En Sıcak Konular

RUSYA'DAN ERMENİ'YE PARA,AZERİ'YE SİLAH

18 Nisan 2009 23:12 tsi
RUSYA'DAN ERMENİ'YE PARA,AZERİ'YE SİLAH Azerbaycan ve Ermenistan’la ilişkileri ve Dağlık Karabağ sorununun muhtemel çözümü için Rusya’nın Ermeniler’e para, Azeriler’e silah verebileceği açıklandı.

Azerbaycan ve Ermenistan’la ilişkileri ve Dağlık Karabağ sorununun muhtemel çözümü için Rusya’nın Ermeniler’e para, Azeriler’e silah verebileceği açıklandı.
 
Yeni Mesaj Gazetesi'nin haberine göre,Rusya’da yayımlanan Kommersant gazetesi, Rusya’nın Azerbaycan ve Ermenistan’la ilişkileri ve Dağlık Karabağ sorununun muhtemel çözümü için Ermenistan’a para, Azerbaycan’a silah vermeye hazır olduğunu iddia etti.
Birkaç gün önce Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’la Erivan’da görüşmesine dikkat çeken gazete, bunun Karabağ konusunda yapılacak Azeri–Ermeni zirvesinin ön hazırlığı olduğunu açıkladı. Kommersant, dün gerçekleşen Medvedev–Aliyev zirvesinden sonra, Ermeni liderin de 23 Nisanda Rusya’ya gideceğini ve Haziran ayında Petersburg’da yapılacak ekonomik forum sırasında üçlü zirve (Rusya–Azerbaycan–Ermenistan) düzenleneceğini bildirdi.

Karabağ krizinin çözümü amacıyla Erivan’ın ikna edilmesi için Moskova’nın elini cebine atacağını vurgulayan gazete, Rusya’nın, Ermenistan’ın istediği 2 milyar dolar olmasa bile 500 milyon dolarlık krediyi vermeye hazır olduğunu, ayrıca 10 milyar dolarlık bir ortak fon yaratan Avrasya Ekonomik Topluluğu hesabından da yardım yapılmasını sağlayabileceğini yazdı. Rusya’nın geçen yılın sonbaharında Ermeni ve Azeri liderlerini bir araya getirerek Karabağ sorununun siyasi yöntemlerle çözüleceği üzerine bir anlaşma (1994’ten bu yana yapılan ilk anlaşma) imzalanmasına arabuluculuk ettiğini hatırlatan Kommersant, 7 Mayısta Prag’da yapılacak AB zirvesi sırasında da Aliyev ve Sarkisyan’ın bir görüşme yapacaklarını belirtiyor. Bakü’nün uzun zamandır Moskova’dan füze, tanksavar, tank, top ve çeşitli silahlar istediğine dikkat çekilen haberde Rus silah şirketi Rosoboroneksport’un, Azerbaycan’ın askeri–teknik işbirliği konusunda önde gelen partnerlerden biri olduğunun hatırdan çıkarılmaması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: Yeni Mesaj,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9003476&tarih=2009-04-18

 



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,370 µs