DTP'LİLERDEN NE FARKI VAR? Sonunda bu da oldu! AKP Milletvekili İhsan Arslan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünün silinmesini istedi.

ALIN SiZE iYi ŞEYLER

Sonunda bu da oldu! AKP Milletvekili İhsan Arslan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünün silinmesini istedi.

Cumhurbaikanı Abdullah Gül’ün, sözde Kürt sorununun çözümü konusunda “Çok iyi şeyler olacak” demesinin ardından eteklerdeki taşlar da peş peşe dökülmeye başladı. AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, dağlardaki ’Ne Mutlu Türküm Diyene’yazısının silinmesini istedi.

“Her çareye başvurulacak”

Arslan, “Artık hiç kimsenin, bu sorun nedeniyle bedel ödemesine tahammülü yok. Denenmemiş her çareye başvurulacak. Kurumlarımız mutabakata vardı ve yeni tedbirler üzerinde çalışıyor” dedi. Arslan için ’terör örgütü propagandası’ndan geçen ay soruşturma açılmıştı.

Silmeye gücünüz yetmez!

AKP’li Arslan’a muhalefetten tepki yağdı. MHP’li Behiç Çelik, “Ne Mutlu Türküm Diyene, yazısını silmeye kimsenin gücü yetmez” derken, CHP’li Canan Arıtman, “AKP’nin genel zihniyeti bu! Türküm diyene saldırılıyor.  Emperyalizmin planı” dedi.

İyi şeyler başladı!

Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Kürt sorununda önemli gelişmeler olacak” açıklamasının ardından bombalar peşpeşe patlamaya başladı. AKP’li İhsan Arslan, “Dağlardaki ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı silinmeli” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, 17 yıl önceki görüşlerini inkar etmemiş, ancak bugün gündeme getirilmesinin etik olmadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kürt sorununda önemli gelişmeler olacağını söylemesinin ardından sansasyonel açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda yer alan “Ne Mutlu Türküm Diyene” özdeyişinin dağlardan silinmesi gerektiğini söyledi. Milliyet’in haberine göre, sözde Kürt sorununu çözme sürecine girdiklerini belirten Arslan, tartışılan “Kürt açılımı” konusunda, “Doğrusu artık hiç kimsenin, ülkenin bu sorun nedeniyle bedel ödemesine tahammülü yok. Dolayısıyla denenmemiş her çareye başvurulacak. Bu gelinen süreçte kurumlarımız önce mutabakata bir şekilde varmışlardır ve yeni tedbirler üzerinde çalışmaktadırlar. Bu mutabakat nedir, şimdiye kadar denenmemiş şeyler denenecek” dedi. Yeni adımlar atılacağını da kaydeden Arslan, “Takvim şu anda yok. Ama iyi bir  fırsat var deniliyor. Dediğim şey kapalı kapılar ardında görüşülerek adım adım mesafeler alınarak yapılacak şeydir” şeklinde konuştu.

Öcalan’a yoldaş yolda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden olan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, önerilerini şöyle sıraladı:

* Dağlardaki “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının sosyal tedbir çerçevesinde silinmesi gerekir. Bunlar daha önce başçavuşun talimatıyla yazılmış yazılardır. Bugün de başçavuşun talimatıyla silinir.
* (Köylere Kürtçe isim verilmesi konusunda) Yasal düzenlemeyi gerektirmeksizin yine ildeki amirin talimatıyla çözülür, uygulanır. Özel televizyonlarda Kürtçe yayın serbest bırakılabilir.
* (Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın yanına hükümlü gönderilmesi) O da planlandı zaten. Orası bir tip haline dönüştürülüyor, orada birden fazla mahkûm söz konusu olacak.
* Talebimiz koruculuk sisteminin ıslah edilmesi. Bir kısmının silahsızlandırılması, bir kısmının emekli edilmesi, bir kısmının başka kurumlarda istihdamı anlamına gelebilir.

DTP ile mutabakat şart

* Vatandaşlıktan çıkarılan varsa, bir kanlı olaya karışmadıysa mutlaka onların da vatanlarına dönmelerinin temini gerekir. Bunlar benim bireysel düşüncelerimdir.
* DTP tarafıyla zımnen de olsa mutabakat şart. Tek taraflı dayatma ile asla ilerleme olmaz. DTP’yi yok sayarak iyileştirme yapsanız bu DTP tarafından kabul görmedikçe karşı tarafta karşılık bulmaz.

Misak-ı Milli ile çizilen sınırların anlamı yokmuş! 

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre,1992 yılında yayınlanan ’Kürd Soruşturması’ adlı kitaba katkıda bulunan isimler arasında yer alan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın sarfettiği sözler, duyanların tüylerini ürpertecek cinsten. Misak-ı Milli sınırlarının önemli olmadığını söyleyen, kendi vatanının Kürdistan olduğunu ifade eden Arslan’ın kitapta yer alan şok sözlerinden bazıları:
* Kemalist, laik ve demokratik ilkeler, TC Anayasası’nın ilk ve temel ilkeleri, Türkiye’de yaşayan herkese zorla dayatılmaktadır. Yani Türkiye’de varolan herkes, bu ilkelere iman etmek ve yaşamının her safhasında ona uygun amel etmek zorundadır.

Vatanı Kürdistanmış

* Türkiye coğrafyasının Misak-ı Milli ile çizilen sınırları hiçbir anlam ifade etmemektedir...
* Yapmaya çalıştığım izah çerçevesinde, doğduğum yer olması itibariyle Kürdistan vatanımdır.
* İster TC’nin zulmünden, devletin teröründen bahsedelim, ister PKK’nın Kurtuluş Mücadelesi’ne dönüşen eylemleri yahut sivillere yönelik katliamlardan bahsedelim, ister bu gelişmeler karşısında bölgede Müslümanlar’ın takınması gereken tavrın ne olması gerektiğinden, netice değişmiyor...

Teröristlere gerilla

* İğneyi kendinize, sonra çuvaldızı karşınızdakine batırın. Bu inkarcı ve kanlı politikalar karşısında siz olsaydınız ne yapardınız? Son İslam devletini, hilafet makamını ve onun müesseselerini hangi sebeple olursa olsun ortadan kaldıran ve yegane politikası İslam’a düşmanlık ve onu yok etme esası üzerine kurulan bir zihniyet ve otoriteye karşı girişilen tüm isyan ve baş kaldırıları alkışlamak gerekir.
* Mücadelenin ilk günlerinde bir köye gece gizli gidebilen gerilla timleri, artık gündüzleri gitme imkanı bulmuştur...
* Zulme karşı verdiği mücadele sonunda halkın mazlumiyeti yanında ve onun yegane koruyucu ve destekçisi konumuna giren gerilla hareketi, bu imajı ile bölge halkının gözünde muteber bir kişiliğe sahip olmuştur.

Eyalet hayal ediyor

* Devlet geçen 70 yıl boyunca Kürtler’e haksızlık yapıldığını açıkça itiraf ederek Kürtler’in sosyal ve siyasal yaşamda kendilerini ifade etmelerine imkan tanınmalıdır...
* Askeri önlemlerin çare olmayacağı düşüncesinden hareketle bölgedeki tüm ilave askeri birlikler geri çekilmeli, Özel tim ve koruculuk sistemi kaldırılmalıdır.
* Kısa vadede alınması gerekli yegane önlemin (aynı zamanda yegane çözümün) Türkiye’nin tamamına uygulanacak yeni bir ’Eyalet Sistemi’ olduğunu hatırlatmak isterim.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi-Selda Öztürk Kay,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=16359

 



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,564 µs