En Sıcak Konular

DOMUZ GRİBİ BİYOLOJİK BİR SİLAH MI?

16 Mayıs 2009 22:59 tsi
DOMUZ GRİBİ BİYOLOJİK BİR SİLAH MI? Rusya basınına açıklamada bulunan politolog Sergey Markelov önemli iddialarda bulundu. Rus uzmana göre hızla yayılmaya devam eden domuz gribi, biyolojik savaşın bir parçası.

Rusya basınına açıklamada bulunan politolog Sergey Markelov önemli iddialarda bulundu. Rus uzmana göre hızla yayılmaya devam eden domuz gribi, biyolojik savaşın bir parçası.
 
Domuz gribi ile ilgili ilginç değerlendirmeler ve bilimsel çalışmalar dünyanın farklı bölgelerinde sürdürülürken, virüs binlerce insanı etkisi altına aldı ve bulaştığı insanları da öldürmeye devam ediyor. Rusya basınına açıklamada bulunan politolog Sergey Markelov önemli iddialarda bulundu. Rus uzmana göre hızla yayılmaya devam eden domuz gribi, biyolojik savaşın bir parçası. Meksika’da ve Latin Amerika’da bulunan gizli laboratuarlarda virüsün geliştirildiği iddia eden uzman, "Virüsün küresel olarak yayılmasının önünde iki alternatif var. Birincisi tabi yollardan mutasyon. İnsan müdahale etmeden virüs değişebilir. İkinci yöntem ise dış müdahalede bulunarak virüsün mutasyonudur. Bu da gizli laboratuarlarda yapılıyor." dedi. Bir doktor ve politolog olarak konuştuğunu kaydeden Markelov, "Ben domuz gribinin bu şekilde gizli çalışan laboratuarlardan bir sızıntı olarak görüyorum. Gizli laboratuarlarda öldürücü domuz gribi üzerine çalışılıyor. Şimdi bu gizleniyor. Biyolojik silahlar sürekli olarak geliştiriliyor. Kuş gribinin de ilk kez Çin’de ortaya çıkmasını düşünmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Domuz gribinde CIA parmağı

CIA’in gizli denemelerinin yoğun olduğu Meksika’da gizli laboratuarların olabileceğini kaydeden Rus uzman şu şekilde konuştu: "Ben o bölgede doktor olarak bulundum. Ormanların derinliklerinde yüzlerce laboratuar vardı. Şimdi onların bir kısmı otel olarak kullanılıyor. Böyle bir otelde de kaldım. Bölgede bulunan laboratuarlara baktığınızda dışarıdan odundan bir baraka gibi görünüyor. Ancak içerisi son derece teknolojik donatılmış." Vahşi hayvanlar ve diğer zararlılara karşı bu laboratuarların son derece korunaklı olduğunu ifade eden Rus uzman, 4-5 metre yükseklikteki binaların ormana uyumlu olduğunu ve her birinde 40-50 kadar bilim adamının çalıştığını iddia etti. Rus uzman ekonomik krizin etkisini azaltmak için geliştirilen enformasyon savaşının da bir parçası olabileceğine dikkat Çekerek, "Şimdi dünya iki konu konuşuyor; ekonomik kriz ve domuz gribi." tespitinde bulundu.

Vaka sayısı 7 bine yaklaştı

Öte yandan ABD’nin Arizona eyaletinde geçen hafta hayatını kaybeden bir kadınla ilgili testler, bu ülkede, domuz gribi olarak da bilinen H1N1 virüsü kaynaklı ölümlerin 4’e yükseldiğini ortaya koydu. Böylece doğrulanmış vakalar doğrultusunda domuz giribi kaynaklı ölümler dünya genelinde 70’e yükselirken, 33 ülkedeki toplam vaka sayısı da 6 bin 672 oldu.

WHO iddiaları reddetti

Diğer taraftan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), uzmanların domuz gribi virüsünün ilk olarak bir laboratuvarda ortaya çıktığı iddialarını reddettiğini bildirdi. WHO grip şefi Keiji Fukuda, Avustralyalı bir araştırmacının bu yöndeki iddiası üzerine, örgütün hafta sonunda uzmanları alarma geçirdiğini söyledi. Fukuda, uzmanların birkaç gün delilleri inceledikten sonra, domuz gribi virüsünün de diğer griplerin çoğunda olduğu gibi, büyük ihtimalle doğal olarak ortaya çıkmış olduğu sonucuna vardıklarını belirtti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9004248&tarih=2009-05-16

 



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,257 µs