En Sıcak Konular

SİİRT'TE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

16 Mayıs 2009 17:56 tsi
SİİRT'TE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ Siirt ili Eruh ilçesi Yassıdağ bölgesinde bir grup bölücü terör örgütü mensubuna yönelik, dün ve bugün yapılan operasyonda 2’si kadın olmak üzere toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Siirt ili Eruh ilçesi Yassıdağ bölgesinde bir grup bölücü terör örgütü mensubuna yönelik, dün ve bugün yapılan operasyonda 2’si kadın olmak üzere toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi.Çatışmada 1 Geçici Köy Korucusu şehit oldu, ikisi Geçici Köy Korucusu olmak üzere 4 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığı Resmi İnternet Sitesi'nden, "Terörle Mücadele" başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan istihbarat çalışması sonucu bir grup teröristin, Siirt ili Eruh ilçesi Yassıdağ bölgesinde, eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye bir operasyon planlanmıştır.İcra edilen operasyon kapsamında, 14/15 Mayıs 2009 gecesi, bölgeye bir operasyon birliği sızdırılmıştır.Söz konusu birlik, 15 Mayıs 2009 günü saat 07.50’de Körüklükaya’nın 3 km. kuzeydoğusunda 1964 rakımlı tepe bölgesinde teröristlerle çatışmaya girerek 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu bir Geçici Köy Korucusu şehit olmuş, bir GKK ise yaralanmıştır. Çatışmaya giren birlik, büyük bir özveri ile yakın teması sürdürerek teröristlerin bölgeden kaçmalarını önlenmiştir.Çatışma haberinin alınması ile birlikte, 2 adet taarruz helikopteri desteğinde, özel harekat birlikleri helikopterlerle süratle bölgeye sevk edilmiştir. Bu esnada Şehit ve yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş ve yaralı personel Şırnak Asker hastanesinde tedavi altına alınmıştır.Ayrıca, 3’üncü Komando Tugay Komutanı, operasyonu yakından sevk ve idare etmek maksadıyla, takviye birlikleri ile birlikte bölgeye gitmiştir.Takviye birlikleri, aynı gün saat 10.30’da teröristlerle temasa girerek 3 teröristi etkisiz hale getirmiş, teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 GKK ve 1 Uzman erbaş yaralanmıştır.Çatışma gün boyu aralıklı olarak devam etmiş ve 15/16 Mayıs 2009 gecesi teröristlerlere yakın temas sürdürülmüştür.16 Mayıs 2009 günü havanın aydınlanması ile birlikte hedefe girilerek 2 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede yapılan arazi arama tarama faaliyetleri esnasında, teröristlerin araziye tuzakladığı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu bir uzman erbaş hafif şekilde yaralanmıştır.

Sonuç olarak; operasyonda 2’si kadın olmak üzere toplam 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve teröristlerle birlikte;

  - 2 adet kaleşnikof.P.Tf.
  - 1 adet G-3 P.Tf.
  - 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği,
  - 1 adet RPG-7 roketatar,
  - 8 adet el bombası,
  - 4 adet RPG-7 Roketi,
  - 2.250 adet muhtelif çapta fişek,
  - 2 adet Anti personel mayın,
  - 1 kg. C4 plastik patlayıcı,
  - 7 adet elektirli fünye,
  - 2 adet Gece görüş cihazı, (biri M-983)
  - 150 kg. muhtelif gıda maddesi,
  - Bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütesel doküman ele geçirilmiştir."

  
 



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,626 µs