En Sıcak Konular

FORTİS TÜRKİYE KUPASI SAHİBİNİ BULUYOR

13 Mayıs 2009 18:09 tsi
FORTİS TÜRKİYE KUPASI SAHİBİNİ BULUYOR Fortis Türkiye Kupası,bu akşam İzmir Atatürk Stadı’nda Beşiktaş ile Fenerbahçe takımları arasında oynanacak final maçı ile sahibini bulacak.

Durumunun maç saatinde belli olacağı açıklanan Rüştü ilk 11'de sahaya çıkacak, Nobre ise yedek oturacak.

Aragones Volkan Babacan’ı finalde yedeğe çekecek, kaleyi daha deneyimli olan Volkan Demirel’e teslim edecek. Gökhan Gönül’ü yine stoper oynayacak.

Sakatlıktan kurtulan Alex ile oyuna başlayacak olan Fenerbahçe, Semih’in yedek bekleyeceği maçta Güiza ile gol arayacak.

Beşiktaş'ın 11'i şöyle: Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Ernst, Cisse (Sivok), Yusuf, Tello, Bobo, Holosko.

Fenerbahçe'nin 11'i ise: Volkan Demirel, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Roberto Carlos, Uğur, Selçuk, Emre, Alex, Deivid, Güiza

Taraftarlar maç saatini 1. Kordon'da bekliyor

Fortis Türkiye Kupası’nda, bu akşam İzmir Atatürk Stadı’nda Beşiktaş ile Fenerbahçe takımları arasında oynanacak final maçı öncesi her iki takımın taraftarları, maç saatini İzmir’in simge yerlerinden 1. Kordon’da zaman geçirerek bekliyor.

Finalist takım taraftarları, üzerlerine giydikleri takımlarının formaları ve ellerinde bayraklarla sabahın erken saatlerinden itibaren 1. Kordon’daki eğlence mekanlarını doldurmaya başladı.

Formalı taraftarlar dikkate alındığında Fenerbahçe taraftarlarının sayıca üstünlüğü gözlenirken, iki takım taraftarları Kordon’daki çeşitli mekanlarda bir arada dostça zaman geçiriyor.

Maç saatini bekleyen taraftarlar, 1. Kordon üzerinde bulunan Gündoğdu Meydanı’nda kurulan Fortis Türkiye Kupası Çadırı’nı da ziyaret ederek, buradaki çeşitli etkinliklere katılıyor.

Kupa finali öncesi başkanlar yemekte buluştu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fortis Türkiye Kupası final randevusu öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tarihi Havagazı Fabrikası'nda verdiği yemekte buluştu.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Asbaşkan Levent Kızıl, Genel Sekreter Lütfi Arıboğan, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın da katıldığı yemekte, iki kulübün yöneticileri, Süper Lig ve diğer İzmir kulüplerinden temsilciler, İzmir iş ve politika dünyasının tanınmış simaları da yer aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e aynı masada karşılıklı sandalyeler ayrıldı. Aziz Yıldırım'ın davetiyle iki başkan yan yana oturdu. Yemekte kısa bir konuşma yapan Aziz Kocaoğlu, "İzmir olarak önemli bir gün yaşıyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Kentte futbol yatırımlarına devam edeceğiz. Karşıyaka'ya 25 bin, Gaziemir'in Adnan Menderes Havalimanı'na yakın bir bölgesine de 40 bin kişilik modern iki stat inşaa etme projelerimiz var" dedi. Mahmut Özgener ise, "Tüm futbol camiası İzmir'de buluştu. Kente yakışan bir final olacağına eminim" diye konuştu. Kocaoğlu; Özgener, Demirören ve Yıldırım'a çeşitli armağanlar sundu. Demirören ve Yıldırım yemekten birlikte ayrıldı.

Ezeli rekabette 323. randevu

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün 323. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek yapılan 322 maçta Fenerbahçe 120, Beşiktaş 118 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Bu arada sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile oynadıkları son 6 maçı kazandı. Beşiktaş, son galibiyetini, 11 Nisan 2007 tarihindeki Fortis Türkiye Kupası maçında 1-0’lık skorla aldı.

Kazanana 650 bin dolar

Kupa kulüplerin kasasını doldurdu. Fenerbahçe, final maçı öncesi 2 milyon 36 bin, Beşiktaş ise 1 milyon 936 bin dolar geliri garantiledi. Kupa finalini kazanacak ekip, bu gelirine 650 bin dolar şampiyonluk, kaybeden ise 300 bin dolar ikincilik primi daha ekleyecek.

Kupa ası Cim-Bom

47. Türkiye Kupası, bugün sahibini ararken, kupa tarihinde Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı üstünlüğü bulunuyor. 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenen kupada siyah-beyazlılar, 13 kez final oynayıp 7 kez kupayı müzesine götürdü. Kupaya 26 yıldır hasret olan Fenerbahçe ise daha önce oynadığı 11 finalde 4 kez gülen taraf oldu. Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezon çeyrek finalde Sivasspor’a elenen ve son 4 sezondur finale çıkamayan Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, şimdiye dek bu kupada 19 kez final oynarken, 14 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

STAT: İzmir Atatürk
HAKEM: Bünyamin Gezer
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV ve Show TV

Kaynak: Mİlliyet,http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1094365&Date=



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,853 µs