En Sıcak Konular

AVUSTURYA'DA İSLAM KARŞITI GÖSTERİ

16 Mayıs 2009 22:32 tsi
AVUSTURYA'DA İSLAM KARŞITI GÖSTERİ Avusturya’da Özgürlükçüler Partisi lideri Heinz Christian Strache, eline büyükçe bir haç alarak, “Biz ülkemizde cami ve minareyi değil haç’ı hakim kılmak istiyoruz” diye konuştu.

Haçlı Strache kinini kustu

Avusturya’da Özgürlükçüler Partisi lideri Heinz Christian Strache, eline büyükçe bir haç alarak, “Biz ülkemizde cami ve minareyi değil haç’ı hakim kılmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Avusturyalı aşırı sağcılar başkent Viyana’da “cami ve minareye hayır” mitingi düzenledi.
Aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) öncülüğünde düzenlenen ve 700 kadar kişinin katıldığı “Cami ve minareye hayır” mitinginde konuşan parti lideri Heinz Christian Strache, ülkede faaliyet gösteren Avusturya-Türkiye İslam Birliğinin(ATİB) “siyasi bir dernek olduğunu ve Türkiye devletinin Avusturya’daki kolu gibi çalıştığını” ileri sürerek, “ATİB’in Viyana ve diğer kentlerde minareli cami inşa etmesine izin vermeyeceklerini” söyledi.
Merkezi Viyana’da bulunan ATİB, T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor ve ülkedeki Türk vatandaşlarına dini hizmet sunuyor. Strache, “Biz ülkemizde İslamcıların cami ve minare yapmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.
Kendisi ve partisi hakkındaki “Irkçılık ve Nazi” suçlamalarını da kabul etmediğini belirten Strache, “Her İslamcı bir terörist değil ama son yıllardaki olaylara baktığımızda her teröristin bir İslamcı olduğunu görüyoruz” iddiasında bulundu.

’Cami değil, Haç hakim olsun’

İktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile muhalefetteki Yeşiller Partisi’ni, ülkedeki Müslümanlara “aşırı haklar tanımakla” suçlayan Strache, “Viyana belediye başkanı seçildiğinde cami ve minareye kesinlikle izin vermeyeceğini ve Müslüman kadınların kamusal alanlarda türban takmalarını yasaklayacağını” bildirdi. Ülkedeki yabancıların dini vecibelerini yerine getirmelerini karşı olmadıklarını ve ibadet evi açmalarına da karşı olmadıklarını iddia eden Strache, eline ağaçtan yapılmış büyükçe bir haç alarak, “Biz ülkemizde cami ve minareyi değil haç’ı hakim kılmak istiyoruz” diye konuştu.
Sosyalist gençler ile Yeşiller Partisi de, “Irkçılar ve Naziler dışarı, İslam düşmanlarına hayır” sloganıyla karşı bir miting düzenledi.

Kaynak: Yeni Mesaj,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9004254&tarih=2009-05-16


 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,737 µs