En Sıcak Konular

ALLAH'TAN ILIMLI (!)

9 Mayıs 2009 20:44 tsi
ALLAH'TAN ILIMLI (!) Küresel medya tarafından tüm dünyaya ılımlı ve savaş karşıtı gibi gösterilmeye çalışılan Amerikan başkanının talep ettiği savaş bütçesinin hacmi korkunç boyutta...

İşte ılımlı Obama, bu!

Obama, ekonomik krize aldırmadan 664 milyar dolar katliam bütçesi istedi!

Küresel medya tarafından tüm dünyaya ılımlı ve savaş karşıtı gibi gösterilmeye çalışılan Amerikan başkanının talep ettiği savaş bütçesinin hacmi korkunç boyutta...

Milli Gazete'nin haberine göre,ABD Temsilciler Meclisi, eylül ayı sonuna kadarki  sürede kullanılmak üzere 95,6 milyar dolarlık savaş bütçesine onay verdi. Kongrenin alt kanadı olan Temsilciler Meclisinin Bütçe Tahsisat Komisyonu, Irak ve Afganistan'daki savaş masrafları için kullanılmak üzere önerilen bütçe ile ilgili yasayı onayladı.

Temsilciler Meclisinden geçen yasa, 30 Eylül tarihine kadar yapılacak savaş masrafları için kullanılacak. Bütçenin 1,4 milyar doları, ekonomi ve güvenlik alanlarında kullanılmak üzere Pakistan'a yardım (!) olarak verilecek. Bir başka ifadeyle, Obama'nın beklediğinden yaklaşık 12 milyar dolar fazla tutarı ifade eden 96,7 milyar dolarlık ödenek ABD'nin Afganistan ve Irak'taki askeri ve diplomatik operasyonlarında kullanılacak.

Obama'nın Kongreye gönderdiği ve gelecek mali yıl için belirlenen savunma bütçesi ise 664 milyar dolarlık tutarı öngörürken, bunun 534 milyar doları genel savunma harcamaları, 130 milyar dolarlık bölümü ise Afganistan ve Irak dahil olmak üzere denizaşırı operasyonlar için ayrıldı. Söz konusu 130 milyar dolarlık bütçe kaleminde Afganistan için 65 milyar dolar, Irak için 61 milyar dolar harcama öngörülürken, ABD'nin bu ülkelerdeki savaşının başlamasından bu yana ilk kez Afganistan'a Irak'tan fazla harcama tutarının ayrıldığı dikkati çekiyor.

ABD'nin sivil katliamında son bilanço: 147 ölü

Afganistan'ın batısındaki Ferah vilayetinde Amerikan güçlerinin hafta başında düzenlediği hava saldırılarında ölen sivillerin sayısının 147 olduğu bildirildi. Katliamın yaşandığı iki bölgedeki soruşturmalara yardımcı olan il meclisi üyesi Abdülbeşir Han, bölgenin birinde 55, diğerinde 92 kişinin öldüğünü belirtti. Bu rakamlara, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu ölenlerin yakınlarıyla yapılan görüşmeler ve mezarlıkları ziyaretleri sonucunda ulaştığını ifade eden Han, ölenlerden çoğunun toplu mezarlara defnedildiğini söyledi. Operasyonda onlarcası sivil, yüzden fazla kişinin öldüğü bildirilmişti.

Zavallı Karzai!

İşbirlikçi Karzai, işgalci Amerikan ordusundan sivilleri katletmemesi konusunda yardım istediAfganİstan'In Devlet Başkanı Hamid Karzai,  Amerikan güçlerinin hafta başında Taliban'a karşı düzenlediği operasyonlarda sivil kayıpların önlenmesi amacıyla ABD'den yardım istedi.

Karzai, Washington'da, Kongrede gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil kayıplar nedeniyle üzüntü duyduklarını, bunun önlenmesini istediklerini belirtti.

ABD'nin bu konudaki sözde tepkisinden "memnun" olduklarını da belirten Karzai, ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bu konuyu ele aldıklarını söyledi.

Clinton, önceki gün Afganistan ve Pakistan liderleri ile Washington'da yaptığı görüşme sırasında Obama yönetiminin masum sivillerin ölümünden ''derin üzüntü'' duyduğunu iddia etmişti.  Afgan yetkililere göre hafta başında Amerikan güçlerinin Ferah vilayetindeki bombardımanında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğu sivil 147'den fazla kişi öldü.

Bu arada bombardımanla ilgili soruşturmanın sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.  Amerikan New York Times gazetesi ve CNN televizyonu, ilk sonuçların, sivillerin ölümünden Amerikan ordusunun sorumlu olduğunu gösterdiğini duyurdu.

Bir sonraki üçlü görüşme Afgan seçimlerinden sonra

ABD'nin Afganistan ve Pakistan temsilcisi Richard Holbrooke, üç ülke arasında bir sonraki görüşmenin Afganistan'da ağustosta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerinden sonra yapılacağını belirtti. Holbrooke, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ile Amerikan Senatosunda yaptığı görüşmeden sonraki açıklamasında, işbirliği konusunda ilerleme kaydedildiğini söyledi. Amerikalı temsilci, işbirliği olmadan başarı olamayacağını vurgulayarak, Amerikan halkının Afganistan ile Pakistan arasında gerçek işbirliğine tanık olacağını umduğunu bildirdi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/iste-ilimli-obama-bu-125350.htm

 



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,304 µs