En Sıcak Konular

SAMİ SELÇUK:''DAVA İÇİN SEÇİLEN İSİM KIŞKIRTICI''

9 Mayıs 2009 22:36 tsi
SAMİ SELÇUK:''DAVA İÇİN SEÇİLEN İSİM KIŞKIRTICI'' Yargıtay Şeref Başkanı Sami Selçuk,Ergenekon soruşturmasına verilen isim için,"Dava için seçilen ad kışkırtıcı bir sözcük!"dedi.

Yargıtay Onursal Başkanı Selçuk:"Dava için seçilen ad kışkırtıcı bir sözcük!"

ÜMRANİYE davasında süreci değerlendiren Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, “Bir kere dava için seçilen isim yanlıştır. Kışkırtıcı bir sözcüktür. Dava, Türkiye’yi 2’ye ayırmıştır; karşıtlar ve yandaşlar diye... Bu yanlış” dedi.

Ergenekon sözcüğü çok kışkırtıcı

Ümraniye soruşturmasını değerlendiren Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, “İnsanların onurlarıyla oynamak yanlıştır. Buna meydan vermemek gerekir” dedi.

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre,Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Ümraniye soruşturmasıyla ilgili önemli açıkmalarda bulundu. Kastamonu Rıfat Ilgaz Kültür Merkezinde, Kastamonu Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’de Demokrasi” konulu konferansta konuşan Selçuk, Ümraniye davası süreciyle ilgili görüşlerini dile ge-tirdi. Sami Selçuk, “O belgeleri incelemeden bir şey söyleyemem. Bu dava, Türkiye’yi ikiye ayırmıştır. Dreyfus davasına bu yüzden benzetiyorum. Ona karşı olanlar, ona yandaş olanlar... Bu yanlış. Bir davanın karşıtı, yandaşı olmaz” dedi.

İsim bir kere yanlış

Cumhuriyet Savcısı’nın bir kuşku durumu söz konusuysa, bir suç işlendiğine ilişkin davayı açmak zorunda olduğnu belirten Selçik, “Savcının, ben bunu beğenmedim’, şeklinde dava açma yetkisi yok. Bir dava ister bütün kamuoyunu ilgilendirir, ister ilgilendirmez, savcının gözünde o bir davadan ibarettir” ifadesini kullandı.  “Ergenekon ismi bir kere yanlıştır” diyen Selçuk, “Ergenekon bana göre kışkırtıcı bir sözcük. Bu davanın adı Türk Ceza Yasası’nda bellidir. Bu nedenle herhangi bir davadan farkı yoktur. Savcı olsun, yargıç olsun kendilerine verilen yetkiyi çirkin de uygulayabilirsiniz, güzel de” ifadesini kullandı. İnsanların lekelenmemesi gerektiğine dikkat çeken Selçuk, “Çünkü insanların onurlarıyla oynamak yanlıştır. Buna meydan vermemek gerekir. Dava açılmalı mı açılmamalı mı? Bu tartışma kamuoyunun işi değildir. Yazarlar ve muhabirler haber verme hakkını kullanabilir, elbette toplumu bilgilendirmek zorundadırlar ancak değer yargısında bulunamaz ve bunu kınıyorum, ayıplıyorum. Savcılarımıza ’görevlerinizi her zaman yapın’ diyorum” şeklinde konuştu.

En kötü ceza yasası

Selçuk, Türk Ceza Kanunu’na ilişkin olarak da şunları söyledi: “Şu anki Türk Ceza Kanunu, bana göre dünyanın en kötü yasalarındandır. Kimileri der ki ’kötü yasaları iyi hukukçular iyi uygular’, yok böyle bir şey. Yasa kötüyse ben onu olduğu gibi uygularım. Onu değiştirmek yasamanın görevidir. 41’inci madde varsa, komünizm propagandası varsa ben o maddeyi sevmesem bile ben izi hapse tıkarım. O kadar basit. Kötü yasalar iyi uygulanır veya iyi yasalar ötü uygulanır. Yok böyle bir şey.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=15845 

 



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,489 µs