En Sıcak Konular

ÇAĞDAŞ YAŞAM'IN BURS VERDİĞİ PKK'LILARIN LİSTESİ KCK BASKININDA ÇIKTI

18 Nisan 2009 20:50 tsi
ÇAĞDAŞ YAŞAM'IN BURS VERDİĞİ PKK'LILARIN LİSTESİ KCK BASKININDA ÇIKTI Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği'ne (KCK) yönelik soruşturmada çarpıcı belgelere ulaştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği'ne (KCK) yönelik soruşturmada çarpıcı belgelere ulaştı. 
 
Edinilen bilgilere göre, operasyonlarda ele geçirilen belgeler arasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Kardelen Projesi kapsamında burs verdiği PKK'lı öğrencilerin listesi de yer alıyor. Listenin KCK'nın Diyarbakır'da ofis olarak kullandığı Diyar Galerya'daki bürosunda bulunduğu öğrenildi. Burs alan öğrencilerin durumu KCK üyesi zanlıların telefon görüşmelerine de takıldı. Mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemelerinde zanlıların görüşmelerde ÇYDD'den burs alan bazı öğrenciler için 'bizden' dedikleri tespit edildi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre,burs listesinin çıktığı ikinci adres ise "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Van'daki evi. Yüksel'de ele geçirilen listedeki isimlerin büyük bir çoğunluğunun PKK bağlantılı olduğu iddia edildi.

Burs listesinin çıktığı ikinci adres ise Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel oldu. Yüksel'in Van'daki evi ve üniversitedeki çalışma odası ile Van ÇYDD'de 5 çuval belgeye el konuldu. Belgeler arasında Kardelenler Projesi burs listeleri de var. Yüksel'de ele geçirilen listedeki isimlerin büyük çoğunluğunun PKK bağlantılı olduğu iddia edildi. İsimlerin bir kısmının KCK'nın gençlik örgütlenmesinde yer aldıkları, eylemsel faaliyetlerde bulundukları kaydedildi.

Burs alan öğrencilerin örgütün gençlik yapılanmasında yer aldıkları öğrenildi. PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'da özellikle öğrenci konumundaki gençler önemli rol üstleniyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada örgütün gençlere yönelik faaliyetleri önemli yer tutuyor.

ÇYDD'nin PKK'lı öğrencilere burs verdiği iddiası yeni değil. PKK'ya destek verdiği iddiası ile ÇYDD'den istifa eden Asuman Özdemir 2006 yılında Zaman'a verdiği röportajda bu çalışmaları anlatmıştı. Özdemir, yıllarca samimi duygularla çalıştığı ÇYDD'nin PKK'nın siyasallaşmasına katkı sağladığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 'Kardelenler Projesi' adı altında İstanbul'a getirilen kız öğrencilerle Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kadro açığının karşılandığını savunmuştu. Özdemir, özetle şunları söylemişti: "... ÇYDD içinde bazı şeyler zamanla açıktan açığa konuşulmaya başlandı. İstanbul'a getirilen öğrencilerin içinde yakınları dağlarda terörist olanlar olduğu konuşuluyordu. Bunlar beni rahatsız etmeye başladı. Burs verdiğimiz öğrencileri niçin sıkı bir elemeden geçirmiyorduk? Kardelenler Projesi'ni şöyle tarif edebiliriz. Güneydoğu'da saksıdaki çiçeği söküp İstanbul'a getiriyoruz. Ama burada toprağa ekmiyoruz. Pamuğa koyup her gün su veriyoruz. Sonra çiçeği, mezun olduktan sonra ait olduğu saksısına koyuyoruz. Başlanılan yere dönülüyor. Devleti onlara sevdiremiyoruz. Bugün DTP binalarında erkek üyeden çok genç kızlar var. Orada bilgisayar başında genç kızları görürsünüz. Nereden öğrendiler bunları? ÇYDD'nin yetiştirdiği kızlar Güneydoğu'da PKK'ya hizmet eder hale geldi."

Şüpheliler hâkim karşısında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 53 kişiden 26'sı hâkim karşısına çıkarıldı. 27 kişi içinse 1 gün ek gözaltı süresi alındığı bildirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliye Sarayı'na getirilen 26 zanlı arka kapıdan içeri alındı. Zanlılarla ilgili suçlamaları içeren dosyalar da bir kamyonetle getirildi. Kamyonet adliye binası kapısına yanaştırılarak delil dosyaları soruşturmayı yürüten 5 özel yetkili savcıya götürüldü.

İşte ÇYDD'nin burs verdiği PKK'lı öğrencilerin listesi

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlarda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin burs listesi ortaya çıktı. Listede yer alan isimler, PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik biriminde çalışıyor. İddiaya göre, burs alan isimler arasında araç yakma olaylarından yasadışı gösteri yapmaya kadar örgüt adına değişik eylemlere imza atan militanlar bulunuyor. Diyarbakır'da ele geçirilen belgeler arasında ÇYDD'nin terör örgütlerinin illegal gençlik kollarına parasal destek verdiği yönünde ciddi deliller bulunduğu kaydediliyor. İşte gözaltına alınan bazı ÇYDD burslu PKK'lılar:

Deniz Ç.: Marmara Üniversitesi öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarına mensup. Araç yakmaktan tutuklandı.

Emrah Y.: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde sorumlu düzeyde faaliyette.

Engin D.: Marmara Üniversitesi öğrencisi. Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümünde yapılan yasadışı gösterilere katıldı.

Lokman G.: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde çalışıyor. 6 Kasım 2006'da PKK için gösteri yaparken yakalandı.

Ruhat Ç.: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenci. PKK'nın illegal gençlik kollarında yönetici. 4 Kasım 2006'da yasadışı gösteri yaparken yakalandı.

Fehmi K.: Marmara Üniversitesi öğrencisi. Sarıgazi Mehmetçik Lisesi'nde PKK örgütlenmesini organize ediyor. 4 Kasım 2006'da yasadışı gösteri yaparken yakalandı.

Burçin İ.: İstanbul Üniversitesi öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarına mensup.

Helin O.: İstanbul Üniversitesi öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarına mensup.

Serdar Y.: İstanbul Üniversitesi öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarına mensup. 

Kaynak: Zaman,http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=838818&title=cagdas-yasamin-burs-verdigi-pkklilarin-listesi-kck-baskininda-cikti



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,058 µs