En Sıcak Konular

HAYAL TEHDİT ETTİ İDDİASI

21 Nisan 2009 11:23 tsi
HAYAL TEHDİT ETTİ İDDİASI Dink davasında şok gelişme... Katil zanlısı Samast,Yasin Hayal'in avukatı Faruk Turgut tarafından tehdit edildiğini ima etti.

Samast'ın evine gözdağı ziyareti

Dink davasında şok gelişme... Katil zanlısı Samast, Ergenekon sanığı ve Yasin Hayal'in avukatı Faruk Turgut tarafından tehdit edildiğini ima etti. Samast, “Tehdit var mı” sorusuna, 'Tehdit olmasına gerek yok. Yasin Hayal'in avukatı 5–6 ay önce ailemin evine gelmiş' diye cevap verdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre,Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın 9. duruşmasına, katil zanlısı Ogün Samast'ın verdiği ifade damgasını vurdu. Samast, Yasin Hayal'in avukatı ve Ergenekon sanığı Fuat Durgut'un ailesiyle görüşerek kendisini dolaylı olarak tehdit ettiğini ima etti.

TUNCEL VE HAYAL YOKTU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu ile tutuksuz sanık Mustafa Öztürk katıldı. Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ise önceki duruşmada kavga ettikleri için haklarında verilen 'duruşmaya katılmama' kararı gereği, duruşmaya getirilmedi. Ergenekon sanığı olduğu için bu davada avukatlık yapmaması konusunda karar alınan Fuat Turgut'un da duruşmaya geldiği görüldü.

'AİLEMİN EVİNE GELMİŞ'

9. duruşmada Dink ailesinin avukatları, Samast'a soru yöneltmek istediklerini belirtti. Ogün Samast, ilk defa geldiği İstanbul'da Agos gazetesinin yerini nasıl bulduğu, sorusu üzerine de gazeteyi sora sora bulduğunu söyledi. Samast, daha önceki ifadesinde Yasin Hayal'den korktuğunu belirttiği hatırlatılarak, ailesine Hayal ya da onunla bağlantılı kişilerden tehdit gelip gelmediğinin sorulması üzerine de “Tehdit olmasına gerek yok. Avukatı Fuat Turgut ailemin evine gelmiş 5-6 ay önce. Ancak ne konuştuklarını bilmiyorum. Ailem moralim bozulmasın diye söylemiyor” dedi.

'OVALI'NIN BAĞI VAR'

Müdahil avukatlardan Deniz Ünal da Yavuz Çetinoğlu'nun anlatımına göre “Ergenekon” davası sanıklarından Ercüment Ovalı ile Erhan Tuncel'in birbirlerini tanıdıklarını” belirterek, Şahin ve Çetinoğlu'nun mahkemede tanık olarak dinlenilmesini istedi. Mahkeme heyeti, “Ergenekon” davası sanıklarından Sevgi Erenerol'un, “Türkiye'deki misyonerlik faaliyetleri” konulu konferansının çözümünün yapılmasını, Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Veysel Şahin'in, Doç. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve Engin Yılmaz'ın da tanık olmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddederken, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek, Reşat Altay'ın da aralarında bulunduğu 5 kamu görevlisinin tanık olarak dinlenmesine gerek görmedi. Dava 6 Temmuz'a ertelendi.

2 yılda şaşırtan değişim

Duruşmaya getirilen Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın büyük bir fiziksel değişim yaşadığı dikkat çekti. Samast'ın kilo aldığı ve bıyık bıraktığı gözlendi.

Balcı'nın oğlu tanık

Hrant Dink davasında sürpriz tanıklar ortaya çıktı. Başka suçlardan Silivri'de tutuklu 5 kişi “tanık” sıfatıyla ifade verdi. Tanık Volkan Eryol, “Cezaevinde aynı koğuşta kaldıkları eski İstanbul Emniyet Müdürlerinden Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı'dan, Samast'ın aslında Dink'i öldüren kişi olmadığını, cinayeti başka birinin işlediğini bildiğini anlattığını” öne sürdü. Diğer tanıklar da bu ifadeyi destekledi. . Bu gelişmeler üzerine Dink ailesinin avukatları, Ertuğrul Balcı'nın duruşmada dinlenmesi talebinde bulundu. Mahkemede bu talebe uyarak Balcı'nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Başkandan ders gibi yanıt

Hrant Dink davası müdahil avukatları İstanbul Barosu'nun, Fransız avukatların baronun kurumsal daveti ile davayı izleme taleplerini reddetmesini eleştirdi. Baro Başkanı Muammer Aydın'ın siyasi bir nitelik taşıyacağı gerekçesiyle talebi geri çevirdiğini ifade eden avukatlar, Aydın'ın Ergenekon sanıklarını savunduğunu hatırlattı. Bu tartışma duruşma salonuna da yansıdı. Sanık avukatı Havva Sezen'in “Onlar Ermeni” sözüne mahkeme başkanı Erkan Canak tepki gösterdi. Canak, “Etnik, sosyolojik konulara girmeyin. Fuat bey yok, maşallah yani... Burası Türkiye Cumhuriyeti isteyen istediği yerden gelir” diye konuştu.

Karar verenler nerede?

Kendilerini “Hrant'ın Arkadaşları” olarak tanımlayan grup adına konuşan Mahir Günşiray, 'Sanıklar emir kulu. Peki cinayete karar verenler nerede?” sorusunu yöneltti.

Kaynak: Yeni Şafak,http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=21.04.2009&c=1&i=181923


 



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,017 µs