En Sıcak Konular

DANIŞTAY SALDIRISI ''ERGENEOKON''LA BİRLEŞTİRİLDİ

21 Nisan 2009 10:25 tsi
DANIŞTAY SALDIRISI ''ERGENEOKON''LA BİRLEŞTİRİLDİ Danıştay'a saldırı davası, İstanbul Silivri'de devam eden davayla birleştirilecek...

Darbeci Çete Davasında Halka Genişliyor

Danıştay'a saldırı davası, İstanbul'daki davayla birleştirilecek.Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, "(Ergenekon terör örgütü olduğu iddia edilen) Darbeci Çete davasıyla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna" işaret ederek verdiği bozma ilamına uyulmasını kararlaştırdı.

Milli Gazete'nin haberine göre,Mahkeme, ara karar için müzakere odasına çekilirken, duruşmada olaylar çıktı. Danıştay baskını tetikçisi Alparslan Arslan duruşmada küfürler yağdırarak bağırmaya başladı. "Başörtüsünü yargılayanı keserim", "İsrail'e girin" şeklinde bağıran Arslan'ı jandarma ekipleri salondan çıkarttı.

Davanın ikinci celsesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Alparslan Aslan, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Tekin İrşi ile sanık ve müdahil avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, celse arasında verdiği yazılı mütalaadaki gerekçeler doğrultusunda, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulması ile Darbeci Çete davasını gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden birleştirilmesi yönündeki muvafakatlarının sorulmasını istedi.

Mahkeme Heyeti, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin verdiği bozma ilamına uyulmasının kararlaştırıldığını açıkladı. Heyet, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden dosyanın İstanbul'da birleştirme yönündeki muvafakatlarının sorulmasına da karar verdi.

Öte yandan duruşmada olaylar çıktı. Mahkeme, ara karar için müzakere odasına çekilirken, sabah saatlerinde sakin görünen Danıştay baskını tetikçisi Alparslan Arslan küfürler yağdırarak bağırmaya başladı. "Başörtüsünü yargılayanı keserim", "İsrail'e girin" şeklinde bağıran Arslan'ı jandarma ekipleri yatıştırmaya çalıştı. Bağırması üzerine jandarma tarafından salondan çıkartılarak mahkum girişine götürülen Arslan, bağırmaya devam etti. Sakinleştikten sonra yeniden mahkeme salonuna getirilen Arslan, kararı ayakta dinledi. Mahkeme kararını açıkladığı sırada bu kez sanıklardan Erhan Timuroğlu, Darbeci Çete davasının gizli sanığı olarak bilinen ve aynı zamanda Danıştay davasında yargılanan Osman Yıldırım'ın üzerine yürüyerek, "Bu yalan söylüyor" dedi. Yıldırım da, Timuroğlu'na saldırdı. Diğer sanıklardan İsmail Sağır da Yıldırım'ın üzerine yürüdü. Mahkeme salonunun karışması üzerine jandarma olaya müdahale ederken, sanıklar dışarı çıkartıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Çakır, kararın açıklanmasını sanıklar dışarı çıktıktan sonra tamamlayabildi.

Yargıyı yıpratacak beyanlardan herkes kaçınmalı
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yargıyı yıpratacak, kamuoyu nezdinde onun tarafsızlığına gölge düşürecek beyanlardan herkesin kaçınması gerektiğini söyledi. "Her arkadaşımızın görüşlerine büyük saygı duyarız" diyen Bakan Şahin, ancak eleştirilen konunun yargısal bir konu olduğunu hatırlattı. Şahin, "Bilindiği gibi bağımsız yargı organları anayasa, yasa ve hukuka uygun olarak vicdanlarıyla hareket ederler. Yanlış olabilir mi? Gerek soruşturma gerek kovuşturma evrelerinde olabilir mi? Olabilir. Bunun düzeltilmesi de yargı içinde olur. Bağımsız ve tarafsız yargının faaliyetleri konusunda fikir beyan ederken hepimiz dikkatli olmalıyız. Yargıyı yıpratacak, kamuoyu nezdinde onun tarafsızlığına gölge düşürecek beyanlardan hepimiz kaçınmalıyız. Yargı hepimize lazımdır. Yargı mensuplarımız büyük özveriyle adaletin tecellisi için çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Haberal, anjiyo olacak

Darbeci Çete soruşturması kapsamında tutuklandıktan kısa bir süre sonra geçirdiği rahatsızlık üzerine İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi altına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal, bugün anjiyo olacak. Prof. Dr. Haberal'ı ziyaret eden CHP Trabzon milletvekili Akif Hamza Çebi, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çebi, "Kendisini gördüm. Bu bir dayanışma ve geçmiş olsun ziyaretidir. Kendisi bana yarın (bugün) anjiyo olacağını söyledi. Şu an yoğun bakımda. Sağlık konusunun ciddi olduğu bir durumda. Ne olacağı anjiyo ile ortaya çıkacak" diye konuştu.

Kerinçsiz'in savunması 12 gün sürdü

Darbeci Çete davası sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin verdiği bozma kararına uyulmamasını talep etti. Küçük, avukatı Zeynep Küçük aracılığıyla sunduğu dilekçede, Yargıtay kararının, ortaya çıkan yeni delil ve olaylar dikkate alınarak değerlendirilmesi ve bozma kararına uyulmaması gerektiğini kaydetti. ''Her iki dava arasında irtibat kurulmasını teminen var edilen tek gerekçenin, Osman Yıldırım'ın gerek tanık ve gerekse gizli tanık olarak alınan beyanları olduğunu'' belirten Veli Küçük, ''Yıldırım'ın ifadelerinin yalan olduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama esnasında kanıtlanmıştır'' dedi. Dilekçede, ''Yıldırım'ın, menfaati söz konusu olduğunda her türlü yalanı söyleyebilecek ve her türlü iş birliğine açık, her türlü illegal ilişkinin rahatlıkla kurulabilecek bir kişi olduğu'' ileri sürüldü.

Yıldırım'ın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hüküm giymesinin ardından, Darbeci Çete soruşturmasını yürüten savcılarca cezaevinde ziyaret edildiği iddia edildi. Osman Yıldırım'ın bu görüşmede, birtakım iddialarda bulunduğu ifade edilen dilekçede, ''Osman Yıldırım'ın, Ataşehir'de gerçekleştirildiğini iddia ettiği toplantının olmadığının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında dosyaya getirtilen ilgili kişilerin cep telefonu baz istasyon kayıtları ile ispatlandığı'' kaydedildi. Dilekçede, ''Dosyada, her iki dava arasında irtibat bulunduğu yönünde Osman Yıldırım'ın bu beyanları haricinde hiçbir bilgi, kanıt, beyan bulunmamaktadır'' denildi.

Küçük, Yargıtay kararına uyulmamasını istedi

Darbeci Çete davası sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, mahkemeye sunduğu dilekçede, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin verdiği bozma kararına uyulmamasını talep etti.

Veli Küçük, avukatı Zeynep Küçük aracılığıyla sunduğu dilekçede, Yargıtay kararının, ortaya çıkan yeni delil ve olaylar dikkate alınarak değerlendirilmesi ve bozma kararına uyulmaması gerektiğini kaydetti.

''Her iki dava arasında irtibat kurulmasını teminen var edilen tek gerekçenin, Osman Yıldırım'ın gerek tanık ve gerekse gizli tanık olarak alınan beyanları olduğunu'' belirten Veli Küçük, ''Yıldırım'ın ifadelerinin yalan olduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama esnasında kanıtlanmıştır'' dedi. Dilekçede, ''Yıldırım'ın, menfaati söz konusu olduğunda her türlü yalanı söyleyebilecek ve her türlü iş birliğine açık, her türlü illegal ilişkinin rahatlıkla kurulabilecek bir kişi olduğu'' ileri sürüldü. Yıldırım'ın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hüküm giymesinin ardından, Darbeci Çete soruşturmasını yürüten savcılarca cezaevinde ziyaret edildiği iddia edildi. Osman Yıldırım'ın bu görüşmede, birtakım iddialarda bulunduğu ifade edilen dilekçede, ''Osman Yıldırım'ın, Ataşehir'de gerçekleştirildiğini iddia ettiği toplantının olmadığının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında dosyaya getirtilen ilgili kişilerin cep telefonu baz istasyon kayıtları ile ispatlandığı'' kaydedildi. Dilekçede, ''Dosyada, her iki dava arasında irtibat bulunduğu yönünde Osman Yıldırım'ın bu beyanları haricinde hiçbir bilgi, kanıt, beyan bulunmamaktadır'' denildi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/halka-genisliyor-123187.htm



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,900 µs